GYIK

Hasznos információk.

Évente mintegy 40 000 motorkerékpár-fanatikus kel útra a BMW Motorrad Days motorostalálkozóra. Ön is csatlakozni kíván hozzájuk? A legfontosabb gyakran ismételt kérdésekre adott válaszainkat itt találja.  

Gyakran ismételt kérdések.
 • A BMW Motorrad Days Európa egyik legnagyobb motorosrendezvénye, amely számos lehetőséget kínál a látogatóknak, pl. tesztvezetést, izgalmas attrakciókkal tarkított show-t, élőzenét, táncos összejöveteleket, valamint a BMW Motorrad legújabb modelljeit és ajánlatait. Az eseményt évente rendezik meg Garmisch-Partenkirchenben, ahová 40-nél is több országból több mint 40 000-en érkeznek.  

 • A bajorországi Hausberg-hegység lábánál fekvő Garmisch-Partenkirchen kötélpályájának parkolójában. 

  A pontos cím: Am Hausberg, 82367 Garmisch-Partenkirchen, Németország.

 • Nem szükséges belépőjegyet váltania, a részvétel ingyenes.
  Bizonyos tevékenységekhez – pl. tesztmotorozás, motorozás az endurópályán vagy részvétel a „Challenge The World Champion” (világbajnoki kihívás) show-n – motorosbelépőt (10 €) kell váltani, amely biztosítja a regisztráció utáni részvételt.
  A kemping területén sátraként 12 €-t kell fizetni, az eltöltött éjszakák számától függetlenül. Az ár az egészségügyi berendezések használatát is magában foglalja.

 • Bizonyos aktív motorozási tevékenységekhez motorosbelépőt (10 €) kell váltani, amely biztosítja a regisztráció utáni részvételt. A motorosbelépőt a helyszínen, például az információs pultnál lehet megváltani.
  Felhívjuk a figyelmét, hogy követelmény az érvényes motorvezetői engedély (az EU-n kívüli állampolgárok esetében nemzetközi motorvezetői engedély), személyi igazolvány vagy útlevél, továbbá teljes motoros védőruházat megléte.
  A szükséges motorosruházat a következőket foglalja magában: ECE 22 megfelelőségi jellel ellátott motorossisak, (az ujjak teljes védelmét biztosító) motoroskesztyű, motoroscsizma/-cipő (nem edzőcipő), motorosruha (dzseki és nadrág) protektorral (legalább a hát és a térd védelmére). Sajnos a teljes biztonsági felszerelés nélkül a részvételre nincs lehetőség.

 • Igen, az általunk szervezett tesztvezetésen kipróbálhatja a jelenlegi BMW Motorrad modelleket Kérjük, regisztráljon a helyszínen. A motorosbelépőt (10 €) előre meg kell váltania. Ezt többek között az információs pultnál teheti meg.
  Felhívjuk a figyelmét, hogy követelmény az érvényes motorvezetői engedély (az EU-n kívüli állampolgárok esetében nemzetközi motorvezetői engedély), személyi igazolvány vagy útlevél, továbbá teljes motoros védőruházat megléte.
  A szükséges motorosruházat a következőket foglalja magában: ECE 22 megfelelőségi jellel ellátott motorossisak, (az ujjak teljes védelmét biztosító) motoroskesztyű, motoroscsizma/-cipő (nem edzőcipő), motorosruha (dzseki és nadrág) protektorral (legalább a hát és a térd védelmére). Sajnos a teljes biztonsági felszerelés nélkül a részvételre nincs lehetőség.

 • A program a BMW Motorrad Days weboldaláról tölthető le. Az információs pultnál is beszerezhet egy példányt magáról az eseményről.

 • E célból zárt kempingek állnak rendelkezésre. Hozzon magával sátrat, alvómatracot és hálózsákot. A sátrak őrzését nem tudjuk biztosítani. Kérjük, ne hagyjon őrizetlenül a sátorban értéktárgyat, készpénzt, hitelkártyát stb., mert eltűnésükért nem tudunk felelősséget vállalni. A sátrak felállítása a felhasználó saját felelősségére történik. A kemping területén sátraként 12 €-t kell fizetni, az eltöltött éjszakák számától függetlenül. Az ár az egészségügyi berendezések használatát is magában foglalja.
  Felhívjuk a figyelmét, hogy a rendezvény helyszínén nincs RV/lakókocsis parkoló. RV-jét/lakókocsiját az „Am Wank” vagy a grainaui kempingben állítsa fel (az áram- és vízhálózatra való csatlakozás díjköteles).
  Korlátozott számban a Marmot cég is biztosít sátrat: a kemping 12 €-s díjára ebben az esetben 25 € felárat kell fizetni. A regisztrációs űrlapot lásd lent.
  Nincs kedve kempingezni? A garmisch-partenkircheni turistainformációs szolgálat készséggel áll rendelkezésére a következő címen: https://www.gapa.de/en/Footer-1-5/About-us/GaPa-Departments/Central-Reservation

 • Kora reggeltől késő estig ételek és italok széles választéka (vegetáriánus és vegán ételek, valamint a bajor és a nemzetközi konyha ételei) várja Önt.

