Pörgesd fel a motorodat!

Két start-upos lendíti előre a közösség gondolkodásmódját.

Abszurd gondolatok a fejükben, a motorozás a vérükben, a technológia a rajtvonalnál: Mark Roebke és Justin Bradshaw kifejlesztette az egyedülálló REVER alkalmazást, amely révén a motorosok rögzíteni tudják motorozással kapcsolatos adataikat és meg tudják osztani hasonló érdeklődésű társaikkal. A két coloradói alapító egy kettős interjúban mesél ambícióiról és céljairól. 

Éppen visszatértél egy új-zélandi motoros túráról. Hogy érezted magad?

MARK: Csodálatos volt. Egy ötnapos kalandralin vettünk részt, amelynek során naponta 300 kilométert tettünk meg. Időnként aszfaltozott, máskor kavicsos és sima úton haladtunk. Megmutattuk a résztvevőknek, hogyan kell navigálásra használni a REVER alkalmazást. 

+ További információk

Motorozás a REVER alkalmazással – el tudnád magyarázni, hogyan működik?

JUSTIN: Követés, megosztás, felfedezés és a közösség részévé válás: ezek az alkalmazás főbb funkciói.

Az alkalmazás segítségével nyomon követheted motoros útjaidat, és megoszthatod őket a közösség tagjaival, hogy ők is felfedezhessék és bejárhassák ezeket az utakat. Az alkalmazás arra szolgál, hogy új túraútvonalak és úti célok felfedezésére ösztönözze a motorosokat. Például a barátok társaságában. Előfordulhat, hogy a felhasználók új motoroscsoportokat fedeznek fel.  

+ További információk

A Rever alkalmazás legfontosabb funkciói

A REVER úgy hangzik, mintha egy kitalált szó lenne.

Mark Roebke a REVER technológiai vezetője. Okostelefonja mindig ott lapul a zsebében, így minden motorozást könnyen tud dokumentálni.

A REVER úgy hangzik, mintha egy kitalált szó lenne.

JUSTIN: ez valójában egy létező szó; francia eredetű, és nyers fordításban annyit tesz: álom és forgás. Tetszik nekünk, mert jó a hangzása. Természetesen nem francia akcentussal ejtjük. Egy felpörgő motorra asszociálunk a szó hallatán. 

+ További információk

Motoros családban nőttél fel. Hogy érezted magad?

Colorado a motorosok paradicsoma, és nemcsak Justin Bradshaw, a REVER ügyvezető igazgatója ajánlja a kiterjedt út- és pályahálózatot.

Motoros családban nőttél fel. Hogy érezted magad?

JUSTIN: Édesapám, édesanyám, a nagybátyám és a gyerekeim – mindenki motorozik. A motorozás összehoz minket. Felfedezzük az ország különféle vidékeit és a világot, amelyet sohasem láttunk volna. Már mindössze 15 évesen motorral jártam iskolába, de nem volt jogosítványom. Másként fogalmazva: tanulóvezetői engedélyem volt. Szüleim kíséret nélkül is elengedtek motorozni. 

+ További információk
A közösség megérdemel egy megosztott területet a kommunikációra, és szüksége is van ilyesmire. ”

Justin Bradshaw

2016 óta működsz együtt a BMW Motorraddal.

MARK: Az együttműködésünket a BMW Motorradnál lévő alkalmazottak gondolkodásmódjának előmozdítása ösztönözte. Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen dinamikus és sikeres márka lépett velünk kapcsolatba. Korábban hiányzott egy előrelátó partner az iparágból, akivel megoszthattuk volna szenvedélyünket, ötleteinket és tapasztalatainkat. Nagyszerű, hogy a BMW Motorrad mint start-up vállalkozást megtalált minket, és nyitott az elképzeléseinkre. 

JUSTIN: Az már kiderült, sok közös van a gyártóban és bennünk: mindannyian a közösség ötleteinek nyomán kívánunk előrehaladni. A közösség megérdemel egy megosztott területet a kommunikációra, és szüksége is van ilyesmire, hogy össze tudjon fogni és meg tudja valósítani önmagát. Előmozdítjuk az innovatív technológiát, és gondoskodunk arról, hogy a motorozás élménye egyre több emberhez jusson el. 

+ További információk

Újra úton: nem Justin és Mark az egyetlen, aki használja az alkalmazást; több mint 120 ország motorosai regisztráltak már a REVER-re.

Honnan ered az alkalmazás ötlete?

JUSTIN: Korábban papíralapú térképeket készítettem motorosoknak. Aztán jött hozzánk egy kérés, hogy térjünk át a digitális formátumra. Kiderült, hogy ez sokkal nagyobb üzlet, mert lehetőséget láttunk abban, hogy alkalmazást hozzunk létre a motoros közösségnek. A hegymászók, kerékpárosok és síelők már találkozhattak hasonló formátummal. A motorosoknak azonban mindeddig nem állt rendelkezésükre. Megéreztük a lehetőséget, és kifejlesztettünk egy alkalmazást, amely motoros szemszögből az összes fontos funkciót magában foglalja.

MARK: Motorosként szerzett tapasztalatainkat beépítettük ezekbe a funkciókba. Tudjuk, honnan fúj a szél, és majdnem minden nap motorozunk. Coloradóban nagyon sok klassz út található. A térség hemzseg az aszfaltozott hegyi hágóktól, földutaktól és egyszerű pályáktól. 

+ További információk

Kezük mindig a gázmarkolaton: Mark és Justin minden út alkalmával használják az alkalmazást.

Nincs sok minden az életemben, amin nincs kormány. ”

Mark Roebke

Milyen szerepet töltenek be a digitális motorok?

MARK: A motorkerékpár-iparban már dolgozunk a szállítóinkkal ezen a témán. Nagy kihívást és feladatot jelent a felhasználói felület megtervezése és az egyes elemek egy csomópontba való összekapcsolása. A felhasználó célja, hogy egy egyszerű alkalmazás segítségével kapcsolatba tudjon lépni a magas technikai színvonalat képviselő járművel, és ne kelljen négy vagy öt alkalmazást igénybe vennie. 

+ További információk

Van élet kormány nélkül?

MARK: Minden járművemen, így a motorkerékpárokon, a kerékpárokon és a motoros szánokon is van kormány. Nincs sok minden az életemben, amin nincs kormány. De pont így van ez jól. Az üzlet egyre jobb és gyümölcsözőbb, ha benned van a kellő mértékű szenvedély. 

JUSTIN: A motorozás az életem. A motorok a munkám részét képezik, és a szenvedélyeim. Nagyon sok minden köt a motorozáshoz: helyek, perspektívák és emberek. 

+ További információk

Motorozás  a mezőkön át  – a lehetőségek határtalanok Coloradóban.

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Hasonló motorkerékpárok.

spinner