GS Trophy beszámoló.

Beszámoló a legutóbbi nemzetközi GS Trophy-król.

Kaland, idegen kultúrák, új barátságok, kavics, homok és por: ezek miatt felülmúlhatatlan enduro kihívás a BW Motorrad nemzetközi GS Trophy. Nemzetközi csapatok versengenek intenzív napi szakaszokon és számtalan különleges próba során.

GS Trophy 2016

Az ötödik nemzetközi GS Trophy újfent sikeres volt. 19 nemzetközi csapat vágott neki az ijesztő próbák sorának Thaiföld forró és poros Arany Háromszög régiójában. A versenyzők között most először indult egy nemzetközi női csapat is. 57 szerencsés döntős küzdötte végig magát az 1400 kilométernyi trópusi esőerdőn és göröngyös hegyi terepen. Eközben idegen kultúrákat ismertek meg és új barátokra tettek szert. Az egy hetes felejthetetlen erőpróbát követően kihirdették a győztes, amely a dél-afrikai csapat lett. A német csapat és az egyesült királysági csapat holtversenyben lett második helyezett. Azonban ha megnézed a nemzetközi GS Trophy döntőseinek, segítőinek, versenybíróinak, fényképészeinek, filmeseink és bloggereinek arcát, egy valami biztos: itt mindenki győztes. 

+ További információk

GS Trophy 2014

A negyedik BMW Motorrad GS Trophy-val most először tartották meg a versenyt az északi féltekén, méghozzá igen nagy sikerrel. Kanada igen látványos helyszínnek bizonyult, és még az eddigieknél is több csapat és versenyző indult.
18 nemzet 16 csapata versenyzett a Sziklás-hegységben. Ha ehhez még hozzávesszük a szervezőket és a logisztikai csapatot, több mint 120-an vettek részt a motorkerékpár-versenyen, amely során a versenyzőknek több mint 2300 kilométert kellett megtenniük a kanadai Alberta és Brit Columbia tartományokban.
Végül a közép- és kelet-európai csapat lett a győztes, amelyet szorosan követett Dél-Afrika és Franciaország. De az összes többi résztvevő is győztesnek érezte magát - még ha csak azért is, hogy a kaland részesei lehettek. 

+ További információk

GS Trophy 2012

Dél-Amerika tökéletes helyszínnek bizonyult a harmadik nemzetközi GS Trophy számára. 32 ország 15 csapata vágott neki a kihívásnak Argentínában és Chilében, és vett részt a kétnapos enduro próbán.
2000 kilométernyi változatot útvonalat és számtalan különleges próbát követően a német csapat került ki ennek az egyedülálló versenynek a győzteseként. Őket a francia és az olasz csapat követte.
Mindazonáltal a GS Trophy-n mindenki győztes. Valamennyi résztvevő boldog volt, hogy részese lehetett a Patagónián keresztül vivő túrának, és hogy a többiekkel közösen megtapasztalhatta ezt a kalandot, amely minden képzeletet felülmúlt. 

+ További információk

GS Trophy 2010

A második nemzetközi BMW Motorrad Trophy-ra Dél-Afrikában került sor. Egy igazán egyedülálló esemény a BMW GS 30. évfordulójának méltó megünneplésére, hiszen Dél-Afrika kétség kívül a világ egyik legjobb régiója a BMW GS motorkerékpár vezetésére.
13 nemzet 10 csapata küzdött a győzelemért a Dél-Afrikán, Szváziföldön és Mozambikon keresztül vezető nagyjából 2000 km hosszú útvonalon. A résztvevőknek az út során számtalan különleges próbát kellett teljesíteniük: kimerítő folyami átkelések, embert próbáló motorozás a dzsungelen át, valamint hosszú, sáros utakon.
Végül az egyesült királysági csapat került ki győztesként a versenyből. Másodikként a dél-afrikai csapat futott be, míg a dobogó harmadik fokára az északi csapat került. 

+ További információk

International GS Trophy 2018 Mongóliában.

Mongólia szólít.

További információk

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Ezzel használható motorkerékpárok.

spinner