 • A BMW Motorrad Days rendezvény tárt karokkal várja a gyermekeket! Speciális gyerekpálya és gyermekfoglalkoztató (ugrálóvár, gyermeksminkelés stb.) áll rendelkezésre.  

 • A BMW Motorrad Days rendezvény szelét már szinte útközben érezheti. Bárhonnan is közelíti meg a helyszínt, a „Werdenfelser Land” óriási hegyei között húzódó szeles utak várják. A garmisch-partenkircheni táj annyira lenyűgöző, hogy biztosan kedve támad egy kis hétvégi kerékpártúrához. A következő helyen összegyűjtöttük Önnek a legjobb útvonalakat: https://www.brand.bmw-motorrad.com/en/experience/stories/brand/bmd-2017/journey.html#/section-route-suggestions
  A BMW Motorrad Days rendezvényre tömegközlekedési eszközzel is eljuthat. Garmisch-Partenkirchent vasúton is elérheti (Deutsche Bahn – Német államvasutak), a bajor Zugspitzbahn vonat közvetlenül a rendezvény helyszínére szállítja („Hausberg” vasútállomás).

 • A motorosparkolók közvetlenül a kemping mellett helyezkednek el. Ezenkívül további parkolókat is igénybe vehet a jégstadion (Eisstadion) mellett, az Alpspitzstrasse úton. Sajnos, nincs kijelölt autósparkoló, használja a városban található nyilvános parkolót.

 • Esténként ingyenes transzferbuszokkal tud eljutni a szállodából a BMW Motorrad Days helyszínére, illetve vissza. Az autóbusz menetrendjéről és útvonaláról az információs pultnál és a buszfordulónál elhelyezett táblán tájékozódhat a rendezvény helyszínén.


 • A következő tárgyak nem vihetők be a rendezvény helyszínére: segway, drón, fegyver, kábítószer, tűzveszélyes folyadékok és egyéb veszélyes anyagok, petárda stb. A nagy forgalmú helyekre, valamint a rendezvény szervezője által kijelölt helyekre tilos bevinni a következőket: üvegből vagy egyéb törékeny, hasadó, illetve különösen kemény anyagból készült palackok, csészék, korsók, kannák és egyéb tárgyak. Felhívjuk a figyelmét, hogy a helyszínen ki vannak függesztve a kempingezésre vonatkozó szabályok.  

 • Megkérjük, hogy mindenkor ügyeljen a környezetében tartózkodók nyugalmára, különösen az esti időszakban. Hangszórók és hangszerek használata nem engedélyezett.Felhívjuk a figyelmét, hogy a helyszínen ki vannak függesztve a kempingezésre vonatkozó szabályok.  

 • Kis méretű és műszakilag kifogástalan állapotú, álló vagy gáztűzhelyes faszenes grill használata megengedett, feltéve, hogy nem jelent tűzveszélyt, nem zavar másokat a füst, és a grillezés nem jár kellemetlen szagok kibocsátásával. Felhívjuk a figyelmét, hogy a helyszínen ki vannak függesztve a kempingezésre vonatkozó szabályok.

 • Előre jelezzük, hogy a rendezvény helyszínén a mi megbízásunkból tevékenykedő filmesek és fotósok lesznek jelen.
  Az egyes rendezvényekre való belépéssel visszavonhatatlanul hozzájárul ahhoz, hogy fényképekhez, élő adásokhoz, közvetítésekhez és/vagy kép- és hangfelvételek rögzítéséhez az Önről készült képet és hangot ingyenesen felhasználják. Ezeket a rendezvény szervezője vagy az általa a rendezvény kapcsán felhatalmazott személyek készítik el, és Ön hozzájárul ezek jelenlegi vagy jövőbeli médiumokban (különösen hang- és képhordozók, valamint digitális terjesztés – pl. az internet segítségével – formájában)való felhasználásához.

 • Kutyát csak a szabad területekre, és kizárólag pórázon lehet bevinni. Harci kutyák bevitele a harci kutyákra vonatkozó bajor törvények értelmében általában tilos! Kivételt képeznek a vakvezető és segédfeladatot ellátó kutyák.  

 • A szuvenírként hazavihető „BMW Motorrad Days” szurkolói pólókat, kapucnis felsőket és sapkákat a szurkolói shopban vásárolhatja meg.  

 • A rendezvény helyszínén mozgássérültek számára kialakított parkolók és WC-k állnak rendelkezésre. Általánosságban a legtöbb sátor és rendezvényhelyszín akadálytalanul megközelíthető.

 • 2018-ban a BMW Motorrad Days július 6. és 8. között, péntektől vasárnapig kerül megrendezésre Garmisch-Partenkirchenben.  

Letöltések.
 • Program schedule 2017
  PDF   |   1.38 MB   |   English
További történetek, amelyek érdekelhetik.
Megfelelő motorok.