Motorozásért élni.

Motorozni az életért.

Hadd mutassuk be: Inga Birna Erlingsdóttir, jelenleg az egyetlen női motorkerékpáros rendőr Izlandon. Inga szenvedélye a motorkerékpárok. A munkájába minden nap motorral jár. Szabad idejében a rendőrségi motorkerékpárt egy BMW GS motorra cseréli.

Sikerre ítélve

Nem olyan könnyű nőnek lenni a férfiak világában, de Inga Birna Erlingsdóttir soha nem hagyta magát elrettenteni. Amikor csatlakozott az izlandi rendőrakadémiához, akkor eldöntötte, hogy a motorkerékpáros csapat tagja lesz. Tisztában volt vele, hogy nehéz lesz bekerülni a motoros rendőrök közé, de ez csak még elszántabbá tette a barna hajú, jég-kék szemű Ingát, hogy megszerezze a hőn áhított munkát kétkerekű járművön.

 "Nagyszerű érzés volt, amikor megkaptam a lehetőséget arra, hogy kipróbáljam magam" meséli a 38 éves Mosfellsbær-i Inga. "Egy hosszú gyakorlati időt követően és miután kivívtam a társaim tiszteletét, 2015 májusában megkezdhettem a motoros rendőri szolgálatomat. Amikor az emberek az utcán észreveszik a bukósisak alól kilógó hosszú hajfonatomat, akkor alig akarnak hinni a szemüknek - egyszerűen nem számítanak női motorkerékpáros rendőrre!"

+ További információk

Mikor vége a munkánk, eljön a kedvtelés ideje.

Mikor vége a munkánk, eljön a kedvtelés ideje.

 

A motorozás mindig is kulcsszerepet játszott Ing életében. Amikor nem Reykjavik utcáin járőrözik, akkor terepi túrákra indul saját BMW F 650 GS motorkerékpárjával. Mindig is szeretett volna egy BMW motort, de amikor 8 évvel ezelőtt elkezdett utánajárni, akkor Izlandon nem volt lehetősége BMW-t vásárolni.

 

+ További információk

 

"Úgy döntöttem, hogy Dániából hozok megy GS motort, mivel Izalandon nem találtam egyet sem. Megszerveztem az ideszállítást, majd a kikötőben átvettem a motort és hazahajtottam vele. Ekkor kezdődött a BMW márka iránti nagy szenvedélyem. Biztos vagyok abban, hogy én voltam az első nő Izlandon, akinek saját GS motorja van."

 

+ További információk
A selejtezőben való részvétel célt és küldetést adott nekem - mégpedig azt, hogy bátorítsam az izlandi nőket arra, hogy szálljanak motorkerékpárra és motorozzanak. ”

Inga Birna Erlingsdóttir

Győzelem a láthatáron

Amikor Inga meghallotta, hogy a BMW Motorrad azt tervezi, hogy összeállít egy női csapatot a nemzetközi GS Trophy versenyre, azonnal tudta, hogy részt akar venni ezen az izgalmas kezdeményezésen. "Hogy őszinte legyek, soha nem gondoltam, hogy engem fognak választani. Elküldtem a videoposztomat és a születésnapomon kaptam egy e-mait arról, hogy meg kell jelennem az előselejtezőn. Hihetetlenül boldog voltam." Néhány héttel később Inga elrepült Dél-Afrikába, ahol találkozott kilenc másik női GS motorossal, akiket sikeresen kiválasztottak az összesen 120 motoros közül.

Együtt küzdöttek azért a lehetőségért, hogy képviselhessék hazájukat (és nemüket) a nemzetközi GS Trophy-n, a világ leghíresebb terepi motorversenyén. "Már az első találkozás során megállapítottam, hogy ez egy nagyon különleges női csapat, mivel mindannyian megkapták a lehetőséget, hogy résztvegyenek a selejtezőben. Én személy szerint a selejtezőt nem tekintettem versenynek, mivel már attól a fellegekben jártam, hogy a többiekkel együtt résztvehetek eze az először megrendezendő versenyen!" 

 

+ További információk

A háromnapos intenzív selejtezősorozat végén, amelyre a Country Trax Enduro Parkban került sor, Inga az ötödik helye végzett és így nem került be a női csapatba. De miután a kezdeti csalódottság elmúlt, azonnal azok a hihetetlen élmények jutottak eszébe, amelyeket a többiekkel együtt éltek át, a hely különleges hagulata és a bajtársiasság, amelyet a női motorosok közösségében megélt.

+ További információk

 

"A selejtezőben való részvétel célt és küldetést adott nekem - mégpedig azt, hogy bátorítsam az izlandi nőket arra, hogy szálljanak motorkerékpárra és motorozzanak", meséli Inga őszinte lelkesedéssel "Izlandon kapcsolatba léptem azokkal a nőkkel, akiket szintén érdekel a terepi motorozás és megszerveztem velük egy összetartást. Elutaztunk egy olyan helyre, ahol együtt gyakorolhatunk. Nem mindenkinek van BMW GS motorja, de mindannyiunkat lenyűgözött az, amire ez a motorkerékpár képes. És felfedeztem, hogy szenvedélyesen szeretek oktatni. A GS motorozás hihetetlen mód megváltoztatta az életemet."

 

+ További információk

Az elszigeteltség vége.

Inga a mai napig kapcsolatban van azokkal a GS motorosnőkkel, akik részt vettek a dél-afrikai selejtezőben és júliusban, Németországban, a BMW Motorrad Napokon találkozott a négy győztessel. "Az, hogy részese lehetek a BMW Motorrad közösségnek, az számomra egy megvalósult álmot jelent.

A motorom miatta, amelyet vezetek, barátokra tettem szert a világ minden részéből. Ha találkozok velük, az olyan, mintha egy családtaggal találkoznék – mindannyiunknak ugyanaz a szenvedélye és mindannyian folytatni szeretnénk, hogy bebizonyítsuk a GS szellemisége él."

+ További információk

Island élete

A motorozáson kívül Inga egy tehetséges művész és egy 16 éves versenytornász édesanyja, akit egyedül nevel. Nagy álma, hogy egyszer motorral bejárja a világot a fiával együtt. Addig is szeretné felfedezni Izlandot, mint a hétvégi kalandtúrái helyszínét.

+ További információk

 "A világon kevés olyan hely van, amely Izlandnál alkalmasabb lenne motoros kalandtúrák számára - ez az oka annak, hogy GS motorom van, amely pontosan oda visz el, ahová szeretném. Szeretem a fennsíkokat és a hegyeket, a lélegzetelállító színeikkel és tájaikkal. Izland kiválóan alkalmas motorkerékpáros kirándulásokra, főként olyan utazási irodákkal, mint a Biking Viking, amely flottájában kezdetektől megtalálhatóak a BMW GS motorok."

+ További információk

Miután első kézből megtapasztalhatta a közös edzés, a bajtársiasság és az utazás jelentette előnyöket, Inga elhatározta, hogy megosztja tudást másokkal és segít nekik abban, hogy jobb motorossá váljanak. A jövőre vonatkozó tervei között szerepel, hogy motoros oktatói képesítést szerez, hogy segíthessen másoknak is felfedezni a motorozás örömét. "Feladatomnak tekintem, hogy az életemet kalandmotorozássá tegyem.

Izlandon a hosszú téli hónapok alatt mindig boldogtalan vagyok, mert ilyenkkor a rendőrautóban kell ülnöm, ezért igazán akkor érzem jól magam, amikor jön a tavasz és újra felvehetem a bukósisakomat. Amikor a motorkerékpáron ülök, szeretném megosztani másokkal is az örömömet. Nem ez minden, amiért motorozunk? - oszd meg másokkal az életed és a szenvedélyed"

+ További információk

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner