A tél beállta előtt...

...érdemes megtenni bizonyos előkészületeket.

Valamennyi BMW motorkerékpár rendkívül igényes kivitelben készül. Legyen szó fényezett felületekről, színezett anyagokról vagy fémekről, ezek mindegyikét kiváló minőség jellemzi. Ettől függetlenül kikezdheti őket a sós latyak, a nedvesség és a szélsőséges hőmérséklet. Amennyiben szeretné télire leállítani a motorját, lehetőleg fűtött és száraz helyet válasszon neki. Akkor is legyen száraz a helyiség, ha nem biztosított a fűtés. Csak akkor takarja le a motort, ha megfelelően tud cirkulálni a levegő a takaróponyva alatt. Ellenkező esetben fennáll a páralecsapódás és vele együtt a korrózió veszélye. Ha biztosra akar menni, használjon valamilyen könnyű olajat, pl. kerékpárfényt (átlátszó, pirosas permetolaj), és fújja be vele motorkerékpárját mindenhol. Ilyenkor fokozott védelmet élveznek a fém alkatrészek. Tavasszal nem kell mást tennie, csak puha szivaccsal és mosószeres langyos vízzel lemosnia az olajat a felületekről. Ezeken kívül számos hasznos tanácsot tud adni Önnek a legközelebbi BMW Motorrad márkakereskedő.

Tisztítás

Nincs értelme konzerválnia a motort, ha télen is használja. Ilyenkor az a legjobb, ha rendszeresen lemossa róla az útszórósó-maradványokat, és gyakrabban kezeli megfelelő ápolószerrel. Nagynyomású mosópisztoly használatakor ügyeljen rá, hogy ne irányítsa a vízsugarat közvetlenül a szívórendszerre és a csapágyakra. A tisztítással kapcsolatban is számos vonzó ajánlattal tud szolgálni Önnek a BMW Motorrad.

A futóművek tehermentesítése

Annak érdekében, hogy ne legyenek több hónapig felesleges igénybevételnek kitéve a gumik és a rugózó elemek a téli tárolás ideje alatt, érdemes középállványra állítani a motort.
Az abroncsok állás okozta deformációját elkerülendő, elég alkalmanként kicsit előre-hátra mozgatni a motort.

Az akkumulátor töltöttségi szintje

Ha sokáig nem használja a motort, lecsökken az akkumulátor töltöttségi szintje. Régen ilyenkor ki kellett szerelni, és bevinni feltölteni a meleg lakásba. Ma már nincs erre szükség, hiszen számos olyan kitűnő feszültségmegtartó készülék létezik, amelyeket egyszerűen csak rá kell csatlakoztatni a beépített akkumulátorra – nem kell más a működésükhöz, mint hálózati dugalj.

Folyadékok

A BMW motorkerékpárjaiban alkalmazott szintetikus olajok nemcsak a használatot bírják nagyon jól, hanem a téli állást is. Rövid melegítést követően hónapok után is tökéletesen kifejtik a hatásukat.
Ha fémtankja van a motornak, érdemes tele tölteni a téli leállítás előtt, mert ezzel elkerülhető, hogy a lecsapódó pára hatására rozsdásodni kezdjen a belseje. Műanyagból készült tank esetén nincs szükség effajta óvintézkedésre. Karburátoros motoroknál tanácsos lekötni a karburátorról a benzincsövet, majd leengedni a benzint a karburátorból, nehogy lerakódás alakuljon ki benne. A korszerű befecskendezős motoroknál, mint amilyenekkel a BMW jelenlegi modelljei készülnek, nem kell hasonlótól tartani.