GS Trophy 2010.

Keresztül Dél-Afrikán 7 nap alatt.

13 nemzet 10 csapata küzdött a győzelemért a Dél-Afrikán, Szváziföldön és Mozambikon keresztül vezető nagyjából 2000 km hosszú útvonalon. A résztvevőknek az út során számtalan különleges próbát kellett teljesíteniük: kimerítő folyami átkelések, embert próbáló motorozás a dzsungelen át, valamint hosszú, sáros utakon. 

A legjobb pillanatokról készült 2010-es videó-összeállítás

A BMW Motorrad GS Trophy 2010 a végére ért, és az utolsó nap rendkívül erős kihívói ellenére az egyesült királysági csapat került ki győztesként. Második helyen a dél-afrikai csapat végzett, míg a harmadik az északi országok csapata lett. 

+ További információk

Az utolsó napon került sor a motoros próbákra a Country Trax birtokon (itt egy BMW R 1200 GS-et kellett vezetni), amelyet a Johannesburgba visszavezető 300 km hosszú utazás követett, ahol később kihirdették a végső fotóverseny eredményeit – mindezt egy forró nyári napon, közel 30 ºC hőmérsékletben. A próba mérleghintákkal, fatuskókkal és vasgerendákkal nehezített szakaszokból állt. A dél-afrikai csapat fölényesen győzött, és az északiak csapata is magasabb pontszámot ért el az egyesült királysági csapatnál a második helyért folytatott küzdelemben. Ez megfordította a ponttáblázatot, egy ponttal a dél-afrikai csapatot helyezve az élre, ezt követően már csak a fotóverseny értékelése volt hátra. 

+ További információk

Utóbbi rendkívül népszerűnek bizonyult: a harmadik, egyben utolsó fordulóban több mint 10 000 szavazat érkezett. A kanadai csapat nyert a szavazatok mintegy harmadával, de ami fontosabb, az egyesült királysági csapat a második helyre csempészte be magát, miközben az északi csapat szintén jelentősen megelőzte a dél-afrikai csapatot, megszerezve ezáltal a harmadik helyet.

Így végül a dél-afrikaiak 151 pontját éppen csak meghaladva 152 ponttal az egyesült királysági csapat visszaszerezte vezető pozícióját – amelyet a harmadik naptól fogva tartott –, és elvitte a GS Trophy címet. Az északiak csapata lett a harmadik, csupán két ponttal lemaradva Dél-Afrika mögött.

Alistair Allan, az egyesült királysági csapat tagja a következőkkel kommentálta csapatának kiemelkedő teljesítményét: „Mit is mondhatnék? A munka kipipálva. Nagyszerű érzés, rengeteg móka. Ahogy egy jó barátom mondta, lehet, hogy csak egy ponton múlt, de a győzelem akkor is győzelem, és ez a legfontosabb. Fantasztikus kaland volt. Ragyogó csapatot alkottunk, mind úgy küzdöttünk, mintha égne a ház, és ettől volt olyan jó részt venni ezen a nagyszerű eseményen. Úgy vélem, a végeredmény annak köszönhető, hogy a csapat tagjai ilyen jól kijöttek egymással.” 

+ További információk

Tom Wolf, a GS Trophy társszervezője: „Mindenki épségben beérkezett, a saját lábán, mosolyogva – most igazán boldog vagyok. Számomra a legkeményebb rész a hét közepe volt, amikor a mozambiki határon keltünk át és elértük az Indiai-óceánt. Annyira örültem, amikor odaértünk – úgy hívtuk azt a napot, hogy „Mission Ponta” – a legnehezebb részen már túl voltunk. Most már 2012-re készülünk. Azt kérdezik az emberek, hogy túl tudjuk-e szárnyalni az idei évet? Szerintem igen. El tudod képzelni, milyen lehet Machu Picchuban reggelizni, vagy a Titicaca-tavon kenuzni? Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű helyeket fogunk találni.” 

+ További információk
Az egész hét nagyszerű volt. Nem a győzelem a legfontosabb, hanem az, hogy új dolgokat láthatsz, segítesz a másikon. ”

Johannes de Cuitiis, Team Alps

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner