Világjáróból szállodatulajdonos.

Alfonso és a The Hat

Alfonso a The Hat sikeres üzlettulajdonosa és igazgatója. Ez egy igazán különleges szálloda Madrid szívében. Az új BMW C 650 Sport nyergében motorozik. Fürge, kecses és kellően kicsi, hogy jól tudjon érvényesülni a város szűk utcáin. Tökéletes jármű arra, hogy gyorsan, egyszerűen és kényelmesen eljuss egyik pontból a másikba.

Az egykori világjáró.

Az egykori világjáró.

„Az utazás az ihlet legfontosabb forrása” – vélekedik Alfonso López Roldán, a madridi The Hat szálló tulajdonosa. A spanyol szenvedélyét szakmává kovácsolta, és manapság a világ minden tájáról fogad vendégeket. Korábban 13 évig egy marketingügynökségnek dolgozott, és a San Francisco közelében található Szilícium-völgyben élt. Sokat utazott a világban. „Több mint 50 országban jártam. Minden megkeresett pénzemet utazásra költöttem” – mondja Alfonso. Ezután kipattant a fejéből az ötlet, hogy elindít egy vadonatúj szállókoncepciót – ez volt a The Hat. Régóta dédelgetett álma vált valóra az indulással.

+ További információk
Az utazás az ihlet legfontosabb forrása. ”

Alfonso López Roldán, The Hat, Madrid

Több, mint egy „szállás egy éjszakára”.

Több, mint egy „szállás egy éjszakára”.

A szálló 2014-ben, Madrid központjában nyitotta meg kapuit egy, a Plaza Mayor közelében található villában. A 220 szobát egy álmélkodó szem díszíti. A nagy tetős terasz remek kilátást nyújt a város háztetőire. Alfonso szerint ez a szálló több, mint egy „egyéjszakás alvóhely”. Művészeti, zenei, és jótékonysági projektek központja. Művészek mutatják be darabjaikat a The Hat szállóban, és a helyiek is szívesen látogatnak ide. A vendégek teljesen otthon érzik magukat. Innen a mottó: „Ahová teszem a kalapomat, ott az otthonom”. A legfontosabb dolog, hogy mindenki kényelembe érezze magát, találkozzon másokkal és tapasztalatokat cseréljen.

A 37 éves szállótulajdonos különös gondot fordít a társadalmi elkötelezettségre, a környezetre és a fenntarthatóságra. A helyi gyerekek például ingyen angolórákra járhatnak a téli hónapokban. A The Hat egyúttal egy környezetbarát szálló, a városban az egyetlen, amelyet biomasszával fűtenek. A városban a fenntartható mobilitás ennélfogva ugyancsak fontos szerepet tölt be Alfonsónál. Az egyik ok, amiért robogóval közlekedik.

Alfonsónak minden nap nagyon sok üzleti tárgyalása és megbízatása van, vagy éppen eseményeket szervez. Ezért olyan városi közlekedési eszközre van szüksége, amellyel könnyedén eljut egyik pontból a másikba. „Ha egyszer kipróbáltál egy robogót, soha nem akarsz újra autóba ülni” – mondja lelkesen Alfonso. Így képes elkerülni a forgalmi dugókat, és mindig talál parkolóhelyet, bárhová is megy.

+ További információk

Interjú Alfonsóval

Miben különbözik a The Hat a többi szállótól?
„A The Hat nemcsak egy egyszerű szálláshely. Egy nagy közösségnek ad otthont. Egy élő koncepció, egy dinamikus hely, amely minden alkalommal újjászületik és változik. A The Hat a művészet, a zene és az utazók központja. Itt mindig történik valami. A többi hotelhez és szállóhoz viszonyítva sokkal életszerűbb és izgalmasabb. A koncepciónk támogatja az emberek közötti információcserét. Utazók és helyi lakosok elegyéről gondoskodunk.”
Honnan meríted az ihletet? Mi ösztönöz új ötletekre és projektekre?
„A legtöbb ihletet a munkából és az utazásból merítem. Amikor aláírtam a szerződést a befektetőkkel, meg kellett ígérnem, hogy sokat fogok utazni szállodaigazgatói szerepkörömben. Az idén már jártam Peruban, Londonban és Berlinben. És el fogok látogatni New York-ba és Costa Ricába is. Korábban Japánból és Koreából is merítettünk ötletet. Az utazás az ihlet legfontosabb forrása.”
Hogyan tudsz együttműködni a helyi lakosokkal?
„Szentül hisszük, hogy a vállalkozásunk csak a várossal együttműködve képes működni. Sok helyünk van az épületben. Havonta például művészeti kiállításokat szervezünk fiatal művészek számára. Még olyan távolról érkezett művészek számára is, akik például Dél-Amerikából érkeztek. Idejöttek, és nagy partikat tartanak a teraszon. Ezt ingyen megtehetik. Segédkeztünk abban is, hogy az Iglesia de Santa Cruz  kupolájában újra kigyulladjanak a fények. Lélegzetelállító kilátás a teraszunkról. Egy kis ajándék tőlünk, a városnak”.
+ További információk
Mit jelent számodra a mobilitás? És miért döntöttél úgy, hogy kipróbálod a C650 Sport motort?
„Az üzleti életben nagyon fontos, hogy naponta sok emberrel találkozz. Ezért gyors közlekedési eszközre van szükségem. Ha egyszer kipróbáltál egy robogót, soha nem akarsz újra autóba ülni. Megkétszerezheted az idődet, és akár 20 emberrel is találkozhatsz egy nap alatt. Robogóval nagyon könnyű eljutni a szupermarketekbe, éttermekbe és bárokba. Szinte a teljes életedet forgalmi dugókban kell töltened, ha autót vezetsz. A lényeg, hogy több időd legyen mindenre.”
Mit mondanál azoknak, akik valóra szeretnék váltani álmaikat?
„Sok ember nem különösebben szereti a munkáját, van egy álma, de fél valóra váltani. Nem is veszik észre, hogy ez lehetséges! Egyszerűen csak arra kell ébredned egy napon, hogy azt érezd: képes vagy megcsinálni. Mi úgy döntöttünk, hogy megvalósítjuk az álmunkat, és megnyitottuk a The Hat szállót. Szeretned kell az elképzeléseidet, és hajlandónak kell lenned küzdeni értük.
Mit javasolsz, hogyan kell felfedezni új vagy „rejtett” helyeket?
„Az egyetlen titok, hogy gyalog kell megismerni a várost. Ne ülj taxiba, fedezd fel a várost másokkal, beszélgess a helyiekkel, kérdezősködj, próbálj új barátokra szert tenni, és szólalj meg a bárpultnál. Túrára készülődve fontos, hogy átolvasd a városi kalauzt vagy tájékozódj az interneten. De a legfontosabb, hogy beszélgess a helyiekkel, és kérdezd meg tőlük, milyen helyeket készülnek meglátogatni.”
Mi ösztönöz a napi munkádban?
„A boldogság, az utazás, a kíváncsiság és új emberek megismerése – ez vezérel az életben. És a mozgás. Két percnél tovább nem vagyok képes megmaradni egy helyen”.
+ További információk

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner