Az utazó cirkusz.

Felkészülés a sprint szultánjai versenyre.

Amikor a sprint szultánjai kirobognak a pályára, elszabadul a pokol. „Lucky Cat” Seb Lorentz, a kezdeményező összegyűjtötte Európa motorbolondjait, hogy szabadon engedhesse a vidámság és a száguldás szellemét. Figyelem! Alacsonyan szállnak a dragversenyzők.

„Szultánok, figyelem” Egy turbános, tunikás alak rózsaszín napernyővel a kezében, fejveszetten rohangál a csicsás motorok között. Hevesen gesztikulálva megpróbálja egy eligazítás erejéig magára vonni a sprint szultánjainak figyelmét. Amikor többé-kevésbé mindenki összegyűlt a szerencsekerék előtt, megkezdődik az indulási helyek sorsolása. Zombie a jeti ellen, Frankenstein Herkules ellen.

A sprint szultánjai a fenomenális gyorsulásról és sebességről ismertek. Ugyanakkor őrült öltözékükről és muris viselkedésükről is –számukra a versenypálya cirkuszi porond. A versenyen elért eredmény mellett sok-sok pontot ér a kreatív dizájn és a partiarc stílus is. Nem is beszélve a legijesztőbb stratégia külön elismeréséről. Az „őrültnek” nyilvánítottak kifejezetten büszkék lehetnek titulusukra, hiszen ezzel elérték céljukat.

+ További információk
A sprint szultánjai
A sprint szultánjai
A sprint szultánjai
A sprint szultánjai
A sprint szultánjai
A sprint szultánjai
A sprint szultánjai
A sprint szultánjai

Páratlan a maga nemében.

Páratlan a maga nemében.

Seb Lorentz és felesége, Lolo azzal az ötlettel állt elő, hogy rendezzenek a pályán egy mókás színjátékot. A francia házaspár néhány éve Chartres-ben megnyitotta a The Lucky Cat Garage jelmezboltot. Seb a legendás Sprintbeemerével ment a dragversenyekre, és rá kellett döbbennie, hogy nem létezik az ehhez a radikális gyorsulási monstrumhoz illő versenykategória. Így 2016-ban a kratív kialkítású, és kellőképpen stílusos, léghűtéses, kéthengeres motorok számára elindította a sprint szultánjai versenyt. A fogadtatás rendkívüli volt. Ebben az évben már 26 csapat állt rajthoz, többek között az olyan nagy nevek képviseletében, mint a Krautmotors, az Edelweiss Motorsport, a VTR Customs, a Kraftstoffschmiede, a St-Brooklyn Motorcycles és a Bcan Race.

+ További információk

„Lágyan megöl”.

„Lágyan megöl”.

Seb Lorentz az idén engedte először versenyezni a feleségét. Lolo egy BMW Bombinette-tel nevezett, amelyet együtt építettek a Lucky Cat Garage-ban. Ahogy a neve is sugallja, a versenygép bár bombasztikus lehet, ugyanakkor szelíd is. „Megöl, de lágyan és kíméletesen” - magyarázza Lolo, mosolygós halált sugallva. Majd büszkén és részletesen bemutatja bizarr BMW Boxerjét, amelynek bal oldalára egy rakétát szerelt. „Régi, aranyozott tárgyakat újítok fel. Ezért festettem aranyszínűre a Bombinette-emet is – és azért lett metálkék pettyes, mert lány vagyok. Sok különböző színt próbáltam ki, mire megtaláltam az igazit.”

+ További információk

Stílusos partimonstrum.

Stílusos partimonstrum.

A Bombinette végül gyors is, ami Lolo számára fontos. Maga a hajtómotor egy 1978-ban készült BMW-ből származik, amelyet az Edelweiss Motorsport tuningolt fel. „A versenyeken olyan vagyok, mint egy gép. Egy 200 méteres alagútban vagyok.” Ugyanakkor kemény dolog helytállni egy ilyen versenyben – főleg úgy, hogy én vagyok itt az egyetlen nő. Lolo négy verseny után az összesítésben végül ötödik helyezett lett. Számítanak továbbá a pályán kívüli teljesítményt értékelő bónuszpontok is: Lolo mindegyik versenyben begyűjtötte a partimonstrum bónuszt. Ezen kívül 50 extra pontot kapott a Stílus & Technika kategóriában. „Erre senki sem számított. Én vagyok Bombinette, a női stílus.”

+ További információk

Az utazó cirkusz.

Monza, Monthléry, Spa, Glemseck – bárhol lépjenek is fel a szultánok, a teljes csapat velük tart. Nem számít a távolság és az időjárás. „Egyszerűen élvezzük” - mondja Lolo, „senki ki nem hagyná.” A szultánok tudják, hogyan kombinálják a kreativitást, a versenyt, a vidámságot, valamint a dizájnt és a műszakilag kifinomult motorokat. A csapatok Franciaországból, Olaszországból, Németországból, az Egyesült Királyságból, Svájcból és Belgiumból érkeznek. „Nemzetközi utazó cirkuszként versenyről versenyre járunk” - meséli Lolo, „olyanok vagyunk, mint a cigányok”. Az 1/8 mérföld cigányai.”

+ További információk

További történetek, amelyek érdekelhetik.

spinner