Végre otthon.

A #SocialTestride utolsó állomása München volt.

Még a legizgalmasabb események is véget érnek egyszer: és a Münchent – a BMW Motorrad székhelye – átszelő június 14-i túra  a #SocialTestride záróakkordja volt. Ismét maga mögött hagyott egy napot a vibráló metropolisz.

Sugárzó arcok tanulmányozták a csodálatos építészetet. Kávéillat és benzingőz elegyedik a levegőben, az emberek mindenütt fantasztikusak – Isten hozott a müncheni BMW-világban! Természetesen a benzingőz itt jelképesen értendő. De az óriási épület teljes területén érezhető a független mobilitásról szőtt álom. Az álom, amely valósággá vált: történelmi BMW járművek, versenyen aratott győzelmek és az autók és motorok világával kapcsolatos számtalan történet és tény emeli a benzingőzzel fertőzöttek pulzusát. És  csak a benzinről szól a dolog? Aligha.

A szerencsés résztvevők.

A szerencsés résztvevők.

Az impozáns BMW világban Anika Schulze túravezető köszöntötte az öt helyi résztvevőt, Mike-ot, Lukast, Josefet, Matthiast és Dorist. Anika jelenleg a német légi közlekedési központnál dolgozik. Lelkes motorosként természetesen örül, hogy biztos talaj van a lába alatt. Az izgalommal várt nap előtt a BMW termékvonal gyors áttekintésére került sor. Az épületben – amely a város legnépszerűbb turistalátványosságai közé tartozik – az ügyfelek gyakran izgatottan veszik át új járműveiket. Résztvevőink is így voltak ezzel, legalábbis egy napig.

+ További információk

Tipikus müncheni kép.

Tipikus müncheni kép.

Legkésőbb a híres „Laptop und Lederhosen” (laptop és bőrnadrág) kifejezés óta világossá vált, hogy a bajor kedélyesség a tradíciókkal együtt nem zárható ki az innovatív fejlődésből. A C evolution nagyon is élő bizonyítéka ennek. Münchent kedveskedve gyakran Olaszország legészakibb városának nevezik, köszönhetően nyugodt, kellemes életvitelének és stilisztikai tudatosságának. És csakúgy mint az Alpok másik oldalán, itt is minden motoros részese lesz a hektikus nagyvárosi forgalomnak. A C evolution innovatív mobilitási koncepciójának ideális tesztelési oka.

+ További információk
A túra legjobb pillanatai.

Csendben vagyunk.

Csendben vagyunk.

A résztvevők természetesen tisztában voltak azzal, mennyi figyelem övezte a C evolutiont az előző állomásokon. A BMW prototípusoknál ez nem ritka jelenség Münchenben, de most egy csendes napra lehetett számítani. Aztán kiderült, hogy ez most sem lesz így: az Angol kertben, a híres Eisbach-hullámnál, az Isar árterében, a sugárutakon, a Nymphenburgi kastélynál a C evolution újra sok ember figyelmét felkeltette, és csak úgy záporoztak a kérdések. Az emberek mindenekelőtt azon csodálkoztak, hogy a maxi robogó hogyan tud szinte hangtalanul közlekedni. Szerencsére a mindig soron következő résztvevők reggel a Grosshesselohe állomáson található Waldwirtschaft („Forest Inn”) kocsmában olthatták szomjukat.

+ További információk
Pillanatkép a #SocialTestride összes müncheni állomásáról.

1. állomás: BMW world.

1. állomás: BMW world.

A müncheni #SocialTestride kiindulási állomása a BMW world volt. A COOPHIMMEL(B)LAU építőiroda által 2007-ben megnyitott épületben kiállítóterem, étterem és kávézó, múzeum, szállítási csarnok és üdülőközpont is található. A lenyűgöző konstrukció a kommunikációnak és a tudásnak egyaránt helyet ad. Röviden: ez tényleg egy sajátos kis világ. És természetesen ideális kiindulópontja a világváros felfedezésének.

+ További információk

2. állomás: Forest Inn.

2. állomás: Forest Inn.

Amikor ropog a kavics a lábad alatt, és mindenhol kellemes illatok terjengnek, tudod, hogy a megfelelő helyen, jó emberek között vagy. Egyszerűbben fogalmazva: a sörtkertben. A Waldwirtschaft Grosshesselohe (Grosshesselohe „Forest Inn”) volt a modern mobilitás flottájának második állomása. Itt, az Isar felett elhelyezkedő fennsíkon a résztvevők tipikus bajor fogást kaptak ebédre. A hatalmas gesztenyefák alatt, a „Wawi”-nál búzasört – természetesen alkoholmenteset szolgáltak fel, miközben rezesbanda helyett lágy jazzmuzsika szolgáltatta a ritmust és fokozta a jókedvet.

+ További információk

3. állomás: egy különleges vendég.

3. állomás: egy különleges vendég.

München nemcsak a BMW Motorrad hazája, hanem sok motoros szakember is megfordul itt. A #SocialTestride egy igazi szakértőt látott vendégül, amikor a Brandhorst Múzeumban az e-mobilitás került szóba: a C evolution termékmenedzsere, Dorit Mangold időt szakított a csoporttal való kávézásra. Az épület egyedülálló homlokzata 36 000 színes kerámiarúdból áll, és csodálatos motívumok díszítik. Film és kép formában rögzítve és megosztva a közösségi médián (Instagram, Twitter és Facebook) keresztül. Ahogy a #SocialTestride-on ez dukál.

+ További információk

4. állomás: Közlekedési múzeum.

4. állomás: Közlekedési múzeum.

A Theresienhöhe három felsorolt kiállítási csarnokában helyet kapó múzeum a szállítás lenyűgöző történetét mutatja be. Itt az öt e-motoros megtudta, hogy az elektromobilitás miként indult útjára 12 000 négyzetméternyi felületen. Amikor a szállítás és a mobilitás került szóba, megcsodálták a technológiai eljárást, és szembesültek a gyorsan változó kihívásokkal. Ezután a büszkeségtől szinte kicsattanva átszerelték C evolutions járművüket. Az elektromos maxi robogó nyergében végső soron a mobil forradalom szerves részévé váltak.

+ További információk

Station 5: 181-es étterem.

Station 5: 181-es étterem.

Az ötödik, és egyben utolsó #SocialTestride fináléja újra a magasba tör. Nem az Alpokot veszi célba, hanem az 1972. évi Olimpiai játékokra emelt híres Olimpia-tornyot. Lélegzetelállító kilátás a bajor metropoliszra, nem is szólva az ízletes vacsoráról – a résztvevők szép csendben a nap utolsó pillanatait élvezték: 192 méter magasan a forgó étterem 53 perc alatt tett meg egy teljes fordulatot. A résztvevők az étkezés során pontosan meg tudták tekinteni azokat az utcákat, amelyeken keresztülmotoroztak a városon, miközben gyönyörködhettek az Alpokra nyíló pazar kilátásban.

+ További információk

A BMW C evolution

Új mozgástér.

A világvárosok gyors ütemű növekedése új kihívásokat támaszt: az utak zsúfoltabbak, a távolságok nagyobbak, nehezebb parkolóhelyet találni. A BMW Motorrad elektromos meghajtású C evolution modellje révén korszerű megoldást kínál a jövőbeli városi mobilitásra.

Ugrás a C evolution modellre

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner