A motorozás megváltoztatja a perspektívát, amiben látsz és gondolkodsz.

Fhatuwani perspektívái.

Az édesanyja Fhatuwaninak szólítja. A barátai csak Steaznak. Fotós, filmes és tervező grafikus. Sowetoban született, ikertestvérével, Rendani Mukhelivel nőtt fel. „I See A Different You” (Én máshogy látlak, Afrika!) projektjével a tervezés, a művészet és a fotózás révén meg akarja változtatni az Afrikáról kialakult negatív képet. Motorral közlekedik – mindig résen van és a megfelelő témát keresi. Az interjúban elmeséli, mit szeret a motorozásban és mit is jelent számára a kaland.

Fontos számomra, hogy új élményekkel gazdagodjak. Ezektől leszek az, aki vagyok. ”

Fhatuwani Mukheli

Interjú

Találd meg a saját kis vadregényes búvóhelyedet

Képzeld el, hogy éppen hazafelé tartasz a reggeli futásból és ott vár rád az ajtó előtt egy G 310 GS, rajta a neveddel és egy kihívással: „Találd meg a saját kis vadregényes búvóhelyedet a természetben”. Pontosan ez történt Fhatuwanival. Meglepődve, de elfogadja a kihívást és részesévé válik az Everyday Adventure Project-nek. Testvérével és barátjával együtt vág neki saját Everyday Adventure kalandjának. Lemennek motorral a partra és remek hangulatban töltik az időt. Aztán útnak indulnak egy távoli kis öbölhöz, amelyet a vad természet alakított ki – tökéletes motoros úti cél. Miután megmártóznak a hideg vízben, elindulnak, hogy megtalálják azt a még érintetlen helyet, ahol tábort verhetnek. Találnak egy helyet magasan a város felett, Észak-Afrika csillagos ege alatt. Everyday Adventure kalandjuk nem is sülhetett volna el jobban,  Fhatuwani pedig új történetet és új perspektívákat akar megosztani velük.

+ További információk
Vegyél részt az Everyday Adventure Project-ben external-link-arrow-slim

9-től 5-ig

Fhatuwani tervező grafikus, legalábbis reggel 9 és délután 5 között biztosan. Majd elvonul saját kis kreatív búvóhelyére, hogy új projekteken dolgozhasson. Személyes küldetésének tartja, hogy sokkal közelebb hozza az emberekhez a művészetet. Illusztrációkat tervez, amelyek megváltoztatják az emberek nézőpontját és a dolgok felfogását. Képeket fest, amelyekkel életet lehel a vászonba és olyan műalkotások kerülnek ki a kezéből, melyek a lélek ürességét is színekkel töltik meg. 

+ További információk

Én máshogy látlak, Afrika

Ez a projekt neve, melynek célja, hogy a formatervezés és a művészet által negatívból pozitívra változtassa az Afrikáról kialakult képet.

Minden négy, Sowetoban született kreatív fiatallal kezdődött, akik végre meg akarták mutatni az embereknek, milyen is a szülőföldjük valójában, ellentétben azzal a képpel, amit külső szemlélők festenek le róla. Perspektívájukat egy fotós blogon mutatták be.

Az általuk elindított mozgalom Dél-Afrikából indult és kiterjedt egész Afrikára. Amikor a négyes utazgatni kezdett, rádöbbentek, hogy az Afrikával szembeni előítélet és félreértelmezés az egész kontinenst és a világot is körülöleli.  

A négy férfi kreativitását, képzelőerejét és a médiában szerzett tapasztalatait használta fel ahhoz, hogy kreatívabb, pozitívabb képet mutasson Afrikáról – az ő Afrikájukról: Én máshogy látlak, Afrika!

+ További információk
Motorral a világ olyan határtalannak tűnik és olyan érzés, mintha közvetlenül a kaland része lennék. ”

Fhatuwani Mukheli

KOCSIBÓL KI, MOTORRA FEL

A motorozás sokáig semmit sem jelentett Fhatuwaninak, aztán egyik barátja rábeszélte, hogy próbálja ki. Amint kipróbálta a motorozást, úgy érezte: „Nekem kell egy motor!” Bárhová mehet, csak egyszerűen felpattanhat és bárhol megállhat, ahol csak szeretne − mindez pedig egy új világot, témák teljes tárházát nyitja meg egy fotós számára. Nem csak gyorsabban képes reagálni az őt ért impulzusokra, hanem új perspektívákat lát, másképp látja a dolgokat, hiszen nincs az autójába zárva. Fhatuwaninak a motorozás a szabadságot jelenti, új dimenziókkal, és amint beindul a motor, a kaland érzetét is.

+ További információk

További történetek, amelyek érdekelhetik.

Megfelelő motorok.

spinner