Útvonalak és szállás.

 

Érkezés, szállodák, kemping: itt minden információt megtalálsz a BMW MotorradDays rendezvényre való érkezéssel és szállási lehetőségekkel kapcsolatban, és  tájékozódhatsz a legizgalmasabb útvonalakról, bárhonnan is érkezel a rendezvényre. A garmisch-partenkircheni alpesi tájon megtett túrák a csodálatos hegyi panorámájával együtt egyértelműen szerves részei a hétvégi programnak. Itt összeállítottuk számodra a legjobb útvonalakat. A REVER alkalmazás segítségével rögzítheted őket, és megoszthatod az ismerőseiddel, barátaiddal.    

Négysáncverseny vagy sívilágbajnokság? – Garmisch-Partenkirchen teljesen felkészült a legfontosabb eseményekre, és elegendő helyet biztosít a világ bármely tájáról érkező motorőrültek számára. Ugyanakkor a garmisch-partenkircheni turistainformációs szolgálat örömmel veszi, ha a szállástervezésed gördülékenyebbé tétele érdekében felkeresed őket. A „Foglalás” csapat készséggel segít a szállással kapcsolatos kívánságaid teljesítésében, és ezzel lehetővé teszi, hogy teljesen tökéletes legyen a BMW Motorrad Days hétvége. Ezen túlmenően számos buszjárat közlekedik a környező területek szállodáiba.

BMW Motorrad Days
Hausberg
82467 Garmisch-Partenkirchen

+ További információk

SZÁLLÁS

Marmot sátorváros.

Ha nincs saját sátrad, vagy egyszerűen csak nem akarod magaddal vinni, igénybe vehetsz egy speciális szolgáltatást: a BMW Motorrad Days rendezvényen egy 50 Marmot-sátorból álló készletből választhatsz. A rendezvény ideje alatt egy háromszemélyes „Vapor 3P” sátrat 25 €-ért bérelhetsz. A sátrat 210 €-s akciós áron meg is vásárolhatod – ebben az esetben az ár a bérlés költségét is magában foglalja. A kempingezés díja 12 €. Gyorsan keress magadnak egy sátrat. A regisztrációs űrlapot innen töltheted le.

+ További információk
Regisztrációs űrlap
  • Registration Form Marmot Tent Village
    PDF   |   229.80 KB   |   English

JAVASOLT ÚTVONALAK

A BMW Motorrad Days rendezvény szelét már szinte útközben érezheti. Bárhonnan is közelíted meg a helyszínt, a „Werdenfelser Land” festői hegyei között húzódó szeles utak várnak. A Garmisch-Partenkirchent övező táj igézően csalogat, hogy tegyél még pár kört a hétvégén. Itt összeállítottuk számodra a legjobb útvonalakat.  

+ További információk

Északi útvonal.

Utunk az elbűvölően szép alpesi hegyeken keresztül vezet.

Münchenből indulunk, és dél felé vesszük az irányt, megcélozva a hegyeket. De nem egyből – természetesen megállunk útközben. Az első látnivaló a Starnbergi-tó. Csodálatos a fekvése: ha tiszta az ég, az Alpok csúcsai fenségesen nyúlnak el a háttérben. Rejtélyes körülmények között itt fulladt vízbe II. Lajos bajor király 1886-ban – bár akkoriban a tavat Würmi-tónak hívták.
Starnbergből az út az Andechs-kolostor irányába vezet, amely ma Németországon kívül is jól ismert hely, nem utolsó sorban kiváló sörének köszönhetően. 1423-tól 1427-ig építették, és napjainkban is bencés szerzeteseknek ad otthont. Az Ammersee-tó néhány kilométerrel arrébb található. Valamivel kisebb, mint a Starnbergi-tó, de ugyanazzal a lenyűgöző alpesi panorámával büszkélkedhet.  Még egy utolsó pillantást vetünk a tóra, aztán Kochel felé vesszük az útirányt, Weilheimen keresztül. Itt, a Kocheli-tó és a Walcheni-tó között elterülő festői környezetben húzódik Dél-Németország leghíresebb motoros útvonalainak egyike: Kesselberg.


Széles fordulók és keskeny hajtűkanyarok váltják egymást, 240 m-es emelkedő 9 km-en keresztül – röviden: ez a tökéletes útvonal. Egyáltalán nem véletlen, hogy az autó- és motorversenyek a múlt század elején, valamint a 20-as és 30-as években itt zajlottak.
Manapság a vezetők jobban el tudnak lazulni az utakon, élvezik a kanyarokat és mindenekelőtt a bal oldalon eléjük táruló látványt, a Walcheni-tó varázsát. Ezt mindenképpen le kell fényképezni! Felhívjuk a figyelmedet, hogy a kesselbergi útvonal hétvégén és munkaszüneti napokon el van zárva a motorosforgalom elől.
Még néhány kilométer emelkedő, egy jobb kanyar Garmish-Partenkirchen felé, aztán jön az utolsó egyenes szakasz (el ne felejtsd megtekinteni a pazar Kocheli-tavat!), és már meg is érkeztünk Garmish-Partenkirchenbe! 

+ További információk
Ellenőrizd az útvonalat a Rever alkalmazás segítségével

Déli útvonal.

A leghosszabb útvonalunk: Dél-Tirol illata vegyül az Alpok magas hegyeivel.

Bolzanóból indulás Meranóba, utunk falvak, tehenek és mezők mellett vezet. Dél-Tirol az igazi ínyencek célpontja: a szenzációs kanyarokat éppúgy élvezik, mint a kiváló ételeket is italokat. Ajánljuk, hogy gyakran tarts szünetet, ha erre jársz, és csodáld meg a tájat, az embereket és a kulináris kínálatot.
Ezután irány a hegyek világa és a festői kanyarok! A Jaufen-hágó végtelen hajtűkanyarjaival és emelkedőivel vár, az egyedülálló Alpok lélegzetelállító tájai egymás után tűnnek fel. Ha még soha nem mentél át a Jaufen-hágón, mindenképpen arra biztatunk, hogy minél előbb pótold ezt a mulasztást.
A Jaufen-hágó után újabb csodálatos látnivaló: Sterzingtől kezdődően, egészen a Brenner-hágóig az Alpok legfontosabb tranzitútvonalainak egyikén haladhatsz át.


A következő úti cél Innsbruck. Először a Bergisel-síugrósáncra vethetünk pillantást. Ez a sánc eseménydús történelemre tekint vissza: az 1964-es és 1976-os olimpia helyszíne volt, továbbá van itt lebilincselő látványt nyújtó, nagyszerű étterem.
Elhagyjuk Innsbruckot, és elérjük úti célunkat: Garmisch-Partenkirchent. Az első dolog, amit megpillanthatunk, ismét egy síugró sánc, amely a négysáncverseny egyik eseménye, az újévi sugró viadal kapcsán juthat eszünkbe.

+ További információk
Ellenőrizd az útvonalat a Rever alkalmazás segítségével

Keleti útvonal.

A fesztiválvárosból a Großglockneren keresztül egészen a motorosparadicsom központjába.

Ennek az útvonalnak már a kiindulási pontja is lenyűgöző: Salzburg – világörökségi helyszín, amely erőddel rendelkezik, és felvonultatja a klasszikus és kortárs építészet jegyeit. Öröm nézni! És ez csak a kezdet. Elhaladva a festői szépségű Zell am See mellett, felemelkedünk az alpesi hágók egyik legmagasabbikára: a Grossglockner magas alpesi útjára. Ez egy 48 km-es útszakasz, amelyet 36 kanyar és 2504 méteres magasság fémjelez – kiemelkedő látnivaló minden motoros számára. Megjegyzendő, hogy a hágó csak májustól van megnyitva és hómentesítve! Megálló a Hochtornál, az út legmagasabb pontjánál, ahol lélegzetelállító látvány tárul elénk (ha jó az idő!).


A lejtő nem tartogat ekkora látványosságot, és egy rövid lienzi pihenő után a figyelem újra és újra a Dolomitokra szegeződik, amelynek csúcsai közvetlenül innen törnek a magasba. A Felbertauern-hágón áthaladva – jobb oldalon természetesen a Grossglockner jelenti a látványt –, és túljutva a Jochberg-hegységen, a Wilder Kaiser hegygerincet célozzuk meg. De előtte áthaladunk a világ egyik legismertebb síövezetén, a Kitzbühelen. A Hahnenkammon húzódó „Streif” a világ egyik legnagyobb kihívásokat tartogató sípályája.
Ezután magunk mögött hagyjuk Kufsteint, a csodálatos Tegern-tavat és az Alpok hegy lábait, végső úti célunk: Garmisch-Partenkirchen. 

+ További információk
Ellenőrizd az útvonalat a Rever alkalmazás segítségével

Nyugati útvonal.

Az Alpok hegyláncai között húzódik a Zugspitze.

Indulóállomásunk Lindau, a Magas-Alpok hófödte csúcsai már tornyosulnak a háttérben. Az első szakasz a Konstanzi-tó mellett vezet Bregenzbe. A festői háttér előtt húzódik a világ legnagyobb tószakasza.
Folytatjuk utunkat, és egy folyamatosan emelkedő terepen átszeljük a Bregenzi-erdőt: csodálatos hegyi panoráma tárul elénk! Bájos kis falvak hívnak, hogy motorozz a mesés keleti irányba – újra és újra, átkelve a Lech-folyón. És most következik az út csúcspontja: a Hahntennjoch. A hágó 13,9 km hosszú, egy 1894 m-es csúcs tarkítja, és két várost kapcsol össze, Pfafflart és Imstet.

Imstből kissé kényelmesebb úton folytatjuk, míg meg nem jelenik a Zugspitze fenséges vonulata a jobb oldalon. Vegyünk egy nagy levegőt: Németország legmagasabb hegységét megpillantva nyugtázhatjuk, hogy már majdnem elértük Garmisch-Partenkirchent. De mielőtt odaérünk, még két fontos látnivaló vár minket: az első a kristálytiszta vizű Plansee-tó. Utunk a tópart mellett jobbra folytatódik; szélcsendes napokon a hegyek gyönyörűn tükröződnek a nyugodt tófelületen.
Néhány kilométer megtétele után az Ettal-kolostor jelenik meg a bal oldalon. A barokk bencés apátság 1330-ban épült, és csak arra vár, hogy felfedezd. A barokk orgonát és a kupola gondosan kidolgozott freskóit mindenképpen megéri megcsodálni. És Garmisch-Partenkirchen gyakorlatilag a következő kanyar után tárul elénk... 

+ További információk
Ellenőrizd az útvonalat a Rever alkalmazás segítségével
További történetek, amelyek érdekelhetnek.
Megfelelő motorok.