Emberek és helyek

Hét ok, amiért érdemes GS-edet Mongóliába vinned.

A felderítők izgatottak. Bejárták Mongóliát, és pontosan tudják: a tökéletes GS-kaland vár rád, akár részt veszel az International FG Trophy-n, akár a következő kaland iránti vágy hajt. Lélegezd be a GS szellemiségét Közép-Ázsiában!

A kavicsút a kedvenc tereped.

A kavicsút a kedvenc tereped.

A szél az arcodon, a por a lábad alatt: Mongólia igazán csodás környezet egy nagyszerű kalandhoz a GS-eden. A sivatagok és sztyeppék együttese egyedülállóvá teszi az országot. A kavics- és földutak igazi kihívás elé állítanak. Folyókon kell átkelned, és magas hegyeket kell meghódítanod motorkerékpároddal. Kelj át motorral a sztyeppéken, küzdd ki magad a sáros keréknyomokból. Minden másodperben teljes összpontosításra lesz szükséged. Hamisítatlan terepélmény.

+ További információk

Komoly távolságokat fogsz megtenni.

Komoly távolságokat fogsz megtenni.

Képzeld el, hogy a világ legtávolabbi pontjába motorozol: farkasok, vadmacskák és vadlovak társasága enyhíti csak magányosságodat az úton. Egerészölyvek és pusztai sasok köröznek az égen. Vad szépség a hatalmas országban, amelyet északról Oroszország, délről pedig Kína határol. Mongólia a világ egyik legritkábban lakott országa. A széles, tág terek országa. Tökéletes terep a GS-motorosok számára.

+ További információk

Hatalmas terek: a vadlovak a ritkán lakott sztyeppéken érzik otthon magukat.

Varázslatos pillanatokat fogsz átélni.

A jurták kis festékpöttyök csupán a kopár tájon.

Varázslatos pillanatokat fogsz átélni.

Mongólia déli részén a növényzet ritkásabbá válik, ahogy kibontakozik előtted a Góbi sivatag, a bolygó hatodik legnagyobb sivatagja. Minden motorvezetési képességedre szükség lesz, hogy keresztülvidd GS-edet a homok- és kavicsmezőkön. A forró nyári napokon kis szerencsével délibábot is láthatsz. Statisztikailag Mongóliában évente 260 napsütéses nap van. Varázslatos pillanatok Mongóliában. A színes sziklaképződmények és a természetes fényhatások folyamatosan változtatják a tájat, amelyet motorkerékpárodon felfedezhetsz majd.

+ További információk

A mongolok motorkerékpárosok.

A főváros, Ulánbátor vasútmúzeumában régi dízelmozdonyok láthatóak.

A mongolok motorkerékpárosok.

Mongóliában nem leszel egyedül motorkerékpárodon. A lovak és a lóerő egyformán fontosak a mongoloknak. Rengeteg régi orosz BMW-hamisítvány található az országban; a lovaskocsikat gyakran taxinak használják. Ha szeretnéd kicsit pihentetni motorodat, és még több kalandra vágysz, még oldalkocsis túrára is benevezhetsz. A motorkerékpárok gyakran robbannak le az ország göröngyös útjain. Szerencsére a mongolok az improvizálás mesterei. Mindig találnak valami megoldást, hogy életre keltsék a régi motorokat. Az országban az egyszemélyes motorkerékpárokat általában sajátos célra használják: birkaterelésre.

+ További információk

Élvezni fogod a vendégszeretetet.

Élvezni fogod a vendégszeretetet.

GS-kalandod során olyan nomádokkal fogsz találkozni, akik generációk óta szerényen és egyszerűen élnek. A tábortűz a jurtában nap közben melegen tartja a vizet. Ha meglátogatod a sztyeppék vendégszerető lakóit, egy csésze teával fogadnak, és megkínálnak tubákos szelencéjükből. Esetleg erjesztett kancatejjel kínálnak, ami Mongólia frissítő, szénsavas és enyhén savanyú nemzeti itala.

+ További információk

Dzsingisz Kán hatalmas lovasszobra 30 méter magasan emelkedik az égbe .

Felfedező vagy.

Szembeszökő épület: a Gandan kolostor Mongólia szent helyeinek egyike.

Felfedező vagy.

GS-motorosként mindig felfedező üzemmódban vagy: lépj Dzsingisz Kán nyomdokaiba motorkerékpároddal. Számos hely és történet emlékezik meg róla. A nemzetközi repülőtér szintén az ő nevét viseli. A gyerekek még évszázadokkal a halála után is róla mesélnek történeteket. Dzsingisz Kán hatalmas birodalomban egyesítette a mongol törzseket a tizenkettedik század végén. A 13. század elején lovasseregeivel Közép-Ázsia és Észak-Kína hatalmas részeit hódított meg. A fővárostól ötven kilométerre monumentális lovasszobor őrzi emlékét. Tökéletes hely ez egy pihenőre.

+ További információk

Szereted az ellentéteket.

A buddhizmus sok mongol mindennapi életének alapját képezi.

Szereted az ellentéteket.

Éjszaka és nappal: a nappal és éjszaka közötti több mint 30 Celsius fokos hőmérséklet-különbség téged és a motorodat is próbára fogja tenni. Meleg ruhákat kell magaddal vinned, még nyáron is.
Város és vidék: másfél millió lakosával a főváros, Ulánbátor nagyjából az ország népessége felének szolgál otthonául. A lakosság másik fele a sztyeppék szülötte. Állataikkal, állataikból élnek egyszerű otthonaikban, és általában nomád őseik tradícióit követik.
Hagyomány és modernizmus: Buddha, Dzsingisz Kán és a nomád élet jelentik az egyre nagyobb tudásszomjjal jellemezhető mongolok hagyományait. A televízió, a bőség és a globalizáció az anyagi vágyak megjelenéséhez vezetnek egy olyan országban, amely még mindig a hagyományos mongol írást használja, egy olyan helyen, ahol sokan az oroszt beszélik második nyelvként.

+ További információk

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Ezzel használható motorkerékpárok.

spinner