Tíz év a BMW Motorrad rivaldafényében.

Aki semmitől sem fél: a motorok megszállottja, Chris Pfeiffer.

Chris Pfeiffer messzemenőkig kihasználja az „Urald az életed” filozófiát. A BMW Motorrad 10 éve mindig teret biztosít a motoros kaszkadőrnek a merész trükkök megvalósításához.

„Igen, ez egy BMW, amit nem vásárolhatsz meg” – sopánkodik Chris Pfeiffer. Más rajongók az új F 800-as modellről érdeklődnek. A motoros kaszkadőr soha nem látott trükköket mutatott be a sportos univerzális jármű nyergében, a híres floridai StuntWarson. A zsűri és a rajongók teljesen el voltak ragadtatva: 100 ponttal jutalmazták a produkciót, a lehető legmagasabb pontszámmal. De a rajongóknak még egy kicsit várniuk kell, ha meg akarják vásárolni ezt a motort. Időközben az F 800 R gyártási modellként áll rendelkezésre.

„Most volt először lehetőségem kéz nélküli első és hátsó egykerekezési trükkök 230 fokos elfordulással való bemutatására” – mondta Pfeiffer, majd hozzátette: „Az is kiderült, hogy fel tudok úgy ugratni a falra, hogy a közönséggel pontosan szemben álljak. Ez új volt számomra. A zsűri hamar megunja, ha folyton ugyanazokat a trükköket kell pontoznia.”

+ További információk

Sok trófeát sikerült gyűjteni a BMW Motorraddal.

Sok trófeát sikerült gyűjteni a BMW Motorraddal.

Tehetségének és sok órányi gyakorlásnak köszönhetően Chris Pfeiffer számos trófeát szerzett a BMW Motorrad égisze alatt, például a következőket: Streetbike Freestyle Világbajnokság (2007, 2008, 2009), Kaszkadőr Európa-bajnokság (2006, 2007, 2008) és Német nyílt bajnokság (2009 és 2010).

+ További információk

Rocksztár.

Rocksztár.

Pfeiffer beutazta szinte a teljes világot, és mindig örült, hogy ennyien szeretik. „A közönség fogadtatása egyszerűen döbbenetes – úgy kezelnek, mint egy rocksztárt” – örvendezett Chris egy calcuttai motorozás alkalmával, 2011-ben.

+ További információk
Sok őrültséget megcsináltam a BMW Motorraddal. ”

15 hátsó egykerekezés 30 másodperc alatt.

15 hátsó egykerekezés 30 másodperc alatt.

A motoros kaszkadőr számára egyetlen kihívás sem bizonyult teljesíthetetlennek. 2000-ben 30 másodperc alatt nem kevesebb mint 15 hátsó kerekes egykerekezést hajtott végre, és motorjával egy M5 ellen versenyzett, és egy szálló golflabda is útját állta. Még a müncheni BMW épület tetején is folytatta az egykerekezést. „Sok őrültséget megcsináltam a BMW Motorraddal” – emlékszik vissza.

+ További információk

Terepen is száguld motorjával.

Terepen is száguld motorjával.

Számos terepmotorozáson vett részt a BMW Motorraddal. HP2 Enduro motorján a svájci Obersaxen városában részt vett az európai hegymászó világbajnokságon és az ausztriai Rodeo X Endurocross eseményen. Németországban a Snow Speed Hill Race még havon való átkelést is magában foglalt.

+ További információk

Pfeiffer magáénak érzi Garmisch-Partenkirchent.

A csúcspontot az évente megrendezésre kerülő BMW Motorrad Days jelenti a számára. Pfeifferé volt az egyik legnépszerűbb bemutató. Rajongók garmadája tolongott a főarénában, hogy lássák a kiváló motoros F 800 R motorral előadott bemutatóját. „Mindig igyekszem tökéletesíteni a trükkjeimet, hogy az emberek a bemutató végén ezt mondhassák: <<Új trükköket mutatott be>>.”
Márpedig ez pontosan így történt: a schongaui lakosság mindig felfedezett valami újat a derék motoros BMW Motorrad Days rendezvényen bemutatott előadásában.
A BMW Motorradnál töltött tíz év során Pfeiffer igazolta kivételes tehetségét. Terepen, közúton vagy akár havon. A nagybetűs profi.
+ További információk
Tudjon meg többet a BMW Motorrad Days rendezvényről external-link-arrow-slim

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner