Szabadság, egyenlőség – ínyencek?

A #SocialTestride Párizsban időzik.

Még akkor is, ha a forradalom kulcsszavai: szabadság, egyenlőség, testvériség. Nem nagy elvárás, hogy a Párizst átszelő felfedezőtúrán részt vegyen egy ínyenc is. A C evolutions motorokon ülő tesztmotorosok valójában lelki testvérek.

Párizs, a szerelem és a gondosan elkészített, kiváló ételek városa volt a #SocialTestride második metropolisza. Hogy lehet ennyire más, mint a többi? Természetesen négy nyertesünk azonnal megkedvelte a BMW C evolutions modellt a francia fővárosban, és természetesen a jókedv sem maradt el soha. A szórakoztató túra május 24-én, szombaton, kora reggel indult útjára a rangos BMW márkakereskedésnél (Avenue Georges V), nem messze a Champs-Élysées-től. A szenvedélyes motorosok négyese elfogyasztotta reggelijét és kávéját, majd fogadta a #SocialTestride csapat köszöntését. Egy rövid eligazítás következett ezután, és mindenki tettre készen várta a továbbiakat – és a kulináris élvezetek sem maradhattak ki. Mi jut eszünkbe egy jó utazás kapcsán?

A szerencsés résztvevők.

A szerencsés résztvevők.

A francia #SocialTestride csoport lelkes motorrajongókból állt. Köztük volt Hervé Laurent is, egy elhivatott elektromobilitási szakember, számos elektromos jármű tulajdonosa, és egy saját e-robogó-prototípus fejlesztője. Leo Trevisan, Paul Tran és Nicolas Bischoff robogó- és motortulajdonosok társultak hozzá. Mindannyian naponta ingáznak a párizsi régióban, és leginkább az foglalkoztatja őket, hogyan tudnának a legfenntarthatóbb módon közlekedni a francia főváros körzetében. Cédric Munier, a Le Dôme du Marais étterem tualjdonosa is csatlakozott hozzájuk. Az adott napra kijelölt tapasztalt túravezetőjük Gilles Dronneau volt, egy igazi BMW-fanatikus, aki kitűnően ismeri a várost és a C evolution motort, és az e-robogók témájában nemrégiben rendezett sajtókonferencián is képviseltette magát. Részt vett az e-robogó sajtónak való bemutatásán is, és egyszerű ars poeticát fogalmazott meg: annyit megmutatni a városból a motorosoknak – és a filmstábnak –, hogy igazán élvezetes motorozásban lehessen részük.

+ További információk

Tökéletesen felszerelkezve, keresztül Párizson.

Tökéletesen felszerelkezve, keresztül Párizson.

A hét BMW C evolution teljes személyzete okostelefonokkal felszerelkezve rótta Párizs utcáit, hogy képeket készítsen és tegyen közzé az Instagramon a barátok és a világ minden pontján megtalálható követők őszinte örömére. A fotós és az újságíró a két tartalék e-robogó nyergébe pattant. A párizsi városi forgalom legendás, és úgy tűnik, egyáltalán nem léteznek szabályok. De foglalkozik ezzel, ha ilyen gyönyörű a panoráma? A csoport egész nap modern és történelmi nevezetességek mellett halad el – olyan ez, mintha egy film soha nem érne véget. A C evolution lenyűgözően könnyen küzdött le minden kihívást: dinamikus, fürge, kényelmes és őszinte ez a jármű.

+ További információk
A túra legjobb pillanatai.

Látni és látszani.

Látni és látszani.

A párizsi #SocialTestride az egész városban teljes értékű vezetési élményt nyújtott a C evolution nyergében helyet foglaló résztvevők és stáb számára. A csoport próbált egy ütemben haladni a gyalogosokkal, és több menetprogramot is kipróbált. Akárcsak Amszterdamban – ahol megálltak, mindenütt kíváncsi turisták, helybeliek, más motorosok, valamint busz- és taxisofőrök rohamozták meg őket kérdésekkel. Csupán az „acéldobozukban” elbújó autóvezetők viselkedtek közömbösen, a körülöttük lévő dolgokba feledkezve, és csak akkor kaptak észbe, amikor a fehér, zöld és fekete színű járművek csendben elsuhantak mellettük, játszi könnyedséggel átszelve a forgalmat.

+ További információk
Pillanatkép a #SocialTestride összes párizsi állomásáról.

1. állomás: Tokió-palota.

1. állomás: Tokió-palota.

A Tokió-palota a művészet, a divat és az életstílus igazi párizsi olvasztótégelye – tökéletes helyszín, ahol lehet élvezni a város sokszínűségét. A kortárs művészet központjában az innováció gyorsan felismerhető őszinte megnyilvánulásairól. Divatdiktátorok, -ügynökök és a trendeket megelőzni kívánó egyéb személyek nyüzsögnek a komplexum körül. Tömören fogalmazva: ez pontosan a megfelelő hely a C evolution számára.

+ További információk

2. állomás: Le Dôme du Marais.

2. állomás: Le Dôme du Marais.

A párizsi #SocialTestride rövid időre megállt, és élvezte az öreg, több mint 200 éves, műemlék jellegű zálogház hangulatát. Az ebédet a híres Dôme du Marais étteremben szolgálták fel a Rue des Francs Bourgeois-n. Cédric Munier tulajdonos és e-robogó-kedvelő köszöntötte a csoportot, és elmagyarázta étterme fenntarthatósága tekintetében érzett elköteleződését. Nagyon fontos tudni, honnan származnak az itt felszolgált ételek összetevői. Cédric azzal magyarázta filozófiáját, hogy mindent helyben vásárol meg, elkerülve ezzel a szükségtelen szállítási folyamatot.

+ További információk

3. állomás: Marché Charonne.

3. állomás: Marché Charonne.

Cédric nem vonakodott sokáig, és ő is a C evolution robogó nyergébe pattant, hogy elkísérje a csoportot a piacra. Arra a piacra, ahonnan beszerzi az éttermében felszolgált ételek összetevőit. Még a megérkező eső sem tudta elrontani a #SocialTestriders csapatának hangulatát. A friss élelmiszerek iránti szimpátia és a különböző standokon kínált áruk sokszínűsége különös hatást keltett.

+ További információk

4. állomás: Comptoir General.

4. állomás: Comptoir General.

A hely a párizsi művészet, kultúra és konyha igazi Mekkája. Tapasztalhatod az idő lüktetését, és érezheted, ahogy elragad a nagyváros zaja – igazán különleges kis hely. A rgi istállók emlékezete mindenütt jelen van. Egy 600 négyzetméteres helyen bisztró, bár és kávézó csalogatja a betérni szándékozókat. Egy különlegességek szekrénye, valamint egy használtkönyv- és használtruha-kereskedés a félemeleten nem hagynak időt az unalomra.

+ További információk

5. állomás: Chez Moustache.

5. állomás: Chez Moustache.

A nap végére a résztvevők egy 10 órás és 90 kilométeres körtúrát teljesítettek Párizsban. A túra természetesen egy csomó megvitatni való és megosztandó dologgal szolgált, és új tervek kitalálására ösztönzött. És hol is lehetne ezt jobban megejteni, mint egy éttermi asztalnál? Az utolsó esemény egy kulináris utazás volt a „Moustache” nevű, igazán pompás és meghitt helyre. A kísérleti konyhában elkészített finomított ételek tökéletesen hozzájárultak ahhoz, hogy kerek legyen a nap.

+ További információk

A BMW C evolution

Új mozgástér.

A világvárosok gyors ütemű növekedése új kihívásokat támaszt: az utak zsúfoltabbak, a távolságok nagyobbak, nehezebb parkolóhelyet találni. A BMW Motorrad elektromos meghajtású C evolution modellje révén korszerű megoldást kínál a jövőbeli városi mobilitásra.

Ugrás a C evolution modellre

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

spinner