2017 legfontosabb eseményei.

A BMW Motorrad Days 2017 több mint 40 000 motorost hozott lázba.

MŰSOROK ÉS SHOW-K

A berregés vegytiszta hangja.

A berregés vegytiszta hangja.

A Motodromban rendezett vakmerők show-ja nagyon látványos programot kínált – lélegzetelállító világpremier, csipetnyi benzingőzzel a levegőben. Az 1928-ban felhúzott meredek falakra, a fahenger belsejében egyszerre négy BMW R25 motorkerékpárral hajtott fel fülsiketítő robajjal a motoros akrobaták csapata, a világon most először. A négy motoros – Donald Ganslmeier („Donald kapitány”, Jan Laurens („A Repülő hollandus”), Clemens Schöne („San Clemens”) és Peter Petersen („A Viking”) – egymás mellett, szinte egymáshoz érve jutott fel a hat méter magas falra. A vakmerő motorosok teljesen lenyűgözték a látogatókat, akik hangos tapssal fejezték ki elismerésüket. A halálfal fenegyerekei a rendezvény mindhárom napján megmutatják magukat, és gyakorlatilag óránként kápráztatják el a nagyérdeműt hajmeresztő produkciójukkal.

+ További információk

A motoros szörfösök.

A motoros szörfösök.

A sercegő gumik és felbőgő motorok zaját már a távolban is lehetett hallani, mivel a nap bizonyos szakaiban igazi látványosság fogadta az érdeklődőket az arénában, a nagy nyári melegben: a közönség, miután ádáz harcot folytatott a legjobb helyekért, összezsúfolódott a nézőtéren, és nagy izgalommal követte a freestyle művészek kaszkadőrshow-ját, akik szinte meghazudtolták produkciójukkal a fizika törvényeit. Mindenki szájtátva figyelt: a két kiváló motoros kaszkadőr, Sarah Lezito (Franciaország) és Mattie Griffin (Írország) a legmagasabb színvonalat képviselő utcai motoros freestyle show-val emelte a rendezvény színvonalát. A páros különféle trükkökkel kápráztatta el a nézőket (pl. váltás megállásból, egykerekezés, hátrafelé bemutatott attrakciók, motoros szörfözés és előre szaltó). Mattie egy F 800 R nyergében mutatta meg, hogy mit tud, miközben Sarah játszi könnyedséggel „táncolt” motorján (egy S 1000 R típusú járművön) úgy, hogy hosszú haja csak úgy lobogott a fekete-sárga sisak alatt. „Talán azért annyira fantasztikus ez az egész, mert közben biztattok minket” – kiáltotta a motoros kaszkadőr a tömeg felé, amikor számos produkciójából éppen az egyik végére ért. A két kaszkadőr mutatványait mindhárom napon meg lehetett csodálni.

+ További információk

Látványos drift-show.

Látványos drift-show.

Amikor az aszfalt füstölni kezdett az autók kerekei alatt Garmisch-Partenkirchenben, sor kerülhetett a Ritzmann Motorsport drift-showjára. A vezetői csapat a csúcsra járatta a keresztirányú hajtást, és bajnokként hasított végig az arénában, mintha egy soha vissza nem térő alkalmat ünnepelt volna. A nézőket teljesen elkápráztatta a produkció. Egy valami azonban hamar világossá vált: a drift-show-t nem privát járművek számára találták ki.

+ További információk

Nem kevésbé meggyőző volt szombaton a DTM-versenyző, Marco Wittmann produkciója. A BMW-s ízelítőt adott tudományából az arénában. Alapesetben csak a kiállítóteremben tekinthető meg a járműve, amelynek olyan hangja van, hogy időnként a hegyek is visszhangzanak tőle.

+ További információk

GYERE ÉS PRÓBÁLD KI

A bajnok kihívása.

A bajnok kihívása.

Bernd Hiemer neve nemcsak a motorsport szerelmesei számára cseng ismerősen. Az Arénában több ezer néző előtt a kétszeres Supermoto-világbajnok (2006-ban és 2008-ban) megengedte, hogy kihívják. Legfeljebb 10 látogatónak volt alkalma tesztelni két körön keresztül a vadonatúj G 310 GS motort. Hat nagyon keskeny kanyart kellett megtenniük a sikeres motorossal versenyezve. Aki azonos idő alatt a lehető legkisebb időkülönbséggel teljesítette a köröket, nyert egy aznapra szóló túrát a világbajnok társaságában.

+ További információk

Pörögjünk fel együtt.

Pörögjünk fel együtt.

A pénteki kiemelkedő páros előadás formájában végrehajtott női produkció zajos sikert aratott. Két német színésznő, Hannes Jaenicke és Daniel Rösner ült fel motorja – egy R nineT Scrambler és egy R nineT Pure – nyergébe, és tíz női motoros kíséretében Münchenből Garmisch-Partenkirchen felé vette az irányt. „Egy igazán fantasztikus és kényelmes túrán vettünk részt, miközben négy órán át motoroztunk ezen a csodálatos vidéken” – mondta Daniel Rösner utólag. A program részét képezte továbbá egy egész napos és egy félnapos túra, amely az utcáról indult, és pompás hegyeken vezetett keresztül.

+ További információk

A BMW Motorrad Days mindig a felejthetetlen utazások ideje. A világ minden pontjáról érkező több száz látogató vett részt az óriási motorosparádén. A Custom Ride-on is sokrétű és csodálatos módosítások tucatjai kerültek újra a reflektorfénybe.


A legendás Procession of Classicson számos kivételes jármű vonult végig Garmisch-Partenkirchen utcáin, miközben megállt a forgalom, és rendőrök intettek továbbot. Gondosan karbantartott klasszikus járművek, a legújabb szupersport motorok is képviseltették magukat, teljes hengerkapacitással és motorméretben – minden motor sokkal gyönyörűbb volt, mint korábban.

+ További információk

Próbáld ki a legjobbat, akár vezetői engedély nélkül.

Próbáld ki a legjobbat, akár vezetői engedély nélkül.

Nem is szorul magyarázatra: a BMW Motorrad Days számos lehetőséget kínált a motorok kipróbálására. Mint mindig, most is rengeteg, különféle típusú BMW motort lehetett igényelni tesztmotorozáshoz (pl. túramotorok, sportmodellek, roadsterek, Heritage, Adventure vagy Urban Mobility). A látogatók több száz motorral több száz próbakört teljesítettek az első két napon. Először a K 1600 Bagger tesztelésére nyílt lehetőség. A sisakok tesztje is hatásosnak bizonyult. Vedd fel és próbáld ki – ez volt a mottó. A BMW Motorrad Days azoknak is meghozta a kedvét a motorozáshoz, akiknek nincs vezetői engedélyük. Sok látogató az első körét tette meg motorral, szakértői iránymutatás mellett, a korcsolyapálya parkolójában.

+ További információk

Enduróra vágyva.

Enduróra vágyva.

Egy kis kaland? Egy kis terepmotorozás? A „Hausberg” lábánál húzódó Enduro útszakasz izgalmas akadálypályát kínál a kezdő és a haladó Enduro-versenyzők számára. A terep szerelmesei a szakértő instruktorok tanácsainak köszönhetően felfedezték, mire képesek a BMW modellek, ha letérnek a jól ismert utakról. Semmi kétség: az aszfalttól távol is kiválóan érezte magát minden résztvevő.

+ További információk

Legyél a Custom Village vendége.

A garmisch-partenkircheni táj kiterjedt és sokoldalú. A motorosok szenvedélye és az általuk érzett ellenállhatatlan késztetés az iránt, hogy egyedi módosításokat hajtsanak végre kiváló motorjukon azt eredményezte, hogy a legnagyobb nevek gyűltek össze a BMW Motorrad Days rendezvény színpadán: Krautmotors, Unit Garage, Hammer Kraftrad, Nagel Motors, Temple Choppers és Berham Customs, hogy csak néhányat említsünk. Az Urban Motor standjánál látható funkciókat izgalmas példával lehet szemléltetni: a berlini átépítőműhely a látogatók szeme láttára modellezte át az R 80 ST-t, és lehelt új életet a jó öreg boxermotorba. Ki ne borulna térde ennek láttán?

+ További információk

A partnerek újra felsorakoznak a rajtvonalhoz.

A partnerek újra felsorakoznak a rajtvonalhoz.

Ez meghozza a motorosok kedvét a versenyzéshez: mintegy 100 kiállító mutatta be a motorozáshoz kapcsolódó exkluzív termékét. A motorkereskedők és felszerelésspecialisták – pl. Touratech, Wunderlich, SW-Motech, Ilmberger Carbonparts, AC Schnitzer és ZTechnik – képviseltették magukat, az általuk kínált alkatrészek és kiegészítők tették fel a koronát számos motorra. Egyes cégek – pl. Martin Edition, Kesstech Ltd és Edelweiss-Motorsport – és a barátok látogatók tömegeit vonzották. Többek között a Rennkuh, a WÜDO Motorrad, és számos kipufogórendszer-gyártó, pl. Siebenrock, Hattech és Akrapovic is jelen volt. Elismert abroncsgyártók mutatták be legújabb termékeiket. Minden újra a helyére került a BMW Motorrad Days 2017 rendezvényen – olajcsere, abroncsszerviz és egyéb javítási munkálatok is szerepeltek a kínálatban. Ezenfelül, a BMW Motorrad kiállítósátrának utazással, képzéssel és tesztmotorozással foglalkozó részében a motorosoknak lehetőségük nyílt a következő kaland megtervezésére, motorostanfolyamra való regisztrációra és további tesztmotorozások egyeztetésére.

+ További információk

Peter Hickman: a motorversenyző.

Peter „Hicky” Hickman motorversenyző volt a sofőre a lenyűgöző HP4 RACE modellnek a Tourist Trophy on the Isle of Man versenyen, és néhányszor megtehette vele a győztes lépéseket. A brit motoros a BMW Motorrad Days rendezvényen élvezettel viaszolta karbonvázzal és tengelykapcsolóval rendelkező motorját. A rendezvényarénában Hicky a HP4 RACE tökéletességéről beszélt, és nemcsak a versenyek rajongóit, hanem a többi látogatót is elragadtatta a versenyzés és a márka iránti szenvedélyével. „Nagy álmom volt, hogy induljak a Tourist Trophy versenyen” – mondta el Hicky a nézőknek.

+ További információk

Wincent Weiss szíve Garmisch-Partenkirchen lázában dobog.

Wincent Weiss szíve Garmisch-Partenkirchen lázában dobog.

Még friss vendég Garmisch-Partenkirchenben, de már megfertőzte a BMW Motorrad Days: Wincent Weisst teljesen lenyűgözte a sok kiállítás és bemutató, és nagyon élvezte a motoros kaszkadőrökkel, Sarah Lezitóval és Mattie Griffinnel folytatott beszélgetést is. Az énekes este egy sorsolást konferált, és kihúzta a BMW R 1200 GS nyertesét, aki legalább annyira meglepődött, mint amennyire Wincent örült. És ez még nem minden: a következő sorsoláson a BMW Motorrad egy BMW R nineT-t ajándékként adott át.

+ További információk

Színészek a rajtvonalnál.

Színészek a rajtvonalnál.

Már évek óta barátok: Hannes Jaenicke és Daniel Rösner a BMW Motorrad Days régi rajongói. A színészkollégák a vízi sportok révén véletlenül ismerkedtek meg: mindketten szenvedélyes szörfösök. Másik szenvedélyüket a BMW motorok jelentik. Mindketten elvegyültek a vendégek társaságában, kipróbálták a legmenőbb motorokat, és jelen voltak a különféle motoros felvonulások indulásánál. „Garmisch-Partenkirchen nagyon lebilincselő hely, és a motorátépítők világa egyszerűen csodálatos” – mondta Daniel Rösner, a BMW Motorrad márka nagykövete, és aki maga is fel szokott ülni egy BMW R nineT Pure motorra.

+ További információk

Könnyed kis csevegés? Szakértői beszélgetés!

Könnyed kis csevegés? Szakértői beszélgetés!

A kiállítópavilon látogatóinak lehetőségük nyílt arra, hogy – közvetlenül a BMW Motorrad termékmenedzsereitől és fejlesztőitől – belső információkat szerezzenek az egyes modellekről és kollekciókról, és a színfalak mögé tekintsenek a BMW Motorrad fejlesztési részlegének tevékenysége kapcsán. Pénteken a rendezvényarénában, a BMW Motorrad képviseletében Chris Gonschor, Uwe Geyer és Sepp Mächler, valamint Peter „Hicky” Hickman motorversenyző szakmai eszmecserét folytattak a HP4 RACE-hez kapcsolódó távlatokról, teljesítményről és tennivalókról.

Továbbá az US Lodge-hoz tartozó BMW Motorrad moziban olyan világutazók és motoroslegendák, mint Michael Martin, Rolf Lange, Christoph Köhler (a MotorCircus képviseletében) és Lei Jona hajmeresztő élményekben bővelkedő történeteket meséltek egymásnak. Kalandokkal átszőtt történeteik a nyílt utcákon való motorozás élvezetéről, valamint új emberek és kultúrák megismeréséről szólnak, olyan világból merítve, amelyet csak ritkán lehet látni.

+ További információk

Kiterjedt nemzetközi közösség.

Kiterjedt nemzetközi közösség.

Bárhol is jársz, ezt tapasztalod: egy sereg országból érkezett emberek találkoznak a BMW Motorrad Days rendezvényen. Angol, olasz, spanyol, norvég, francia és egyéb nyelven megfogalmazott gondolatok repkednek mindenütt. Öt jó barát nem kevesebb mint 1500 kilométert tett meg Franciaországból, hogy itt lehessen a rendezvényen. René Constantin újra és újra eljött Garmisch-Partenkirchenbe, és a következőt mondta: „Szeretem ezt a légkört – a sok kiváló műsor és szolgáltatás teljesen elvarázsol és arra ösztönöz, hogy mindig a részese legyek. Csodálatos, hogy hány különböző ember gyűlik itt össze, hogy jól érezze magát.” Elcsábult motorosok ezrei érkeztek Gamisch-Partenkirchenbe, és nemcsak Európából. Byron Coetzee például Dél-Afrikából érkezett a háromnapos rendezvényre. 2016-ba, Thaiföldön csapattársaival együtt elhódította a GS Trophy trófeát. A BMW Motorrad egyes rajongói Japánból és Malajziából érkeztek. Prasit Aphiphunya GS motoros különösen hosszú utat tett meg idáig, nem kevesebb mint 18 000 kilométert motorozott!

+ További információk

ATMOSZFÉRA

Garmisch-Partenkirchen a feje tetejére állt.

Kora reggel már minden a motorok körül forgott Garmisch-Partenkirchenben. Az első motoroktól már reggel felbőgtek, egyenesen a BMW Motorrad Days rendezvényre tartottak. A nagy nyári melegben a motorosok feltöltődtek a kiállítóterület családias és bizsergető hangulatától, az akciódús bemutatókkal tarkított programoktól. A sok látványos program és bemutatott újítás immár a sokadik alkalommal motorosok tömkelegét csábította a rendezvény helyszínére. Mindazonáltal nemcsak az ismerős arcokat nyűgözték le az aktuális modellek, tesztmotorozások, alkatrészek és kiegészítők, az Enduro Park és a kaszkadőrbemutatók. A BMW Motorrad rajongók következő generációja is felpörgött az eseményre – sokak számára új tradíciót jelenthet ez a rendezvény. Mindenki talált magának programot. A legkisebbek sem maradtak ki: a Kinderland gyermekjátszóház kora estig leste minden kívánságukat. Egy üdítő gyermek parkourkurzus is csodálatos hétvégét biztosított számukra egy igazán bensőséges és családbarát környezetben.

Vasárnap reggel bőséges bajor reggeli , illetőleg tradicionális éves istentisztelet gondoskodott a motorosok testi-lelki jóllakottságról. Egy izgalmas nap után fáradt, de boldog személyzettel és az elégedett látogatók tömegével lehetett találkozni, és az idei BMW Motorrad Days rendezvény a végéhez közeledett.

+ További információk

Parti az egyik helyen, koncertek a másikon.

Parti az egyik helyen, koncertek a másikon.

A BMW Motorrad partisátorban a Bogus Brothers által felvezetett üdvözlőparti megfelelő fogadtatásra talált a vendégeknél, és a három különböző és izgalmas nap győztes kezdetről gondoskodott. A Bogus Brothers lelkes színpadi műsoraik, furcsa jelmezeik és zsúfolásig megtelt helyszíneik révén váltak híressé. Egyszerűen képtelenség volt csendben végigülni az öttagú brit banda és szenzációs gitárosuk műsorát. A tömeg különböző évtizedeket idéző és műfajú számokat hallhatott.

+ További információk

A Rob Ryan roadshow régi rockabilly, country és blues zenék egyvelegével aratott óriási sikert a Motodrom Pure&Crafted színpadán. Az eseménydús nap végén sokan élvezték Jimmy Rogers tábortűz mellett előadott gitármuzsikáját. Ugyanilyen kiváló hangulatról gondoskodott DJ Robert, Gerry & Gary és a The Dead Lovers.

A Push It Up női rockereinek US Lodge-beli produkcióját is megérte megnézni és meghallgatni: az öt hamburgi hölgy szombat este valóban lázba hozta a BMW Motorrad Days közönségét és verhetetlen partihangulatról gondoskodott.

+ További információk

Világpremierek és újdonságok

A legújabb modellek, funkciók és tartozékok.

Új motorok és megannyi tartozék: a BMW Motorrad a rendezvény helyszínéhez közeli hatalmas kiállítása betekintést engedett a jelenlegi modellek választékába, a legfrissebb színvilágba és az innovatív funkciókba. Kipróbálni szinte kötelező!

További információk
További történetek, amelyek érdekelhetnek.
Megfelelő motorok.