Kikapcsolódás, elegancia, elektromosság.

A #SocialTestride felfedezi Milánót.

Milánóban illik nagy lelkesedéssel róni az utcákat – ha udvariasan kívánunk fogalmazni. Mit szólnának a helyiek, ha hangos beszéd helyett csak suttogást hallanának?

Amszterdam, Párizs és Barcelona után Milánó volt a motoros teszttúra következő állomása. A negyedik #SocialTestride túra kiindulóállomása igazán előkelő hely. A nagy forgalmú A1 autópálya végén, San Donato Milanese kerületben található. Itt a résztvevők közvetlenül a BMW Milannál találkoztak. Végső soron, az olaszok robogói szinte a nemzeti öntudatuk részét képezik. Nagy volt az izgalom: mennyire nyitottak az itteniek a mobilitás új típusára?

A szerencsés résztvevők.

A szerencsés résztvevők.

És kiknek kedvezett a szerencse? A tesztmotorosok választása több mint 100 jelölt közül a robogókedvelő Simone Bozzira, Laura Eliára, Matteo Bozzettira és Alessandro Ferrarira esett. Várakozással telve találkoztak a kereskedésnél, hogy személyesen és alaposan teszteljék a nemrég bemutatott robogót. Már sokat olvastak a médiában az innovatív koncepcióról. És most végre eljött az idő: a helyszínen találkoztak az adott napra kijelölt túravezetővel, Alessandro Manzuetivel. A túravezető idejét Milánó és Róma között osztja meg, és tud egyet s mást a városi mobilitásról.

+ További információk

Mindig és minden elérhető.

Mindig és minden elérhető.

Az olaszok másik szenvedélye: a mobiltelefon. Természetesen a résztvevőink is felszerelkeztek mobiltelefonnal. Ugyanis a Milánót átszelő #SocialTestride-ot minden bizonnyal számos fénykép és állapotfrissítés fogja kísérni. Gyorsan kiderült, hogy sok olasz kis kerékkel és motorral rendelkező robogóját nagyobb kerekű, hosszabb tengelytávú maxi robogóra cserélte. A csererobogó jobb kezelhetősége és az általa biztosított nagyobb komfortszint hozzájárul az élvezetesebb motorozáshoz. És ami különösen fontos: a nagyobb sebesség és a kiegészítő időjárás-védelem. Ami hasznos funkció, különösen ingázásnál és hosszabb utazásoknál. Ezért lehet látni olyan sok motort, mint például a BMW C 600 Sport és a C 650 GT a Milánó környéki országutakon.

+ További információk
A túra legjobb pillanatai.

Mindig egy pihent mosoly.

Mindig egy pihent mosoly.

A túravezető, Alessandro a kikapcsolódást jelölte ki a nap mottójának. És ezt a résztvevők is megtapasztalták: legalább addig, amíg a C evolution nyergében ültek. Abban a pillanatban, amikor beléptek az üzletbe, elárasztották őket a járművekkel kapcsolatos kérdésekkel. A tervező metropoliszában a C evolution dizájnját illető megjegyzések olyan közhelyesnek hatottak, mint a technológiára vonatkozó kérdések. Ugyanakkor a nap állomásainak és a vezetési élménynek köszönhetően a résztvevők mindig mosolyogtak, még akkor is, ha a legfurcsább kérdést szegezték nekik.

+ További információk
Pillanatkép a #SocialTestride összes milánói állomásáról.

1. állomás: Arco della Pace.

1. állomás: Arco della Pace.

Az Arco della Pace a világhírű Piazza Sempione téren található. A diadalív 1807 és 1838 között épült. Eredetileg Napóleon itáliai királyságának tiszteletére emelték. A birodalom bukása után a diadalív a béke jelképe lett Európában, a bécsi kongresszus elképzelése szerint. A C evolution flottánál, mutatós szimbólum formájában, továbbá Milánó felfedezésének kiindulópontjául alkalmazták. Végül is a túra öt európai városon vezet keresztül – csendes, békés és zéró kibocsátás jellemzi.

+ További információk

2. állomás: Ceresio 7.

2. állomás: Ceresio 7.

Úgy tűnt, mintha a motorosok egész reggel minden bámészkodó tekintetet magukra vontak volna Milánóban. Következhetett az ebéd: ez valóban a kikapcsolódás ideje, és végre ők is bámészkodhatnak. A Ceresio 7 ideális helynek mutatkozott erre. Nagy medence csodás panorámával és díjnyertes menüvel. Mi mást kívánhatna az ember – természetesen a motorozás kivételével.

+ További információk

3. állomás: Piazza XXV Aprile.

3. állomás: Piazza XXV Aprile.

A legszebb kávézók, a leghíresebb üzletek, a legdivatosabban öltözködő emberek – Milánó tipikus képet mutat az Április 25-e tér környezetében. Itt a tradíciók a modernséggel keverednek, egységes atmoszférát képezve. Az elektromobilitás úttörői bevásárló körútra indulnak a Corso Comóra, és átszelik a Piazza Gae Aulenti teret. És újra itt a csodálkozás ideje, és annak is, hogy mások csodáljanak minket – utóbbi természetesen a C evolution modellre értendő.

+ További információk

4. állomás: Camparino.

4. állomás: Camparino.

A Camparinót az Aperitivo születési helyének tartják. Vitatott tény, hogy ez-e a legtradicionálisabb, legvonzóbb és legjobb bár Milánóban – de az biztos, hogy a város egyik leghíresebb helyén terül el: közvetlenül a Galleria Vittorio Emanuelle bejárati sarkánál. A motorosok elégedetten kortyolgatják alkoholmentes koktéljukat, és csodás kilátásban van részük: a vibráló Piazza del Duomo és a híres milánói székesegyház látványa tárul eléjük.

+ További információk

5. állomás: El Brellin.

5. állomás: El Brellin.

Az elég rejtett és egy kis kert övezte „El Brellin” a milánói #SocialTestride utolsó állomása. Az e-motorosok és a csapat visszatekint a nap történéseire a Naviglio Grande csatornánál lévő kicsi, de előkelő étteremben. A csapatnak újra a top formáját kell hoznia: segítenie kell a motorosoknak és a BMW Motorrad kompnál megrekedt alkalmazottainak, továbbá számtalan kérdést kell megválaszolnia a C evolution modellel kapcsolatban. És természetesen bármelyik érdeklődő rögtön a helyszínen szervezhet egy tesztmotorozást. Az elektromobilitás iránti érdeklődés és ez a nap Milánóban, úgy tűnik, soha nem akar véget érni.

+ További információk

A BMW C evolution

Új mozgástér.

A világvárosok gyors ütemű növekedése új kihívásokat támaszt: az utak zsúfoltabbak, a távolságok nagyobbak, nehezebb parkolóhelyet találni. A BMW Motorrad elektromos meghajtású C evolution modellje révén korszerű megoldást kínál a jövőbeli városi mobilitásra.

Ugrás a C evolution modellre

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner