Feltöltődve Amszterdamban.

A BMW Motorrad #SocialTestride.

Közismert tény, hogy valami van az amszterdami levegőben. De ezúttal másra kell gondolni: a BMW Motorrad #SocialTestride első futamának a csatornák városa adott otthont. A futamon csak teljesen kibocsátásmentes C evolution maxi robogók vettek részt.

A #SocialTestride programján összesen öt város képviseltette magát. Teljesen üzemanyag nélkül elindulva meg kellett találni az összes érintett város kulturális helyszíneit. Az amszterdami túra a BMW Motorrad híres Harry Meijer kereskedése előtt indult útjára. A Schiphol repülőtér mellett, több mint 2100 négyzetméter alapterületen helyezkedik el – mutatott rá a kereskedő az aktuális BMW Motorrad termékvonalra. A BMW C evolution motorok is itt várták a résztvevőket. Természetesen az izgalom a tetőfokára hágott, és szerencsére az időjárás is majdnem tökéletes volt. Maga a város szűk sikátorainak és zsúfolt forgalmának köszönhetően ideális háttérnek bizonyult a résztvevők számára.

A szerencsés résztvevők.

A szerencsés résztvevők.

A résztvevők között üdvözölhettük Ann-Tine Thijssen tanárt, Simon Stomps fitneszedzőt, Tom Oude Elferink fémipari munkást és Ewald Vastenburg vállalkozót. Gond nélkül kiszúrták az adott napra kirendelt vezetőjüket, Martijn van Ooststroomot. A Stedelijk múzeum két méter magas és hosszú szakállat viselő marketing- és kommunikációs menedzsere olyan jellegzetesen nézett ki, mint az általa hajtott elektromos robogó. A csoport alig várta az izgalmas napi túrát – a vidéki Riekermolentől elindulva, közvetlenül a város szívébe, majd vissza.

+ További információk

Tökéletes felszereltség.

Tökéletes felszereltség.

De először térjünk rá az okostelefonokra. Mert a #SocialTestride résztvevőinek természetesen meg kellett osztaniuk a rengeteg élményt a külvilággal, mégpedig a közösségi médián– pl. Instagram, Facebook – keresztül, továbbá a BMW Motorrad weboldalán. Ezután itt volt az ideje a csillogó, teljesen feltöltött és használatra kész C evolution e-robogók garmadájának bemutatására. A BMW i3 elektromos autón egy filmes stáb által kísért résztvevők rövid ismerkedés után már használatba is vehették a robogókat. A legújabb, magas technikai színvonalat képviselő berendezés ellenére még mindig hihetetlenül könnyű vezetni, és nagyon dinamikusan mozog.

+ További információk
A túra első pillanatai.

Szemet gyönyörködtető város.

Szemet gyönyörködtető város.

Az „élő nyomon követésnek”, a számos fotózási lehetőségnek, valamint a helyiek és a turisták által feltett kérdések tömkelegének köszönhetően úgy tűnt, hogy a C evolution #SocialTestride a város minden zegzugára kiterjed. Ha megálltak egy jelzőlámpánál vagy kereszteződésben, a tesztmotorosokat más robogósok vagy járókelők faggatták. Többet szerettek volna tudni a sok figyelmet kapó futurisztikus e-robogóról. Még akkor is, ha alig kelt zajt.

+ További információk
Pillanatkép a #SocialTestride összes amszterdami állomásáról.

1. állomás: Riekermolen.

1. állomás: Riekermolen.

Amszterdam külvárosából indulunk, onnan, ahol az Amstel folyó utat tör magának a nyugodt tájon. Ami gyakorlatilag még mindig vidéki idill, annak idején Rembrandtot is megihlette. Másrészt Martijn ma itt dolgozik. Ő a #SocialTestride öt résztvevőjének egyike. A felfedezőtúra innen a C evolution nyergében városi rétekre vezet. Egyenesen Amszterdam szívébe.

+ További információk

2. állomás: Múzeum kerület.

2. állomás: Múzeum kerület.

Noha a Stedelijk múzeumot több mint 110 éve alapították, a mai napig a kortárs művészet olvasztótégelye maradt. Számos kiállítás lett a művészettörténet része a szó legvalódibb értelmében. Érezheted a múlt és a jelen közötti vibráló feszültséget – nemcsak magánál a múzeumnál, hanem a környező területeken is. A közvetlen szomszédban található a Van Gogh múzeum és a Rijksmuseum a világhírű amszterdami levelekkel együtt, valamint a gyalogosok és a kerékpárosok könnyen felismerhető bejárati kapuja.

+ További információk

3. állomás: Coffee Company.

3. állomás: Coffee Company.

A „Coffee Company” egyáltalán nem szokványos kávéház. Nem is olyan kávéház, amilyenre számítanál Amszterdamban. Valóban kávét szolgálnak fel. Méghozzá nagyszerű kávét. Mindent saját kezűleg választanak ki, dolgoznak fel és tesztelnek – a kávébabtól egészen a kávé utolsó cseppjéig. A csoport rövid szünetet tart ennél a csodálatos kávézóközpontnál. Miközben mindannyian jóízűen kortyolgatjuk a kávét, mindenki más csodálkozva figyeli a kint parkoló C evolution robogóinkat.

+ További információk

4. állomás: Eye.

4. állomás: Eye.

Eye (Szem) – jobb nevet nem is kaphatott volna az új holland filmmúzeum, amely csupán 2012 tavasza óta tart nyitva. Sok-sok látnivaló van itt, kívül és belül egyaránt – a komplexum építészete és környéke különösen lebilincselő. A közvetlenül a víz mellett elhelyezkedő épület is látványos helyszín. Jó kilátás nyílik a kikötőre, továbbá a hely étterme és kávézója egyaránt népszerű.

+ További információk

5. állomás: Hotel de Goudfazant.

5. állomás: Hotel de Goudfazant.

Belépve a szállodába, ami első látásra szokványos raktárnak tűnik, valójában egy kulináris nevezetesség. Az „Aranyfácán” szállodában a bútor- és autókonstrukció praktikus „haute cuisine-nel” (klasszikus francia konyha) és szívélyes vendéglátással egészül ki. A tágas helyiségnek és az impozáns csillárnak köszönhetően minden tartózkodás nagy élménnyel ér fel. A résztvevők egy fenséges vacsorát elköltve békésen élvezik a nap utolsó pillanatait, és nem kell kérdésekre válaszolgatniuk.

+ További információk

Új mozgástér.

A világvárosok gyors ütemű növekedése új kihívásokat támaszt: az utak zsúfoltabbak, a távolságok nagyobbak, nehezebb parkolóhelyet találni. A BMW Motorrad elektromos meghajtású C evolution modellje révén korszerű megoldást kínál a jövőbeli városi mobilitásra.

Ugrás a BMW C evolution modellre
További történetek, amelyek érdekelhetnek.
Megfelelő motorok.
spinner