Dizájn, építészet és innováció.

A #SocialTestride Barcelonában időzik.

Napsütés, könnyű szél és a tengerpart kopogtat a küszöbödön. Úszónadrág vagy bukósisak felhúzása merül fel ötletként.

A mediterrán éghajlatnak, a lenyűgöző építészetnek, a mindenütt jelen lévő dizájnnak, valamint az ősi és modern utcák érdekes elegyének köszönhetően Barcelona a tökéletes város, amelyet újra és újra fel kell fedezni. Ideális esetben, természetesen két keréken. Továbbá az innovatív mobilitási megoldások évek óta többet jelentenek üres szavaknál. Ezáltal a város valóban tökéletes helyszíne a #SocialTestride harmadik állomásának.

A szerencsés résztvevők.

A szerencsés résztvevők.

Amint kisüt a nap Barcelonában, fiatalok és idősebbek tömege lepi el a strandokat. De a homokban és a tenger meleg vizében való lustálkodás fordult meg utoljára Pedro Cañamares, Albert Marti és Franz Inselkammer fejében. Ők voltak azok a szerencsés motorosok, akiket kiválasztottak a barcelonai #SocialTestride-on való részvételre. Egy teljes napig teljesen új szemszögből szemlélhették városukat. A Sant Adrià de Besòs kerületben található BMW Motorrad Barcelona kereskedésnél találkoztak a túravezetővel, Jordi Canudasszal. Jordi tervező; Barcelonában él és dolgozik. Less Lamp lámpaként ismertté vált alkotása még a New York-i Modern Művészetek Múzeumában is megtekinthető. A kiterjedt nézőpont garantált volt.

+ További információk

Először a résztvevők megismerkedtek a járművükkel: a BMW C evolution flotta azóta már jó néhány kilométert futott. Végső soron az e-robogók az elmúlt hetekben hódították meg Amszterdamot és Párizst. És most Barcelonán volt a sor. A C evolution modellről szóló tájékoztatás spanyol, német, angol és francia nyelven hangzott el. Ezután csak fel kellett fedezni a Földközi-tenger és a Pireneusok között, festői helyen fekvő katalán fővárost. A résztvevők csendben, de nagyon fürgén jutottak be a belvárosba. Az okostelefonokat mindig készenlétben tartották, hogy fényképeket készíthessenek, és azonnal megoszthassák őket a különböző hálózatokon keresztül.

+ További információk
A túra legjobb pillanatai.

Városi túrabuszok próbálnak átvergődni a nagy forgalmon. A #SocialTestride motorosait szétveti a jókedv. A városon átvezető útjuk során mind a négy menetprogramot kipróbálták, hogy a folyamatosan változó közlekedési viszonyok mellett elérjék a gyorsulás, a sebesség és az energetikai hasznosítás legjobb kombinációját. Ha mobilitásról van szó, Barcelona fényévekkel megelőzi a korát: motormegosztás, átfogó villamoshálózat, hibrid taxik és egyre több elektromos meghajtású jármű az utakon. Nem csoda tehát, hogy a C evolution megkülönböztetett figyelmet kapott. A rendőrségi motorosok, robogóvezetők és az elektromos motorok vezetői felől érkező pozitív visszajelzést nem lehetett nem észrevenni. Továbbá sok turista volt kíváncsi arra, hogy ezt az innovatív „zöld gépet” mikor fogják árusítani az országukban.

+ További információk
Pillanatkép a #SocialTestride összes barcelonai állomásáról.

1. állomás: BMW Motorrad kereskedés.

1. állomás: BMW Motorrad kereskedés.

Mielőtt a #SocialTestride viharos ütemben ellepte Barcelona utcáit, a vezetők iránymutatást kaptak a C evolution motorral kapcsolatban, és lehetőségük adódott arra, hogy találkozzanak a helyi BMW Motorrad Barcelona kereskedésnél. Gyorsan kiderült, hogy Barcelona ideális helyszíne lesz a C evolution felfedező túráinak.

+ További információk

2. állomás: Palau de Música.

2. állomás: Palau de Música.

Palau de la Música Catalana – a hangversenyterem neve már önmagában zene füleinknek. 1905 és 1908 között épült. Időközben az eredetileg kizárólag kórusoknak tervezett akusztikát optimalizálták. Ennek eredményeként a klasszikus és akár a popkoncerteket is tökéletes hangminőségben lehetett élvezni. Miközben a #SocialTestride szinte teljesen hangtalanul útjára indult ebben a lélegzetelállító háttérben: az öt motoros a C evolutions nyergébe pattant, hogy felfedezze a várost.

+ További információk

3. állomás: Jordi stúdiója.

3. állomás: Jordi stúdiója.

Jordi 2007-ben, Londonban alapította tervstúdióját. 2011-ben Barcelonába költözött. Szerencsénkre, mert így exkluzív bepillantást nyerhettünk ebbe a világba. A stúdió spektruma változatos: dizájn termékfejlesztés, művészeti irányzatok, belső dizájn és gyártás képezik a portfólió részét. Ami itt fontos Jordi számára, az a különböző anyagok körültekintő kezelése és természetesen a rendelkezésre álló erőforrások fenntartható felhasználása.

+ További információk

4. állomás: Encants Barcelona.

4. állomás: Encants Barcelona.

A Fermín Vázquez által tervezett egyedi tükörtető elnyúlik az Encants felett. Itt, Európa egyik legrégebbi bolhapiacán számtalan érdekességgel lehet találkozni. Itt találhatók a ritka, régi és jól bevált dolgok –  és néha az új és innovatív termékek is, például a C evolution. Kíváncsi járókelők is izgatottak e felfedezés láttán. Ahány fénykép, annyi kérdés. De a vezetőket nem lehet kihozni a sodrukból. Már hozzászoktak a hasonló figyelemhez és fogadtatáshoz.

+ További információk

5. állomás: Mirablau.

5. állomás: Mirablau.

A #SocialTestride utolsó állomása a Mirablau étterem volt. A résztvevők a záróvacsora alkalmával élvezték Barcelona egy másik, semmivel sem összehasonlítható panorámáját. A városból kiinduló utazás már önmagában is élmény volt. A nagyváros esztétikájától távol a C evolution egyszerűen kiváló szórakozást nyújt. Így hát nem csoda, hogy a résztvevők nem fogyasztottak alkoholt vacsora közben: nem akarták kihagyni a városba induló motoros visszautat – annak ellenére, hogy jelezték nekik: átadhatják a C evolution kulcsát az étteremnél.

+ További információk

Új mozgástér.

A világvárosok gyors ütemű növekedése új kihívásokat támaszt: az utak zsúfoltabbak, a távolságok nagyobbak, nehezebb parkolóhelyet találni. A BMW Motorrad elektromos meghajtású C evolution modellje révén korszerű megoldást kínál a jövőbeli városi mobilitásra.

Ugrás a C evolution modellre
További történetek, amelyek érdekelhetnek.
Megfelelő motorok.
spinner