„Bármit is teszek, bizonyára boldoggá tesz”.

Interjú Joy Lewisszal, a régi motorversenyek szerelmesével, egy igazi scramblerfanatikussal.

Milért követnéd a tömeget, ha jobban érezheted magadat a fő áramlat árnyékában? Joy Lewis keresztnevét a program részévé tette. Beszélgetés egy derűs lélekkel, aki nem alkalmazkodik másokhoz, hanem a saját elvei szerint él.

Joy, miért szereted ennyire a motorokat?
Mindig volt valami motorral kapcsolatos élményem. Apám sokat mesélt a sivatagi ralik hangulatáról. Tizenkét éves koromban a nagyapám megtanított motorozni a Hondáján, és ez rögtön nagy hatást gyakorolt rám. Számomra a motorozás egy vérpezsdítő kaland, amikor minden érzékszervemmel teljesen a motorra koncentrálok. Az is vonz, hogy minden út alkalmával új tapasztalatokat szerezhetek.
Ott voltál a „Babes Ride Out” nevű helyen. Miről ismert ez a hely?
A „Babes Ride Out” a motorosok találkozóhelye a sivatag közepén. Fantasztikus alkalmat kínál a hölgyeknek, hogy megosszák egymással motoros élményeiket, függetlenül attól, hogy új, tapasztalt, fiatal vagy idősebb motorosokról van szó.
De egyelőre nincs itt sok női motoros, nemde?
Jelenleg a motorosok mintegy 14 százaléka hölgy, és azáltal, hogy egyre kisebb és könnyebb motorok jelennek mag a piacon, a női motorosok száma egyre csak gyarapszik. Nem szeretem, ha mindig azt kell ecsetelnem, mi a különbség a férfi és a női motorozási stílus között. Minden nap elmegyek a srácokkal motorozni. Gyakran úgy érzem, jobban tudok alkalmazkodni ehhez az életstílushoz, mint ők!
+ További információk
Menjünk el valahová: Joy Lewis és az R nineT scrambler.
Ha választhatnál, hová vezetne az utad?
Éppen a tervezési fázisban vagyok. Alaszkába készülök, a szülőállamomba. Dél-Amerikában is szeretnék időzni, vagy jó lenne átmotorozni akár egész Európát. A lista folyamatosan bővül. Tekintettel arra, hogy még sok felfedeznivaló vár rám, ideális esetben a motorom nyergében, azokkal az emberekkel, akiket hasonlóan magába szippantott a motorok világa. Nem tudnék elképzelni kirándulást motorozás nélkül.
Milyen a tökéletes nap az R nineT scramblerrel?
Reggel korán felkelek, felpakolom a motort némi váltóruhával, altatóval, kempingfelszereléssel, és útnak indulok – nincs kitűzött célom, csak állandóan úton szeretnék lenni. Szeretem a spontán kirándulásokat és megérdeklődni a helyiektől a legjobb útvonalakat. Motorral, például az R nineT scramblerrel, bárhová könnyen el lehet jutni.
+ További információk
Az R nineT scrambler a szabadság, a nem szokványos dolgok és a vad életmód jelképe. Ez megfelel számodra?
Hm, nehéz kérdés... A családom sohasem határozta meg, mit tegyünk és mit ne. Így nem volt olyan érzésem, hogy nem tehetek meg valamit. A függetlenség mindig nagyon fontos volt számomra. És a családom mindig támogatott is ebben. A „Joy” (= öröm) névvel talán nem is csoda, hogy nem vagyok egy szomorú alkat. Ezért biztos vagyok abban, hogy bármit is csinálok, szórakoztat.
Van életfilozófiád?
Élj a mának. Vagy: Az élet rövid, kezdd a desszerttel. Szerintem ugyanazt jelentik.
Fejezd be a mondatot: Számomra a motorozás...
...az élet!
+ További információk
Ha felülök a motoromra, borzongás, félelem és szórakozás érzése elegyedik bennem. Ez valójában a tiszta szerelem érzése. ”

Joy Lewis

Mindig helytáll. Igazi fenevad. Léghűtéses.

Érezd a szelet, dőlj bele és éld át minden méteren a motorozás szabadságát – a BMW R nineT scramblerrel az lehetsz, aki vagy. Noha nem egy szokványos motor, és szembe megy a megszokottal, oda visz, ahová csak szeretnéd. Mindenkinek, aki letisztult, minimalista és a szabályokkal szembemenő motort szeretne.

Az R nine T scramblerről

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner