A sprintversenyek szelleme.

Vibráló 1/8 mérföld.

A szokásos nemzetközi társaság összejövetele leginkább az impozáns motorokról szól - és a nulláról százra gyorsulásról. A következő, ami számít, a győzelem. Az 1/8 mérföld tiszta öröme.

A sprintverseny a móka és a száguldás egyensúlyáról szól. A pályán nem kell az egyensúlyt keresned. Ő talál meg téged. ”

Kengo Kimura

Heiwa motorkerékpár

A Glemseck 101 régi Solitude versenypályáján a verseny utolsó szakaszában a mindent betöltő zaj mellett nem tudsz figyelni semmi másra. Ahogy erősödik a motorok morajlása, úgy ragyog fel egyre inkább a versenyzők és a nézők tekintete. Solitude, vagyis szó szerint magány? Hát ma nem. A versenyszellem teljesen áthatja a helyet, ahol 1903 óta rendeztek hegymeneti versenyeket a „Solitude” sváb kastélyhoz. Később a pálya a Forma 1-es versenyek egyik helyszíne volt egészen addig, amíg 1965-ben törölték a versenynaptárból.

+ További információk

Immár tizenkét éve a motorsport újra állandóan jelen van a németországi Leonbergben. Egy dolog azonban megváltozott: a dolog ma a dragversenyről szól. A passzióból szerelgető és a híres motorépítő, a vasárnapi motoros és a versenyzőlegenda vetélkedik. Kengo Kimura, a Heiwa Motorcycle-tól legutóbb az R nineT Scramblerből átalakított csodagépen tette meg Japánból az egész utat. A pályán ugyanúgy versenyez, mint a világbajnok Freddie Spencer és Kevin Schwantz vagy a mostani versenyzők, mint például Nate Kern. A vér úszik az adrenalinban. A sprintversenyek szelleme

+ További információk

A hatvanas évek lazasága áthatja a Glemseck 101-et. Gore-Tex helyett bőrdzseki. Arcmaszk nélküli sisak. Csak semmi konformizmus. A hagyományos és a trendi stílus együttesen egy kompromisszumok nélküli örökséget eredményez. Ki akar ésszerű lenni, ha lehet vadóc is? Így Hayden Robert egyedi Scramblere úgy néz ki, mint egy hetvenes évekbeli sportkocsi; „Mr. Krautmotor” Rolf Reick pedig „E-LisaBad”-et ünnepli. Az electric stílusú dragversenyző meglepetést okoz, zavarba ejt és elbűvöl - csöndes kiégettségével megnevetteti az embert. Tegyünk valami jót. Ez a sprintversenyek szelleme.

+ További információk

Amikor a lelkedet is kiteszed a dragpályán.

Amikor a lelkedet is kiteszed a dragpályán.

MInden a boxerről szól: Az olyan motorépítők, mint Kengo Kimura, Hayden Roberts vagy Jens vom Brauck kreatív módon átértelmezték a négyszelepes motorokat és versenybe küldték őket. A lélek a versenytávon is felizzott.  

+ További információk

A kifutón.

A kifutón.

Kézműipari módon vékonyított alumínium, szénelemek, Art déco: Együtt az Essenza Sprint egyedi motorjainak legjobbjai. Nem is lehetnének együtt ennél különbözőbb ikonikus figurák. Tiszta elegancia vagy sötét erő – a motorok esszenciája a legfontosabb.  

+ További információk

Az utazó cirkusz.

Az utazó cirkusz.

Amikor a sprint szultánjai kirobognak a pályára, minden megvadul. „Lucky Cat” Seb Lorentz, a kezdeményező összegyűjtötte Európa motorbolondjait, hogy szabadon engedhesse a vidámság és a száguldás szellemét. Figyelem! Alacsonyan szállnak a dragversenyzők.  

+ További információk

További történetek, amelyek érdekelhetik.

spinner