„A motorozásból nyerem az ihletet”

Interjú Roberto Parodival.
Roberto, nagyon sok dolog foglalkoztat szenvedélyesen. Te most tulajdonképpen TV-műsorvezető, újságíró vagy utazó vagy?
Én írónak tartom magamat. Először is, én történeteket mesélek. Úgy hiszem, hogy a történetek sokkal érdekesebbé és vonzóbbá teszik a valóságunkat.
De nem érdekesebb az élet, mint a történetek és a könyvek?
Ha el akarsz mesélni egy történetet, ismerned kell azt, amiről beszélsz. És mivel az én történeteim mindig az utazásokról és a kalandokról szólnak, ahhoz, hogy könyveket írjak, be kell járnom motoron a világot. Ezért ez a két dolog szorosan összefügg.
Miért írsz motorkerékpárokról?
Mert szeretem ezeket a csodálatos gépeket. Egy motorkerékpár a képzelet eszköze: amikor motorozok, a jövőről gondolkozom és álmodozok.
Van valamilyen mottód, ami alapján az életedet éled?
CCC. Azaz cabeza, corazón és cojones. Ez a fej, a szív és a golyók spanyolul (nevet).

 

+ További információk

Nagyon emlékezetes. Számodra mit jelent ez?

Ez egy ironikus módja annak kifejezésére, hogy melyek egy motoros fő tulajdonságai: intelligencia és józan ész, szeretet és nagyvonalúság, valamint egy kis bátorság, amivel minden motoros rendelkezik. 

És te mikor fedezted fel ezt a csepp motoros bátorságot magadban?

14 éves korom óta motorozom. Szeretem a szabadság érzését, amit a motor nyújt.

Hová mennél, hogy megtapasztald ezt az érzést, és miért oda?

A tökéletes útvonal a Marokkótól Szenegálig vezető Transz-Szahara autóút. Szeretem ezt az utat. Amikor először teljesítettem, és 15 nap után elértem Dakart, úgy éreztem magam, mint egy ősi felfedező, aki Európából jött, hogy felfedezze Afrikát. A scrambler tökéletes lehet erre az utazásra.

És ha társaságra vágysz, kivel tenné meg legszívesebben ezt az utat?

Szeretnék hosszú utazásokra menni a fiaimmal, Pietróval és Vittorióval (21 és 19 évesek). Ez az álmom. Mindketten gyönyörű, régi motorokat vezetnek, és lelkesednek a vintage motorkerékpárokért. Pont, mint az apjuk. De miért?

+ További információk

A Parodikat nem csak a hangos motorok iránti rajongásuk köti össze. Másik közös hobbijuk a jó zenék hallgatása. Roberto és két fia a „Peter's Room” nevű családi zenekarban zenélnek. Vittorio fia (a képen jobb oldalon) gitározik és énekel, ahogyan Roberto is. Pietro (balra) dobol.

+ További információk

Amikor Roberto éppen nem a fiaival utazik, szívesen motorozik három barátjával: Andreával, Francescóval és Livióval. Gyakran utazgat velük a világban televíziós műsora, a „Born to Ride” keretében. A műsor egy reality dokumentumfilm, amelyben Roberto egy motorkerékpáros túra mindennapi kalandjait mutatja be a nézőknek.

+ További információk
Honnan jön a rajongásod a scramblerek iránt?
A scramblerek mögött megbúvó gondolat szorosan összefügg a szabadsággal, mivel azokat más motorok különböző részeiből rakták össze úgy, hogy az kielégítse a vezető igényeit. Ez az igazi szabadság: feltalálni és létrehozni valamit, amire szükséged van. Egy ilyen motoron motorozni azt jelenti, hogy egy olyan motorkerékpár valódi szellemiségét és stílusát élvezed, amelyet eredeti emberek készítette eredeti módon.
Hogy tetszik a benned élő világvándornak az R nineT scrambler?
Egy igazi scrambler, annak minden különleges tulajdonságával. Érzékeny motor, kényelmes ülés, és megfelelő pozíció vezetés közben. Könnyen irányítható, és közel érzed magad a motorhoz.
Milyen számodra a tökéletes nap az R nineT scramblerrel?
Egy tavaszi vasárnap reggel. Korán kimegyek a Milánó központjában lévő találkozóhelyre, iszom egy kávét, aztán elindulok a barátaimmal a Liguri Riviérára. A tengerparton élvezzük a mediterrán növények illatát az év első meleg napsugarai mellett, leparkoljuk scramblerjeinket egy kis étterem előtt, és spagetti alle vongolét eszünk. Van, ami ennél jobb?
+ További információk

Mindig helytáll. Igazi fenevad. Léghűtéses.

Érezd a szelet, dőlj bele és éld át minden méteren a motorozás szabadságát – a BMW R nineT scramblerrel az lehetsz, aki vagy. Noha nem egy szokványos motor, és szembe megy a megszokottal, oda visz, ahová csak szeretnéd. Mindenkinek, aki letisztult, minimalista és a szabályokkal szembemenő motort szeretne.

Az R nine T scramblerről
További történetek, amelyek érdekelhetnek.
Megfelelő motorok.
spinner