Alkotóelemei a főáramkör, egy mikrofon és két, sisakba építhető hangszóró, valamint az akár 10-12 óra folyamatos üzemidejű nikkel-metál-hidrid akkumulátorok. A rendszert a sisak hátuljába illeszkedő háromkapcsolós kezelőegységgel lehet vezérelni.
A BMW Motorrad kommunikációs rendszer célja, hogy biztosítsa a vezető és az utasa közötti beszédkapcsolatot, de más Bluetooth-os készülékekkel is lehetővé teszi a kommunikációt. Például amellett, hogy a motoros beszélni tud utasával, hallja a BMW Motorrad Navigator utasításait, továbbá telefonálhat és zenét is hallgathat, amennyiben a többi eszköz is Bluetooth-kompatibilis.
A BMW Motorrad kommunikációs rendszerrel a két motorkerékpár közötti kommunikáció is megvalósítható. Környezettől függően a rendszer akár 100 méter távolságból is lehetővé teszi a kommunikációt, a hangminőség minimális romlása mellett. Ha a túl nagy távolság, vagy a kedvezőtlen körülmények miatt megszakad a kapcsolat, automatikusan helyreáll, amint ismét adottak a feltételek.
+ További információk

Még több technológiai részlet

spinner