Tanárból kaszkadőrlegenda.

Chris Pfeiffer és a motoros kaszkadőrködés forradalma.

Teljesen új szintre emelte a motoros kaszkadőrködést: Chris Pfeiffer lélegzetelállító trükkökkel kápráztatta el a közönséget, és számos fiatal motoros kaszkadőr bálványává vált. Ők mindannyian Chris nyomdokaiba kívánnak lépni. Tíz éven át Chris sikeresen szerepelt kétkerekűjén a BMW Motorrad rendezvényen – de ha csak tehette, inkább egy keréken kápráztatta el a közönséget.

Minden a kertben kezdődött. Christian Pfeiffer a fák gyökerén ugrált át, és wheelie egykerekezést mutatott be a veteményeskert körül. Az első versenyekre sem kellett már sokat várni. Tíz évesen állt először rajtvonalhoz. 20 éves korára már 300 kupa sorakozott nála otthon a polcon. És mégsem számított profinak. Ehelyett testnevelés-biológia szakos tanári állásra nyújtott be pályázatot. Az első egyetemi vizsgát követően azonban gyorsan megváltoztatta a tervét. Motoros kaszkadőr lett belőle.

Átugrás 33 emberen.

Átugrás 33 emberen.

Kaszkadőrmutatványai nem maradtak sokáig észrevétlenek, és hamarosan eljutott az első élő bemutatóra a müncheni Olimpiai csarnokba. 1996-ban a profik között folytatta. Pfeiffer négyszer is megnyerte az Erzberg Rodeo versenyt. 1997-ben rámpa használata nélkül hajtott végre egy igen veszélyes mutatványt: 33 egymás mellett fekvő emberen ugratott át motorjával. Micsoda hátborzongató produkció! Chris számára is.

+ További információk

Magaslatok és mélypontok.

Magaslatok és mélypontok.

Chris Pfeiffer keményen edzett, és minden bemutatón és versenyen igyekezett a legtöbbet kihozni magából. Nem volt ez másként 1999-ben sem a Guinness világrekordok bemutatóján, amikor egy műszaki hiba miatt Chris olyan szerencsétlenül bukott, hogy több csontja is eltört. Néhány műtét és hosszadalmas rehabilitációs kezelések után ünnepelhette a visszatérését. És erre mi történt? Elindult az Erzberg Rodeo versenyen, és megnyerte!

+ További információk

Családos ember.

Családos ember.

Pfeiffert kaszkadőri képességei a világ minden tájára eljuttatták. A sok utazás sem gátolta abban, hogy időt szenteljen a családjának. A lányaival teniszezett, a fiát kvadmotorozásra okította.

+ További információk

Harc a saját hangjáért.

2014-ben Chris Pfeiffer elérte karrierje tetőpontját. Dacára annak, hogy elismert alakja volt szakmájának, tevékenységével mindig együtt járt a kockázat. Edzés közben elesett, gégéje roncsolódott, és alkarján is több helyen megsérült. Számos műtét és beszédterápia következett ezután. Chris azért küzdött, hogy visszanyerje a hangját.
A baleset hatására Chris teljesen megváltozott. „Megtanultam lazítani ebben az őrült, hektikus világban” – összegzett a 45 éves motoros. Kis időre visszavonult. 2015-ben visszatért egy F 800 R motoron, és felejthetetlen bemutatóval szórakoztatta a BMW Motorrad Days közönségét. Néhány előadás után a családapa nehéz döntést hozott.
+ További információk
+ További információk

Szögre akasztotta a kaszkadőrsisakot.

Pfeiffer besokallt. 35 év után – ebből 20 a profik mezőnyében – a schongaui motoros a Facebookon jelentette be visszavonulását. Noha ez a bejelentés karrierje végét jelentette, megjegyezte: „Egy dolog tisztázódott bennem: teljesen sohasem hagyok fel a motorozással, mert ez az életem – mindig is ez volt.” Mert sohasem unja meg F 800 R motorját.
+ További információk
Ugrás Chris Facebook-profiljára external-link-arrow-slim

Modern, univerzális jármű.

Aze F 800 R stabil szereplő a BMW Motorrad roadster szegmensében. A gyorsaságot, a gyakorlatiasságot és a dinamikus vezetési élményt ötvözi egy integrált, sportos külső mögé bújva. És az átépített F 800 R már egy nagyobb szintet képvisel.

Az F 800 R bemutatása

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner