GS TROPHY 2012

A nagy enduro kaland a következő szakaszba lép!

A legendás GS Trophy egyet jelent kalanddal, izzadsággal, kihívással, idegen kultúrák megismerésével, bajtársiassággal, és rengeteg élvezetes motorozással – egy egyedülálló motoros kaland, ami nem vásárolható meg.

Ami itt számít az a közösség, a közös kaland, az off-road szenvedély és a világ minden tájáról érkező enduro rajongó társak megismerése – egy felejthetetlen élmény, amely 2012-ben harmadik alkalommal kerül megrendezésre. A világ számos országából összesen mintegy 50 motoros bizonyítja csapatszellemiségét, erőnlétét, kitartását és nem utolsó sorban motorozási tudását a hat napon át tartó döntőben. A GS Trophy nem egy klasszikus értelemben vett verseny, mégis komoly fizikai és szellemi kihívással szembesíti az indulókat: gyakran úgy írják le, mint egy életre szóló kaland. Bár csak egy nyertes csapat van a végén, mindig érdekes megfigyelni a megmérettetés során, ahogy egy kis kavics, homok és por milyen boldoggá teszi az összes résztvevőt. A közösség és a csapat dinamikája itt a fő szempont. A fenntartható és felelősségteljes esemény koncepciója biztosítja, hogy a programot gondosan összehangolták a helyszínként szolgáló régió kulturális és humanitárius körülményeivel. Mindez az egyik legélvezetesebb enduro kihívássá teszi a GS Trophy-t.

A következő GS Trophy Döntő helyszíne Dél-Amerika, ahol minden nemzeti/regionális selejtezőből a három legjobb képviseli országát/régióját és egymás ellen küzdenek a november végi GS Trophy döntőben. A döntőn mindenki F 800 GS motorkerékpárral vesz részt, de a 2000 km-es távot felölelő út alatt néhány speciális teszthez a G 650 GS Sertao-t vagy a Boxer GS-t is használják majd a résztvevők. Azonban a végén nem csak a trófea számít: a közös tapasztalat és az újonnan szerzett barátság a motorosok között végső soron egy sokkal nagyobb diadal minden motoros számára.

Szeretne részese lenni a nemzetközi GS közösségnek és ott lenni a GS Trophy Döntő rajtjánál 2012 novemberében? Ha igen, akkor nevezzen a GS Trophy Közép-Kelet-Európai Selejtezőjére. A Selejtezővel kapcsolatos további információkat és a jelentkezési lapot tartalmazó angol nyelvű honlap linkjét a „Dátum és jelentkezés” fülben találja meg.

Hírek

Majer Viktor különdíjat nyert a BMW Motorrad GS Trophy 2012 válogatóján

A legtávolabbról érkező induló különdíját vehette át Majer Viktor a BMW Motorrad GS Trophy közép-kelet-európai válogatóversenyén. A magyar versenyző több mint 1000 kilométert utazott, hogy részt vehessen a Lengyelországban megrendezett kétnapos kalandon, amelynek első napján a második helyet érte el, majd a végső értékelés után a 11. helyet szerezte meg. A lengyelországi válogatón a hazai indulók szerepeltek a legsikeresebben, így ők képviselhetik a régiót az idei világdöntőn, ami 2012 novemberében zajlik majd Dél-Amerika tájain.

Majer Viktor egy 2002-ben gyártott F 650 GS típusú motorkerékpárral indult a lengyelországi kalandon, amely során a versennyel és az utazással együtt összesen 2200 kilométert tett meg. A GS Trophy válogatója során a magyar versenyző változatos időjárási és terepviszonyok között is kipróbálhatta a BMW termékeit, hiszen motorkerékpárja mellett a különdíjként kapott BMW szélálló aláöltözetet is viselte a hazaúton és elmondása szerint a rossz időjárás miatt igen nagy hasznát is vette a ruhának. A kecskeméti induló célja a továbbjutás volt és bár ez most nem sikerült, Majer Viktor számára értékes tapasztalatot hozott a regionális válogatón való részvétel.

„Én a megmérettetésért jöttem, ezért abba a csoportba jelentkeztem, aminek a tétje a dél-amerikai “nagy” GS Trophy-n való részvétel. Természetesen mi már nem kaptunk instruktort, hanem egy rendes rally itinert. Izgatott voltam, mert ez volt az első igazi itineres versenyem” – írta blogján Majer Viktor. „Sajnáltam, hogy nem kerültem be az első háromba, de napközben már láttam, hogy hogyan alakul az eredményem, így nem ért csalódás” – tette hozzá. „A lényeg, hogy pozitív mérleget tudtam felmutatni erre a két napra és sok inspirációt kaptam.”

A lengyelországi túra az utazás és a verseny jellege miatt egy igazi, négy napos kalanddá vált. Majer Viktor meglátogatta a Dunakanyart, majd átkelt a Kis- és Nagy-Tátra vonulatain, illetve a Javornikon, mielőtt Csehországba ért, ahol erős forgalomban is kellett közlekednie GS-ével. A hétvégi program résztvevői a versenyszámok és az utazás kalandja mellett kiegészítő programokon, koncerteken is részt vehettek, amelyek során lehetőség nyílt egymás megismerésére és a motoros közösség összekovácsolódására.Magyar motorosok is jelentkezhetnek a BMW Motorrad GS Trophy 2012 válogatójára

Dátum és jelentkezés

A magyar GS tulajdonosok számára nyitott Közép-Kelet-Európai GS Trophy Selejtezőre 2012 augusztus 24-26-án kerül sor Lengyelországban.

További információ és a jelentkezési lap az alábbi angol nyelvű oldalon található

További információ és jelentkezés

Közösség

Regisztráljon vagy lépjen be

AFRICA 2010

GS Trophy beszámoló