Berlin a boxermotor ütemére lüktet.

Zene, motorok és új heritage a Pure&Crafted Fesztiválon.

A régi postaépület posztindusztriális környezete Berlin központjává vált egy hétvégére. A vintage és az egyedi motorkerékpárok 8000 szerelmese jött össze a Pure&Crafted Fesztiválra, ami így telt házas lett. A berlini közösség a „valódit és kézzel készítettet” ünnepelte annak legtisztább formájában Mando Diao és a Noel Galagher's High Flying Birds magával ragadó zenéjére. Folytatjuk...

A boxermotorok szívverése keveredik a dübörgő basszussal és a britpop legenda, Noel Gallagher félreismerhetetlen hangjával.

Az enyhe nyári éjszakában rockerek, rock'n'rollerek és a hatvanas évek rajongói ünnepelnek együtt. A berlini Postbahnhof durva téglái aranyszínnel ragyognak a fényszórók fényben, amelyek megvilágítják Berlin éjszakai égboltját ez alatt a két nap alatt.
Nincsenek korlátok. Itt a lehetőség arra, hogy minden érzékszerveddel kipróbáld mindazt, amit csak a város élet kínálhat ebben a kulturális olvasztótégelyben, valamint hogy részese legyél a korszellemnek, ami egy egyedi elegyben egyesíti a zenét, a motorkerékpározást és a divattörténetet a jelen individuális életmódjával.
+ További információk

Minden kétkerekű egyedülálló.

Minden kétkerekű egyedülálló.

Amit az átépítők a Pure&Crafted Fesztiválon bemutattak, minden fenntartás nélkül nevezhető művészetnek. A motorátépítő szcéna olyan óriásai, mint a Krautmotors, a Nail Motors, az Urban Motor vagy a Berham Customs túltettek magukon, hogy időben elkészüljenek a fesztiválra legújabb gyöngyszemeikkel. Amikor ezek a srácok egy új motort vásárolnak, az még éppen csak elindult csak az álommotorrá válás útján. Először is eltávolítanak belőle mindent, ami nem létszükséglet, hogy ne találják fel újra a kereket. A létrehozott motorok valóban egyediek. Durván faragott tárgyak. Vagy finoman csiszolt mesterművek, amelyeket a gondviselés szakértői kezekbe helyezett.

+ További információk

Kérges kezek és olajos ruhák.

Kérges kezek és olajos ruhák.

A naiv megfigyelő számára egy 400 darabos, megoldhatatlan kirakós, a tapasztalt szakember számára egy készülőben lévő remekmű: a fesztivál elején egy R 60/6-os összes belsőségét kiterítették egy munkapadra az átépítőműhelyben. A BMW Motorrad szakemberei itt rakták össze darabról darabra a legendás mopedet. Lelkes motorépítők kísérték figyelemmel, ahogy a szakemberek a kirakós végére értek, aztán elárasztották őket kérdéseikkel. Ám nem ez volt az utolsó lehetőségük erre. Az átépítőműhely alapvető felépítése prototípusként szolgál a BMW Motorrad kereskedések jövőbeni műhelyeihez.

+ További információk

Stílusikonok a reflektorfényben.

Stílusikonok a reflektorfényben.

A BMW Motorrad kamionja körüli, lenyűgöző motorkiállítás magához vonzotta a látogatók tekintetét. A kiállítás a legújabb, Concept Lac Rose elnevezésű projektet mutatta be, amely a nyolcvanas évek egy rally motorjának modern átértelmezése, valamint az eredeti járművet, amelyen a belga Gaston Rahier megnyerte a Párizs-Dakar Rally-t 1985-ben. A két járműnek illusztris neveket felvonultató gyűjtői tárgyak nyújtottak társaságot. Például a „The Cardinal”, egy történelmi motor, amely tökéletesen megtestesíti a BMW Motorrad márka szellemiségét. Vagy a „Beach Bitch” scrambler, amelynek a terveit először a homokba rajzolták fel – és amely egy másfajta tengerparti üdülésre csábít, kemény szegecses gumiabroncsokkal és egyértelműen a teljesítményre összpontosítva. Míg egyes motorkerékpárokat tökéletes állapotban állították ki, másokon meglátszott a megtett kilométerek és minden túra, amelyet átéltek. Azt, hogy a szakmabeli tudás megfelelően teljesít a „pure” kultúrában is, a motorok néhány hét múlva, a Glemseck 101 tavaszi versenyein bizonyíthatják.

+ További információk

Alakzatban repülés az R 25-össel.

Alakzatban repülés az R 25-össel.

Tátva maradt szájak, szkeptikus arcok, vegytiszta izgalom: a Motodrom, a világ legrégebbi utazó meredek fala vonzotta a tömegeket a Pure&Crafted Fesztiválon. Donald Ganslmeier vállalatának showmanjei olyanok, mint a régi korok keménylegényei, akik tökéletesítették a függőleges precíziós motorozást. A „meredek fal” motoros akrobatái voltak a show abszolút fénypontjai, ahogyan gyakorlottan játszadoztak a természet törvényeivel, miközben 3 korabeli BMW R 35-ösön száguldottak egymás mellett alakzatban a függőleges falon. A Motodromot elhagyva a látogatók a London Ace Cafe kétszintes busza előtt találhatták magukat. Ez az a kocsma, ahonnan a közismerten lázadó életmódot képviselő café racer mozgalom elindult az 50-es években, hogy aztán világméretű trenddé váljon Hollywood filmjeinek és az olyan sztároknak köszönhetően, mint Marlon Brando.

+ További információk

Tiszta hang

Mando Diaótól Noel Gallagherig.

Mando Diaótól Noel Gallagherig.

A Pure&Crafted magját egyértelműen a zene alkotta. A fesztivál sztárjai, Mando Diao és a britpop legenda Noel Gallagher és zenekara, a High Flying Birds zúztak a főszínpadon. Az olyan további előadók minőségi produkciói, mint Tricky, aki elhozta magával „Skilled Mechanics” projektjét, valamint a Band of Skulls, a Frank Carter & the Rattlesnakes, a fesztivál ismét öregbítette hírnevét mint a berlini nyár legfontosabb rockeseménye. A rockerek ritmusai a régi boxermotorok éles hangjával keveredve különleges egyveleget alkotott. A zene és a motorkerékpár eggyé olvadtak össze. Aligha lehet valami ennél jobb.

+ További információk

Kézzel készített zene a Motodromnál.

Kézzel készített zene a Motodromnál.

Az újragondolt Motodrom-felvonuláson a fesztivállátogatók őszinte, kemény zenét élhettek át digitális hangstúdió segítsége nélkül. A helyi művészek érzelmes, lélekkel teli produkciói sikeres kontrasztot alkottak a Motodromban száguldó motorok kipufogójának hangjával. A jövő olyan sztárjai, mint Lion O. King, Laura Guidi, Jana Berwig, Meinherz, Skinny Eric & the Belly Bottom Blues Band és a Sleepwalker's Station valódi, kézzel készített, túlnyomóan német zenével gyönyörködtették el közönségüket.

+ További információk

40, és még csak távolról sincs csöndben.

40, és még csak távolról sincs csöndben.

Ez a punk négy évtizede koptatja a színpadot világszerte – és egyáltalán nem úgy tűnik, hogy kezdene kifogyni belőle a szufla. Ezek a rockőrültek nem csak hogy pogózni tudtak, de szét is kürtölték saját énekművészetüket a punk rock karaoke során. Előadásuk után jó néhány titánium kipufogókamrát határozottan sápadtan hagytak maguk után. Az ambiciózus énekeseket élő zenekar kísérte, és olyan rugalmasan improvizáltak, hogy még a hamis hangokat is ováció kísérte. És mivel a közönség éppen annyira élvezte a produkciókat, mint maguk az előadók, ráadás ráadást követett, és a móka jóval éjfél után ért csak véget.

+ További információk

Valódi kézművesség

                                                    A Pure&Crafted Fesztiválon.

+ További információk

Látnivalók és motoros kütyük.

Látnivalók és motoros kütyük.

