Breaking Wheels.

Robert Gull és az S 1000 XR egy különleges küldetésen.

Hófedte táj, befagyott tavak – a távolba tekintve láthatod, amint megfagy a leheleted. Lappföld a leghidegebb, de egyben leggyönyörűbb arcát mutatja. Azonban ma valami más: nem csak a farkasok vonyítását lehet hallani, hanem az S 1000 XR hangját is. A téli háttér előtt Robert Gull nekikezd egyedülálló vállalkozásába: tört jeget készíteni motorkerékpárral

Kilpisjärvi településhez közel az elhagyatott táj olyan, mintha egy tündérmesében lennénk. A tavakat több méter vastag jégréteg fedi, és ameddig csak a szem ellát, hó borít mindent. Tíz fokkal a fagypont alatt a leheleted nem csak a jeges alvilág hidege miatt fagy meg. Az alkonyat beköszöntekor lélegzetelállító látvány bontakozik ki – és nincs is szükség hozzá színházi kellékekre. A gyönyörű északi fények a recsegő jég ritmusára táncba kezdenek a sötét éjszakai égbolt felett. Ilyen körülmények között találkozik a jeges levegő az S 1000 XR forró motorjával.

+ További információk
Ha nekem és a motoromnak a rajtvonalhoz kell állnunk, édesapám gondosodik róla, hogy készen álljunk. ”

Robert Gull

A fogcsikorgató hideg találkozása a forró motorral.

A fogcsikorgató hideg találkozása a forró motorral.

Hó, jég és motorkerékpárok – Robert Gull aligha tud ennél jobbat elképzelni. A jégen való leggyorsabb egykerekezés világrekordját tartó Gull azért jött Lappföldre, hogy egy új kihívást teljesítsen: tört jeget készít motorkerékpárral. Robert örömmel teljesítette a 19 órás autóutat, hogy a projekt helyszínére érkezhessen. Sőt, kifejezetten élvezte is, mivel otthon nem tudta megtartani szokásos tréningjeit a tavon. A jégréteg nem volt elég vastag hozzá. Még ha le is mondanak néhány motortúrát, Robert apja mindig ott van, hogy támogassa a fiát. A Tört Jéj küldetés sem kivétel.

+ További információk

Mindketten 40 órát töltöttek el a helyi műhelyben. A különlegesen elkészített 500 darab szeget gondosan a motorkerékpár abroncsaira illesztették. Ezek nem csak azt a célt szolgálják, hogy Robert biztonságosan átkelhessen a befagyott tavon: sokkal nagyobb feladat hárul ma rájuk. Robert a teljes csapatát magával vitte a klipisjärvi útra. „Fantasztikus csapatom van – hiszen a családom az.” Édesanyja érzelmi támaszt nyújt, és minden kísérletében segíti Robertet. Édesapja, Anders Gull személyes motorszerelője is egyben. Robert és apja majd minden hétvégén közösen bütykölik a motorjaikat. „Ha nekem és a motoromnak a rajtvonalhoz kell állnunk, édesapám gondosodik róla, hogy készen álljunk.”

+ További információk

Jeges bokszkiállás.

Jeges bokszkiállás.

A legtöbbünknek, amikor azt halljuk, tört jég, egy jéghideg koktél jut az eszünkbe. De mit ér egy koktél egy hangulatos bár nélkül? Mínusz tíz fokon könnyű több méteres jégrétegeket találni. És a legjobb az egészben: ezek nem csak természetes formájukban lenyűgözőek. Motorosfűrésszel feldarabolva és a tömböket egymásra halmozva: az elhagyatott lappföldi tájon egy „jégpult” teszi teljessé a forgatás hátterét. Ez nem egyszerűen az a hely, ahol Robert küldetése véget ér. A film csúcspontjára kerül itt sor.

+ További információk
A múlt az inspiráció és a teremtés végtelen forrása, ami eleganciát visz a jelenbe. ”

Sébastien Chirpaz

Szétzúzható küldetés.

Szétzúzható küldetés.

„Elolvastam a forgatókönyvet, és azt gondoltam magamban: micsoda egy őrült, ugyanakkor briliáns ötlet!” Mielőtt Robert lecsukná sisakrostélyát, és még egy mélyet lélegezne, összeszedi gondolatait. Képes lesz ő és S 1000 XR-je tört jeget csinálni a tömbökből? Motor indul! Robert nem csak a lélegzetelállító északi fényt figyeli rostélyán keresztül. Ezúttal egy különlegesség is vár rá a célegyenesben: a jégpult. Az egyedülálló hátteret és a kristálytiszta koktélpultot ma este egy ünnepi finálé fogja megkoronázni: a motorkerékpár által készített tört jég.

+ További információk

Robert most megmutathatja, mennyire ura motorkerékpárjának – a feladata: tört jéggel megtölteni a két koktélos poharat. Egyetlen segítsége ebben: a szegek az S 1000 XR hátsó kerekén. A siker titka: a megfelelő szög. Csak így tudja a tört jeget közvetlenül a poharakba repíteni. A csapat minden tagja izgatottan Robertre függeszti szemeit. Élvezhetik-e hamarosan a motorkerékpár által készített tört jeget koktéljaikban?

+ További információk

Robert újfent megtöri az idilli táj csendjét. Motor indul. Teljes gáz. Motor leáll. Gyors és feszült pillantás maga mögé: megcsinálta! A koktélos poharak töltve vannak tört jéggel. Az adrenalinfröccsöt követően a fagypont alatti hőmérséklet ellenére éppen egy jéghideg sörkoktélra van szüksége. A tört jéggel teli poharakba bajor kézműves sör kerül a jégpultnál. Hűen Robert filozófiájához, a sör természetesen alkoholmentes: „Ne igyál és vezess – legfeljebb valami alkoholmenteset!” Ha már itt tartunk: boldog karácsonyt és egészségetekre!

+ További információk

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Ezzel használható motorkerékpárok.

spinner