Utazás, bevásárlás és rock.

Zene, motorok és új heritage a Pure&Crafted Festival 2017 rendezvényen.

Több mint 10 000 lelkes látogató dicsőítette a zenét, a motoroskultúrát és az új heritage életstílust a berlini Pure&Crafted Fesztivál csodálatosan megnyugtató atmoszférájában. A Spree folyó mellett elterülő régi Rummelsburg erőmű tökéletes hátteret biztosított ehhez.

A késő nyári nap utolsó sugarai világították meg a régi Rummelsburg erőmű téglaépületének magas ablakait. Két teljes napig a Spree folyó mellett elhelyezkedő történelmi hely volt a központja a motorátépítő és heritage színpadnak, ami nagyon különleges feelinget kölcsönzött a fesztiválnak. Az általános tartozékokat kínáló üzletben az egyedi vintage dizájnhoz tartozó megfelelő felszerelések és kézzel készített kiegészítők sorakoztak, míg a szemben lévő Wheels Area területén hivalkodó egyedi motorok széles választéka pompázott az esti napsütésben. A berlini szabad ég alatt az Interpol, a Car Seat Headrest vagy a the Kytes zenéjére táncoltak a lelkes egybegyűltek.  

+ További információk

A motorok iránti szenvedély

Számos látogató számára a Pure&Crafted Fesztiválon való motorozás jelentette az első igazán maradandó élményt. A BMW Motorrad által javasolt útvonalakat választották, és a déli Spreewaldból vagy az északi Elba-völgyből érkeztek Berlinbe. A Pure&Crafted Fesztivál Wheels Area nevű helyszínén találkoztak a motorátépítési színpad jeles képviselőivel és lelkes fiatal motorszerelőkkel. Összesen hét csapat bizonyította kreativitását a BMW Motorrad Germany által szervezett motorátépítési versenyen. A fesztivál előtt a résztvevők kaptak egy-egy R nineT Pure motort, és ezt kellett átalakítaniuk úgy, hogy az anyagköltség ne haladja meg a 4000 €-t. A Pure&Crafted díjátadási ceremóniáján a Rabbit Ground (Rüsselsheim) motorátépítői vehették át a győztesnek járó díjat puritán boxerverziójuknak köszönhetően.  

+ További információk

Az e-LisaBad szolid megjelenése.

Az igen különleges premier nagy szenzációt keltett a fesztiválon. Röviddel a Car Seat Headrest szombat esti fellépése előtt Rolf Reick motorátépítő csendesen a színpadra lépett. Amikor elkezdte kipörgetni a kerekeket, a közönségnek egy hang sem jött ki a torkán. A pörgő gumiabroncsok nyikorgása csontig hatolt a tömegbe, de nyoma sem volt semmilyen motorzajnak. A motorátépítési színpadon Rolf volt az első, aki nekilátott a BMW E-Scooter C evolution modelljének átépítéséhez. Ennek eredményeként született meg az „e-LisaBad”, a dragpályák futurisztikus dragstere. Az átalakított robogó, egyúttal a Pure&Crafted 2017 signature motorja a Glemseck 101 fesztiválon bizonyította kivételes erejét.  

+ További információk
Ugrás a történetre. external-link-arrow-slim

Elsősorban vasárnap, családok, barátok és motorosok érkeztek a Pure&Crafted fesztivál helyszínére, hogy egy egynapos túra keretében mindent látnivalót megtekintsenek. A pihentető atmoszférában élvezték a tűző napsütést, motoros túrára indultak a berlini hátországon át, vagy tesztmotorozás céljából motort béreltek a BMW Motorrad Trucktól. A motorosok következő generációja a gyermekek számára elkülönített helyszínen megkapta, amiért jött. A kerékpáros tanfolyamot teljesítők egy igazán takarosan kinéző gyerekjogosítvány boldog tulajdonosai lettek – ez az első lépés a motorossá válás útján. A régi Motodrom srácai már elértek motorvezetői képességeik csúcsára. Ma már egyszerre nem három, hanem négy BMW R 25 nyergében hajtanak neki a halálfalnak, reggeltől estig elkápráztatva a Pure&Crafted Fesztivál közönségét.  

+ További információk

A zene szeretete

Interpol, Car Seat Headrest, Kytes – a Pure&Crafted Fesztivál zenei spektruma a sallangmentes gitárzenétől kezdve, a pszichedelikus elektronikus zenén át a tiszta, hangszeres akusztikus dalokig terjedt. Amikor szombat délután a Ladys von Gurr a főszínpadon előrukkolt egyedi stílusú produkciójával, Berlin felett kitisztult az ég, és a napsütés kitartott a hétvége hátralévő részéig. A teljes helyszínen hallható zene sem tudta túlharsogni az egyedi motorok harsány zaját a Wheels Areában.  

+ További információk

Hamisítatlan új heritage

Az általános tartozékokat kínáló üzlet az 1906-ban épített erőmű fényárban úszó gépcsarnokában kapott helyet. Egy régi daru tekint ránk a mennyezetről. Minden más itt lévő tárgyhoz hasonlóan gyakorlatilag eredeti állapotban maradt meg, és az 1900-as évekre jellemző német ipari építészetről tanúskodik. A jól karbantartott csarnok a heritage és vintage szerelmesei számára egy igazi vásárlóparadicsom volt. A stílusos nyitott sisakoktól és kiváló minőségű bőrövektől kezdve egészen a kézi gyártású cipőkig minden előfordult a kínálatban. Egy berlini kalapkereskedő kézi gyártású régi darabokkal kápráztatta el vásárlóit. Letisztult kézműves termék – tökélyre fejlesztett egyediség.  

+ További információk

Azok, akik a bevásárlótúra után egy kis kikapcsolódásra vágytak, megigazíttatták szakállukat a fodrásznál, vagy teleették magukat a valamelyik büfékocsiban vagy falatozóban kínált legfinomabb utcai ételekkel. Ezután beléptek a zöld boxba fényképeket készíteni. Az R nineT scramblerről és a Spezial mart alkatrészkészletről készített fotó tökéletes szuvenírnek bizonyult. A Pure&Crafted Fesztivál látogatóinak több mint egytizede magával vitte ezeket a tárgyakat. Míg a szombat estét a Spree feletti varázslatos tűzijáték zárta, a vasárnap este hátralévő részében a The Kytes fülbemászó zenéjét élvezhették a résztvevők. Sokak számára a főszínpadon bemutatott utolsó műsor a teljes hétvége legemlékezetesebb eseményei közé tartozott. Egyre többen kérdezték, hogy a következő évben megismétlődik-e a program. A válasz: igen! Részletek hamarosan!  

+ További információk

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

spinner