Teljes adag New Heritage: a postaépület belsejét nem volt nehéz vegyesbolttá alakítani a Pure&Crafted Fesztivál idejére. A Blaumann Jeans egy szitanyomott póló segítségével 60 másodperc alatt megosztotta új stílusát a közönséggel. Különleges bőrcsizmák, divatos övek, szép ékszerek - a legkeresettebb tárgyak és motoros kiegészítőek voltak kaphatóak itt. Olyan egyszerű darabok, amelyekből mindenki megalkothatja saját egyéni stílust. Köszönhetően a múlt dolgai iránti szeretetüknek, ezeknek a srácoknak nincs szükségük példaképekre. Egyszerűen csak megélik individualizmusukat, amely egyszer akár még trendformálóvá is teheti őket.

+ További információk

Bavarian Engineered Beer.

Bavarian Engineered Beer.

Aki szereti a különlegesebb söröket, manapság előbb-utóbb biztosan belefut a kézműves sörökbe. Rengeteg sörfőző kádjában már jó ideje nem csak hagyományos sörfajták erjednek. Mivel a sörtisztasági törvény nem írja elő a sörfőzők számára, hogy egyetlen fajta sört készítsenek, a kísérletezés mára számos sörfőzde alapelvévé vált. Gyümölcsös, meglepő, mintha a szabadság íze lenne. A BMW Motorrad befogta a szabadság ízét a motorosok számára, és a Bavarian Engineered Beer-rel különleges kulináris élvezetet kínál. Teszi mindezt alacsony alkoholtartalom mellett (csupán 0,55) - ami ritkaság a kézműves sörök szegmensében. A Pure&Crafted Fesztivál látogatói kóstolták meg az első palackokat, és kellemesen csalódtak benne. Nem árt figyelmeztetni mindazokat, akik meg akarják kóstolni, például a közelgő Glemseck 101-en: akkor a legjobb, ha a motor légáramlata hűti le!

+ További információk

Üzemanyag a testnek.

Üzemanyag a testnek.

Majdnem olyan volt, mint egy street food piac. A helyszín minden szegletében volt valami kulináris csemege, amit meg lehetett kóstolni. Egy pulled pork itt, bioburgerek rozszsemlében ott. Franciapiritós-tornyok friss gyümölccsel, tükörtojás házi humusszal, grillezett paradicsomok, saláta és ropogós kenyér, valamint házi készítésű müzli joghurttal és bogyós gyümölcsökkel. A food truckban és a gondosan elrendezett élelmiszeres bódékban mindent lehetett kapni az egészséges ételektől kezdve a gyorskajákig. Az étvágycsillapítás után a buli folytatódhat hajnalig.

+ További információk

Good Hair Day.

Good Hair Day.

Mit szeretnél: klasszikus, rövid frizurát, nedves borotválást vagy egy szakálltrimmelést? A borbélyszakma jelenleg reneszánszát éli. A 20. század első felében a borbélyszalon rendszeres látogatását elvárta a társadalom. A borbélyüzletben a férfiak beszélgethettek, relaxálhattak és megigazíttathatták a szakállukat. A látogatók a Pure&Crafted Fesztiválon az Oak und Mühle borbélyüzletben élvezhettek egy pillanatnyi nyugalmat és pihenést. Miközben a borbély a fejükön dolgozott, az úriemberek átlapozhatták a BMW Motorrad frissen nyomtatott TURNS magazinját. A szomszédban, a reuzbergDouble Studióban a hölgyek autentikus vintage külsőt kaphattak, a kezdve a fejtetőre fésült frizurával és a hatvanas évek stílusában készült sminkkel bezárólag.

+ További információk

Folytatjuk? Folytatjuk!

Az elsőrangú művészeket felvonultató fellépői listájával és egyedi heritage kultúrájával a Pure&Crafted Fesztivál biztos helyet foglal el a világ egyik legtrendibb városának rendezvénynaptárjában. Berlin a német történelem élő múzeuma, és sikeresen ötvözi a történelmet az kultúrával.
Hová is passzolna inkább a múltat a részletekre való odafigyeléssel egyesítő Pure&Crafted Fesztivál? Ezért hát könnyen született meg a döntés: a rendezvény jövő nyáron visszatér. Ugyanebben a városban, ugyanebben az időpontban. Többé-kevésbé. További információk később várhatóak ...
+ További információk

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner