Történelmi triplázás a BMW Motorraddal.

Michael Dunlop megnyerte az Isle of Man versenyt.

A BMW Motorrad és az észak-ír Michael Dunlop sikere nyomán a történelem megismételte önmagát Georg „Schorsch” Meier 1939-es, az Isle of Man versenyen elért legendás Senior TT győzelmét követően. Most, 75 évvel később, a BMW újfent győzedelmeskedett az Isle of Man versenyek legnagyobb presztízzsel bíró versenyén. Dunlop megnyerte a Senior TT 2014 viadalt. És ami még inkább említésre méltó: ez volt a harmadik győzelme ezen a héten egy BMW motor nyergében. Ezelőtt Dunlop az Isle of Man TT superbike és superstock versenyt is megnyerte egy BMW S 1000 RR motorral. És Dunlop feltette a pontot az i-re azzal, hogy az izgalmas Senior TT 2014 versenyen is elsőként ért célba.

A BMW Motorrad UK 2014-ben csatlakozott az országi versenysorozathoz, hogy megünnepelje Meier 75 évvel korábbi legendás győzelmét, amelyet a gyári 255-ös típusú Kompressor nyergében aratott, a BMW Motorrad első TT-győzelmét szállítva. Az évforduló megünneplése céljából a BMW Motorrad UK 2014-ben csatlakozott az országúti versenyekhez. A Buildbase BMW Motorrad brit superbike csapat mögött álló Hawk Racing erőit egyesítve és a BMW Motorrad Motorsport által támogatva megalakult a BMW Motorrad / Hawk Racing. A müncheni szakértők nemcsak szakértelmükkel segítettek: műszaki támogatásukat is latba vetették. Példul a BMW Motorrad Motorsport biztosította Dunlop RR motorkerékpárjának superbike motorját.

+ További információk

Az első bevetés a májusi North West 200 verseny volt. Amelyen Dunlop és csapata a Superstock és Superbike kategóriában egyaránt diadalmaskodott. Az Isle of Man TT versenyen a BMW Motorrad / Hawk Racing csapat három további TT-győzelemmel gazdagította kollekcióját. Ezzel a csapat meggyőzően bizonyította, mire képes a BMW S 1000 RR az országúti versenysorozatban. A 25 éves Dunlop megerősítette helyét a történelmi dicsőséglistán, lenyűgöző 11 TT-sikerének köszönhetően. Ebből hármat a BMW S 1000 RR motor nyergében ért el. Továbbá képes volt arra is, hogy két egymást követő évben négy TT-győzelmet arasson. Ez egy olyan teljesítmény, ami még senkinek sem sikerült.

+ További információk
A teljes csomag és a csapat fantasztikusan teljesített. A BMW Motorrad motor először szerepelt itt. És hat kemény kör után még tökéletesen állta a sarat. A győzelem részesének lenni – szenzációs! ”

Michael Dunlop

„Ez egy nagyon büszke pillanat a BMW Motorrad Motorsport számára” – tette hozzá Udo Mark, a BMW Motorrad Motorsport marketingigazgatója. „Jobban nem is lehetne ünnepelni „Schorsch” Meier győzelmének 75. évfordulóját, mint visszatérni az Isle of Man versenyre, és újra győzni. Gratulálunk Michaelnek és a csapatnak. Hihetetlen teljesítményt nyújtva nyerték meg mindhárom versenyt. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy kivettük a részünket a sikerből, és közös erőfeszítéseink révén a csapat végrehajtotta ezt a történelmi triplázást.”
+ További információk

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner