MapSource ™ 6.13.5 és 6.11.5 verziószámú frissítés

Ugyanaz a MapSource ™ szoftver való a BMW Motorrad Navigator I, II, II plus, valamint III és III plus változatához.

Windows 2000/XP/Vista

Kattintson rá a letöltő linkre, és nyissa meg a WinZip archívumot. Az archívumból indítsa el a MapSource_6135.exe fájlt. Automatikusan lezajlik a MapSource ™ új verziójának telepítése.

Windows NT/98/ME

Kattintson rá a letöltő linkre, és nyissa meg a WinZip archívumot. Az archívumból indítsa el a MapSourceForLegacyOperatingSystems_6115.exe fájlt. Automatikusan lezajlik a MapSource ™ új verziójának telepítése.

BMW Motorrad Navigator III és III plus – információk a 4.40 verziószámú szoftverfrissítés telepítésével kapcsolatban

Ez a frissítés a 4.40 verziószámú szoftver futtatását teszi lehetővé Navigator III plus készüléken.
A frissítés a Navigator III plus funkcióival ruházza fel a Navigator III készüléket.
Telepítési útmutató az új szoftver BMW Motorrad Navigator III vagy Navigator III plus készülékre való feltelepítéséhez Windows 98, Windows ME, Windows 2000 vagy Windows XP használata esetén:

1) A frissítés megkezdése előtt ajánlatos bezárnia a képernyőkímélőt vagy az éppen futó alkalmazásokat. Ha bármilyen okból megszakad a frissítési folyamat, az megzavarhatja a készülék rendes működését. Ha mégis megszakadna a frissítés, kapcsolja ki a készüléket, majd kapcsolja be újra, és indítsa újra a számítógépét. Ezt követően próbálja meg ismét a frissítést a 6. pontban ismertetett módon.

2) Csatlakoztassa a csomagban található hálózati adaptert a készülékhez, majd kösse össze USB-kábellel a készüléket és a számítógépet. Kapcsolja be a készüléket.

3) Ne törődjön vele, ha frissítés közben futni kezd a gStart program. A gStartra nincs szükség a frissítéshez.

4) Amikor a számítógép azt kéri Öntől, rendeljen hozzá egy USB-meghajtót a készülékhez, akkor arról a szoftver-DVD-ről telepítse a meghajtót, amit eredetileg a készülékhez kapott. A másik lehetőség az, hogy a Garmin honlapjáról telepíti.

5) Mielőtt frissíti a Navigator III készüléket, készítsen biztonsági másolatot – lehetőleg a MapSource szoftverrel – a rajta található egyéni bejegyzéseiről, mint pl. útvonalak, trackek és útjelző pontok. Erre azért van szükség, mert a frissítéskor törlődik minden személyes beállítás, és ismét a gyári beállítások lesznek aktívak.

6) Indítsa el számítógépén a frissítőszoftvert. Windows XP használata esetén megjelenhet az az üzenet, hogy nem ismert a szoftver gyártója. Ez teljesen normális. Válassza ki a frissítés indítása opciót.

7) Kattintson rá az „OK”-ra, majd a „Setup”-ra.

8) A frissítést követően kapcsolja ki, majd be a Navigator készüléket. Ilyenkor a Bluetooth-szoftver frissítése is végbemegy, amennyiben szükséges.
9) A frissítés után újra le kell töltenie a műholdadatokat, mint ahogy azt a készülék első használata alkalmával tette. Ehhez az kell, hogy a műholdak jól rálássanak a készülékre. A folyamat felgyorsítása érdekében a következő sorrendet válassza: „Extrák –> GPS Info –> GPS-beállítások –> Aktuális pozíció megadása”, majd adja meg kézzel tartózkodási helyének körülbelüli koordinátáit.

Alapszoftver Navigator II és II plus készülékhez

4.80 verziószámú frissítés

Figyelem: a BMW Motorrad Navigator II frissítésekor kitörlődhetnek a készülékben tárolt útjelző pontok és útvonalak! Emiatt mentse át őket számítógépre, mielőtt hozzálát a GPS frissítéséhez.

 • A letöltés elindításához kattintson rá a letöltő linkre, majd nyissa meg a WinZip archívumot.
 • Bontsa ki az archívum tartalmát a számítógépe megfelelő célkönyvtárába.
 • Kösse össze USB-kábellel a BMW Motorrad Navigator II-t és a számítógépet, majd kapcsolja be a készüléket.
 • Indítsa el dupla kattintással a BMW_NAV_II_480.exe fájlt. Kezdetét veszi a frissítés.
 • A frissítést követően ellenőrizze, sikeres volt-e a telepítés. Ezt úgy tudja megtenni, hogy megnyomja a Navigator II-n a „MENÜ” gombot, majd a felnyíló menüben kiválasztja az „Információ”-t és utána a „Rendszerinformáció”-t. Akkor volt eredményes a frissítés, ha a 4.80 jelenik meg a szoftver verziószámaként.

Alapszoftver Navigator I készülékhez

2.80 verziószámú frissítés

Figyelem: a BMW Motorrad Navigator frissítésekor kitörlődhetnek a készülékben tárolt útjelző pontok és útvonalak! Emiatt mentse át őket számítógépre, mielőtt hozzálát a GPS frissítéséhez.

 • A letöltés elindításához kattintson rá a letöltő linkre, majd nyissa meg a WinZip archívumot.
 • Bontsa ki az archívum tartalmát a számítógépe megfelelő célkönyvtárába.
 • Csatlakoztassa a Navigator I-et a számítógép COM-portjához (AC/PC adapterrel).
 • Windows Explorerben húzza rá a fenti célkönyvtárban az .rgn kiterjesztésű fájlt az updater.exe fájlra. Kezdetét veszi a frissítés.
 • A frissítést követően ellenőrizze, sikeres volt-e a telepítés. Ezt úgy tudja megtenni, hogy kétszer megnyomja a Navigator I-en a „MENÜ” gombot, majd a felnyíló menüben kiválasztja a „Rendszerinformáció”-t. Akkor volt eredményes a frissítés, ha a 2.80 jelenik meg a szoftver verziószámaként.

Letöltések BMW Motorrad Navigator III és III plus készülékhez

Referencia útmutató

Ez a felhasználói kézikönyv információkat tartalmaz a készülék felépítésével és használatával kapcsolatban. Részletesen ismertet, és képekkel illusztrál minden fontos funkciót.

Hangminta

Itt hangmintát talál a szóbeli utasításokhoz.

BMW Motorrad márkakereskedői adatbázis / 4.0 verziószámú frissítés

Megjegyzés a Navigator I-gyel kapcsolatban:

kizárólag a 3.0 verziószámú frissítés érhető el ehhez a készüléktípushoz

BMW Motorrad márkakereskedői adatbázis 2008/2009
Útmutató az adatbázis BMW Motorrad Navigator II készülékre való feltöltéséhez Windows 98, Windows ME, Windows 2000 vagy Windows XP használata esetén:

Csatlakoztassa a GPS-t a számítógép egy szabad USB-portjához GARMIN PC-interfész kábellel. Kapcsolja be a készüléket.

Amikor a számítógép azt kéri Öntől, rendeljen hozzá egy USB-meghajtót a készülékhez, akkor arról a szoftver-DVD-ről telepítse a meghajtót, amit eredetileg a készülékhez kapott. A másik lehetőség az, hogy a Garmin honlapjáról (www.garmin.com) telepíti.

Amennyiben a készülék támogatja az adott USB-meghajtót, győződjön meg róla, hogy „Garmin”-ra van beállítva az USB adatformátuma (ennek mikéntjéről a használati útmutatóban talál információt).

Nyissa meg a C:\Garmin könyvtárat (vagy egy másikat, ahová kibontotta a WinZip archívum fájljait), majd keresse meg a BMW_Dealer_DB_WW_Updater_Nav_II.bat fájlt, és kattintson rá kétszer.

Látnia kell a készüléke nevét az „USB eszköz” opció mellett, a frissítőprogram ablakában. Kattintson rá az „USB-eszköz”-re, majd nyomja meg az „OK”-t, és kezdetét veszi az adatátvitel.

BMW Motorrad márkakereskedői adatbázis / 3.0 verziószámú frissítés (Navigator I-hez)

Telepítési információk Navigator I-hez

A letöltés elindításához kattintson rá a letöltő linkre, majd nyissa meg a WinZip archívumot.

Bontsa ki az archívum tartalmát a számítógépén kiválasztott célkönyvtárba.

Csatlakoztassa a Navigator I-et soros kábellel a számítógép valamelyik szabad soros portjához (COM 1, 2, 3 vagy 4).

Kapcsolja be a készüléket, és győződjön meg róla, hogy „Garmin”-ra van beállítva a soros csatlakozó adatformátuma. A beállításról a számítógép főmenüjében, a „Rendszerbeállítások” menüpont alatt kap tájékoztatást.

Lépjen át abba a könyvtárba, ahol a kicsomagolt frissítőfájlok találhatók, és indítsa el a „BMW_Dealer_DB_EUR_Updater_Nav.bat” nevű frissítőprogramot. Ezután válassza ki azt a soros portot, amelyhez a Navigator I csatlakoztatva van, és kattinson rá az „OK”-ra. A frissítés így átkerül a Navigator készülékre.

2.20 verziószámú audio-frissítés

A 2.20 verziószámú audio-frissítés portugál és kanadai francia nyelvvel egészíti ki a meglévőket.

A Navigator I és II szoftverei

Három különböző szoftver-építőelem kell a BMW Motorrad Navigator működéséhez:

 • az alapszoftver
 • a MapSource ™ program
 • a MapSource ™ City Navigator térképadatok

Az alapszoftver a Navigator „operációs rendszere”. Nem csereszabatos a Navigator I és II között (valamint a Garmin StreetPilot és a BMW Motorrad Navigator között sem).
A készüléken futó változatról a „Menü – Információ – Rendszerinformáció” elérési útvonalon kapható tájékoztatás. Az alapszoftvert a Navigator II esetében USB-, a Navigator I esetében soros porton keresztül lehet frissíteni. Az egyes típusokhoz tartozó legfrissebb verziók erről a weboldalról tölthetők le. A MapSource ™ program a térképadatok számítógépes környezetét biztosítja, és ugyanaz a Navigator I-nél, mint a II-nél. A MapSource ™ segítségével például útvonalakat lehet tervezni a számítógépen.

A MapSource ™-ban a menüsávon keresztül, a „Segítség – A Map Source” útvonalon kérhető információ a mindenkori verzióról. A MapSource ™ program és a MapSource ™térképadatok verziójának nem kell feltétlenül azonosnak lennie. A Navigator II-nek minimálisan MapSource ™ 5.0-ra van szüksége, mivel ettől a verziótól kezdődően adott az USB-s csatlakoztatás lehetősége (nem összetévesztendő a Navigator I külső USB-s programozó egységének csatlakoztatásával). A legfrissebb verziók erről a weboldalról tölthetők le. A MapSource ™ City Navigator a Navigator I és II térképadatait tartalmazza. Ezeket a MapSource ™ programkörnyezet segítségével lehet kiválasztani és átmásolni túrázáshoz a BMW Motorrad Navigator memóriájába.

Folyamatosan készülnek frissítések a MapSource ™ City Navigatorhoz annak érdekében, hogy nyomon követhető legyen a térképadatok változása és bővülése. A készüléken futó verziójáról a központi termékválasztón, a „Nézet” menüpontban lehet tájékozódni a MapSource ™ programban. Ennek nem feltétlenül kell megegyeznie a MapSource ™ programéval. MapSource ™ programkörnyezetben párhuzamosan telepíthető mind a MapSource ™ City Navigator többféle verziója (pl. v5 és v6), mind több földrajzi régió térképadatai. Minden BMW Motorrad Navigator I és II készülék alkalmassá tehető MapSource ™ City Navigator v8 használatára. Az új térképadatokat tartalmazó DVD ingyenesen beszerezhető a legközelebbi BMW Motorrad márkakereskedőnél, de a frissítés használatához engedélyeztetnie kell a telepítést a Garmin weboldalán, a www.garmin.com/unlock alatt. Ennek díja weboldalunk készítésekor 75 USD volt.

MapSource ™ 6.13.5 és 6.11.5 verziószámú frissítés BMW Motorrad Navigator III és III plus – információk a 4.40 verziószámú szoftverfrissítés telepítésével kapcsolatban Alapszoftver Navigator II és II plus készülékhez Alapszoftver Navigator I készülékhez Letöltések BMW Motorrad Navigator III és III plus készülékhez BMW Motorrad márkakereskedői adatbázis / 4.0 verziószámú frissítés BMW Motorrad márkakereskedői adatbázis / 3.0 verziószámú frissítés (Navigator I-hez) 2.20 verziószámú audio-frissítés A Navigator I és II szoftverei