GS Trophy 2014.

Keresztül Kanadán 7 nap alatt.

18 nemzet 16 csapata versenyzett a Sziklás-hegységben. Ha ehhez még hozzávesszük a szervezőket és a logisztikai csapatot, több mint 120-an vettek részt a motorkerékpár-versenyen, amely során a versenyzőknek több mint 2300 kilométert kellett megtenniük a kanadai Alberta és Brit Columbia tartományokban. 

A motorozás egyszerűen fenséges volt, amely során gyors, sodró kavicsutakon, embert próbáló, sziklák borította helyi ösvényeken, folyókon és látszólag járhatatlan magaslati hágókon vezetett át az út Kanada olyan részein, amelyeket még a kanadaiak közül se sokan láttak. Számtalan dráma bontakozott ki a hét napos, nagyjából 20 különleges szakasszal nehezített motorozás során. Útközben barátságok köttettek, kilyukadt gumiabroncsok kerültek megjavításra, és mentésekre is sor került, amelyek során gyakran több csapat tagjai dogoztak közösen motorkerékpár-hevederek és nyers fizikai erő együttes bevetésével, amikor egy-egy túlságosan is lelkes motorosnak nem sikerült bevennie egy kanyart és legurult a töltésoldalon. Szerencsére senki sem sérült meg komolyabban a verseny során.

+ További információk

Legjobb pillanatok

A legjobb pillanatokról készült 2014-es videó-összeállítás

A GS Trophy több, mint egyszerű ügyfélesemény: egyben a BMW GS-életmód az egész világra kiterjedő ünneplése. Azonban nem lenne értelme megrendezni a világ minden tájáról érkező GS-motorosok elit csapatainak eme kétévenkénti találkozóját, ha nem mesélnénk róla az embereknek. Itt kerül képbe a kommunikációs csapat. Sosem látott érdeklődés övezi a Trophy-t a közösségi médiában végzett hosszú előkészítésnek és a csapatok, a különféle nemzeti piacokon található rajongóik és az esemény szervezői által az online kapcsolat terén végzett munkájának, valamint annak köszönhetően, hogy különböző médiaplatformokon népszerűsítették a GS Trophy üzenetét. Magán az eseményen a kommunikációt még jobban felpörgették; újságírók, fotósok és forgatócsoportok dolgoztak közösen azért, hogy a figyelő világ egyenes adásban értesülhessen az eseményekről a gstrophy.com weboldalon és a BMW Motorrad hivatalos Facebook-, Twitter-, Instagram- és YouTube-csatornáján. Emellett minden egyes csapat elhozta saját újságíróját is, hogy velük motorozzon, és a teljes eseményt az ő nézőpontjukból tapasztalhassa meg és számoljon be róla. A GS-közösség jellegéből adódóan a legtöbb csapat már a személyes találkozást megelőzően felvette egymással a kapcsolatot az interneten keresztül, ami hozzájárult ahhoz, hogy már rögtön az első napon családias hangulat alakulhatott ki.

+ További információk

Azon szerencsések számára, akik ott lehettek, egy életre szóló lehetőség volt ez, hogy a világ egyik legjobb közúti és terepmotorozásában osztozhassanak, amit sosem fognak elfelejteni. A győztes trió végül is a közép- és kelet-európai (CEEU) csapatból került ki, akiket Dél-Afrika és Franciaország követett. De kérdezd csak meg Argentína, az Egyesült Államok, Svájc, Ausztria, Oroszország, Latin-Amerika, Kanada, az Egyesült Királyság, Németország, Mexikó, Korea, Japán, Brazília vagy Olaszország akármelyik versenyzőjét, mind azt fogják mondani, hogy pusztán már a részvétel lehetősége miatt is győztesnek érzik magukat.  

+ További információk

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner