Univerzális egyéniség a motoros kaszkadőrök között.

Chris Pfeiffer legjobb tippjei és trükkjei.

Éppen most hódította el negyedszer a világbajnoki címet. Bemutatói zajos sikert arattak. Chris Pfeiffer valódi ikonná vált a motoros kaszkadőrök színpadán. Így aligha meglepő, hogy maga Tom Cruise kérte fel a motoros kaszkadőrt egy személyes bemutatóra.

Lehetetlen küldetés? Egyáltalán nem, ha Tom Cruise igényli a bemutatót.

Lehetetlen küldetés? Egyáltalán nem, ha Tom Cruise igényli a bemutatót.

A „Mission: Impossible Ghost Protocol” európai premierjén Tom Cruise felkérte Pfeiffert egy bemutatóra. Ezen még Pfeiffer is nagyon meglepődött. „Meg kellett alapoznom a közönség hangulatát, mire Tom Cruise a BMW Welt központ előtti vörös szőnyegre lépett. És pontosan ezt tettem. Amint Tom megpillantott a motorosruhámban, megkérdezte, miért nem ülök motorra. Elmagyaráztam neki, majd azt mondta: <<Szeretnélek látni egy bemutatón.>> Megragadtam az alkalmat” – mondta Pfeiffer, és hozzátette: „Az egész rendkívül váratlan volt – már annak is örültem, hogy részese lehetek a premiernek, de arra nem számítottam, hogy Tom Cruise személyesen kér fel egy bemutatóra. Egészen elképesztő!”

+ További információk

Golflabdás erőpróba.

Golflabdás erőpróba.

A megütött golflabda mindössze 0,25 millimásodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h sebességre. Vajon egy motor vagy egy autó képes reprodukálni ezt a sebességet? 2006 augusztusában Hans-Joachim Stuck egy BMW M5 és Pfeiffer egy K 1200 R nyergében igyekezett megfelelni a kihívásnak a müncheni BMW International Open rendezvényen. Ellenfelük az elütőhelyen: a korábbi Ryder Cup-győztes, Ian Poulter.

+ További információk

Pfeiffer Zürichben megnyerte a világbajnokságot.

Pfeiffer Zürichben megnyerte a világbajnokságot.

2007-ben Pfeiffer F 800-as motorján 16 ellenfelet utasított maga mögé, és ezzel 60 000 néző szeme láttára megnyerte a motoros kaszkadőr világbajnokságot, közel tökéletes végső pontszámmal. „Hihetetlen, ahogy a versenyzők bemutatták trükkjeiket ebben a csarnokban” – mondta Pfeiffer a zürichi eseményt követően.

+ További információk

Át kell kelned ezen a hídon.

Tíz éve erről álmodott. 2008-ban végre valóra vált az álma: Pfeiffer átkelt egy olaszországi ívelt hídon BMW G 450 X motorján. És hogy mi volt a különleges ebben a mutatványban? Az, hogy egy egy méter széles boltíven ment keresztül a hídon. Pfeiffer csupán egyszer próbálkozhatott. Bernhard Spottel fotós rögzítette a pillanatot.
„Ha egyszer elhatározásra jutsz, semmi sem állíthat meg – nincs más választásod, mint folytatni a motorozást, különben lezuhansz a feneketlen mélységbe. Ha már az elejétől nem jól csinálod, komoly kockázatot vállalsz” – figyelmeztet Spottel. Pfeiffer végrehajtja ezt a bátor manővert. A híd legmagasabb pontján mintegy 20 méterrel tartózkodott a víz felett. „A hídív alatti átmotorozás egy álmom megvalósulását jelentette” – mondta Pfeiffer a kaszkadőrmutatvány után.
+ További információk

Kaszkadőrkupa Ausztriában.

Kaszkadőrkupa Ausztriában.

Mindössze néhány héttel a hátsérülése után Chris újra motorra pattant 2008-ban. Az ausztriai Roethis városban sorozatban harmadszor nyerte el a legjobb motoros kaszkadőrnek járó címet az európai kaszkadőrbajnokságon.

Pfeiffer minden kört után vezetett, és 200 pontot szedett össze az elődöntőben és a döntőben. A versenyt hihetetlen eredménnyel, 601 ponttal zárta – a második helyen Angyal Zoltán ért célba egy Kawasaki nyergében, majdnem 50 ponttal elmaradva a győztestől. „Jó visszaigazolás ez számomra, hogy mindhárom körön keresztül az élen álltam” – mondta Pfeiffer a verseny után.

+ További információk

A harmadik világbajnoki cím.

A harmadik világbajnoki cím.

A harmadik világbajnoki cím megnyerésének esélye meglehetősen csekély volt a 2009-es fedett pályás motoros kaszkadőr világbajnokságon. Pfeiffernek ki kellett hagynia az első edzésnapot influenzás megbetegedés miatt. És ha ez nem lenne elég, még erős vetélytársakat is kapott maga mellé. Az első kvalifikációs körben Chris csak a harmadik helyet szerezte meg. „Nem éreztem jól magam, és örülök, hogy egyáltalán a harmadik helyet el tudtam csípni” – vázolta a helyzetet Pfeiffer. A második kvalifikációs körben már több szerencséje volt, és a döntőig verekedte magát. A második szakaszban azonban elesett a saját maga által kitalált „touch-ground circle” trükk (egykezes wheelie) bemutatása közben Ez a bukás bizony pontokba került. Ettől függetlenül teljesen elkápráztatta a zsűrit produkciójával, és végül megnyerte a versenyt. „Amikor feketén-fehéren előttem volt az eredmény, végtelenül boldog voltam” – lelkendezett Pfeiffer a diadal után.

+ További információk

Határtalan.

Határtalan.

2009 szeptemberében Chris és F 800 R motorja főszereplője volt egy lélegzetelállító videós projektnek: Pfeiffer elképesztő egykerekezéseket (wheelie) mutatott be 19 szinttel a föld felett – a müncheni BMW épület tetején. Világszerte több mint kétmillió rajongó tekintette meg a klipet a YouTube-on.

+ További információk

Győztesek – Pfeiffer és a BMW F 800 R.

Győztesek – Pfeiffer és a BMW F 800 R.

2010 júniusában Chris sikeresen megvédte címét egy F 800 R motor nyergében a német nyílt kaszkadőrversenyen, a Hockenheimring versenypályán. „Nagyon örültem a győzelemnek. Csak a világ legjobb motorosai képviseltetik itt magukat és mutatnak be számos új és rendkívül bonyolult trükköt” – mondta Pfeiffer a verseny után.

+ További információk

Gyorsabban, magasabbra, távolabb – Pfeiffer a BMW Motorrad Days rendezvényen.

A debütálástól a 2019-es utolsó fellépésig Pfeifferé volt az egyik legnépszerűbb élő bemutató a BMW Motorrad Days rendezvényen.
Wheelie álló helyzetben, kézhasználat nélkül, stoppie az első keréken – Chris Pfeiffer-show számtalan kaszkadőrmutatvánnyal és trükkel: lélegzetelállító és egyben az egyik legnagyobb attrakció Garmisch-Partenkirchenben
+ További információk

Csók a motoros kaszkadőrnek.

És egy stoppie a csókért cserébe. 2013-ban Alena Gerber csókkal fejezte ki háláját Chris Pfeiffernek a garmisch-partenkircheni BMW Motorrad Days rendezvényen. A modell előadó, és maga is motorozik. Megrögzött Pfeiffer-rajongóként nagyon örült ennek a bájos mutatványnak.
+ További információk

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner