„Mindent, ami körülöttünk van, egyszer megterveztek”.

Interjú Stephen Kenn tervezővel a vintage-ról a modern megjelenésben.

Stephen Kenn tervező minimalista, puritán munkáiról ismert. Életfilozófiája: hiteles vintage anyagok korszerű tervezési stílusban. A kaliforniai „Inheritance Collection” különösen látványosan szemlélteti, hogyan csupaszítja le az egyszerű ülőbútorokat és kombinálja azokat minőségi vintage anyagokkal. Stephen meg van győződve róla, hogy a jó dizájnnak a lehető legyegyszerűbbnek és legfunkcionálisabbnak kell lennie, és a felhasznált anyagoknak a történelmet és a múltat kell átültetniük az itt és mostba.

Stephen, mindig is tervező akartál lenni?
Nem, a vágy, hogy tervező legyek, tulajdonképpen az idők folyamán alakult csak ki bennem. Kezdetben csak otthon varrt pólókban, aztán farmernadrágokban gondolkoztam. Ezt követően elkezdtem táskákat tervezni. Mindeközben pedig arról álmodoztam, hogy bútortervező leszek. Remélem, hogy egy nap belekezdhetek valami építészeti vagy művészeti projektbe is.
Mit szeretsz legjobban a hivatásodban?
Szeretek tervezni! „Mindent, ami körülöttünk van, egyszer megterveztek”. Az emberek és a termékek közötti interakciót a kultúra és a világ közötti párbeszédként értelmezem. Ha valaki létrehoz egy terméket vagy egy műalkotást, az hosszú ideig létezni fog, akár még a tervezője halála után is. A jövő generációi a korunkról folytatott eszmecserék során beszélni fognak arról, amit létrehoztunk.
Honnan merítesz ihletet a munkáidhoz?
Mindig azt kérdezem magamtól: hogyan tudom megoldani ezt a problémát? A problémákra nem rossz dologként tekintek, hanem mint az inspiráció forrásaira. Szeretek egyszerű, hétköznapi problémákon elmélkedni. Jelenleg egy bővíthető étkezőasztalon dolgozom, és már alig várom, hogy bemutathassam májusban a kortárs bútorok nemzetközi vásárán New Yorkban.
+ További információk
Félsz-e néha attól, hogy nem tudsz megoldani egy problémát?
A legjobb munkáim akkor születnek, amikor elfelejtek félni a kudarctól, és kockázatot vállalok azért, hogy csodálatos dolgokat hozzak létre. Amikor tervezek, úgy érzem, hogy minden lehetséges.
Úgy hangzik, mint a határtalan szabadság.
A szabadság jó szó. Tökéletesen leírja, hogy mit érzek, amikor az R nineT scrambleremen ülök. A munkámban és az életemben több dolog is a szabadságnak ugyanazt az érzését adja, amit akkor érzek, amikor motorozom.
Hogyan kezdtél motorozni?
Valójában a feleségem miatt kezdtem motorozni, és miatta is vettem meg az első motoromat: egy 1975-ös Honda 360 Cafe Style motorkerékpárt. Akkoriban a saját bőrömön kellett megtapasztalnom, hogy mi minden romolhat el egy vintage motorkerékpárban. Mindent magam akartam megjavítani, és eközben sok új emberrel ismerkedtem meg Los Angelesben. Sokan közülük máig jó barátaim. Ezért aztán a motorkerékpárok és a motorozás számomra leginkább a motorozás köré felépülő közösséget jelenti.
Milyen helyekre jutottál el eddig a motorodnak köszönhetően?
Tavaly szeptemberben a feleségem és én öt nap alatt végigmotoroztunk a Skót-felföldön egy BMW 700 GS-sel. Sosem láttam még ennyire gyönyörűt.
+ További információk
Mi a következő állomás?
Arra gondoltunk, hogy ősszel átrepülünk Ausztráliába, és nagyon remélem, hogy megint sikerül ott BMW motorokon motorozni. Már többször átmotoroztam a Sziklás-hegységen, de mindig is arról álomodoztam, hogy motorkerékpárral átkelek a Hágón.
Milyen számodra a tökéletes nap az R nineT scramblerrel?
Ideális esetben szuperkorán kelek fel, csomagolok valami ételt, és elindulunk a partra az R nineT scrambleremmel. Ebédidőben elmotorozunk a Kanyonok felé, és keresünk egy jó piknikezőhelyet, ahonnan nagyszerű a kilátás. Ezt követően végigmegyünk a parton a Pacific Coast Highway-en. Szeretem ezt az útvonalat.
Mit jelent számodra a motorozás?
Olyan helyzetbe lenni, hogy kipróbálhassam magam, és ihletet meríthessek. Egyszerre mindkettőt.
+ További információk

Dizájnstúdió.

Dizájnstúdió.

Stephhen Kerr feleségével közösen 2011 óta vezeti saját dizájnstúdióját Los Angelesben. Itt főként bútorokat és bőrtermékeket tervez. Kíváncsiságtól hajtva játszadozik a formákkal és az anyagokkal, hogy a minimumra csupaszítsa le a tárgyakat. Általában a szabadban motorozva gyűjt ihletet.

+ További információk

Minden egyes dizájnprojektjére kísérletként tekint. Minden munka az új anyagok, formák és eljárások utáni kutatással kezdődik. Csakúgy, mint a kutatás egy jelentőségteljes történet után. Így jönnek létre a modern formájú és minőségi anyagokból készült funkcionális tárgyak – „Made in Downtown L.A.”

+ További információk

Mindig helytáll. Igazi fenevad. Léghűtéses.

Érezd a szelet, dőlj bele és éld át minden méteren a motorozás szabadságát – a BMW R nineT scramblerrel az lehetsz, aki vagy. Noha nem egy szokványos motor, és szembe megy a megszokottal, oda visz, ahová csak szeretnéd. Mindenkinek, aki letisztult, minimalista és a szabályokkal szembemenő motort szeretne.

Az R nine T scramblerről

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner