Hétnapos erőpróba.

Magas hőmérsékletek, folyókon átkelés és sziklás hegyszorosok.

"A hatodik alkalommal megrendezett International GS Trophy nem szívbajosoknak szólt: a csapatoknak hét napon keresztül kellett állniuk a speciális kihívásokkal teli megpróbáltatásokat, valamint a rendkívül intenzív napi szakaszokat 30 fok fölötti hőmérséklet mellett. A verseny során át kellett kelni folyón, fáradságos utakat kellett megtenni a hegyvidéki régiókban és nehéz ügyességi kihívásokat kellett teljesíteni.

"A verseny kemény és kimerítő volt az elejétől a végégig", hangsúlyozza Heiner Faust, a BMW Motorrad Sales and Marketing vezetője. És nem túlzott: az Int. GS Trophy 2016 nem volt semmi. Az olyan elnevezések, mint a "Leszakadt híd", "Pokol megálló" vagy a "Helikopter tanya" csak sejtetik azokat a kihívást jelentő feladatokat, amelyekkel a résztvevőknek szembesülniük kellett.

A hét nap alatt a GS motorosoknak összesen 19 tesztet kellett telejsíteniük, ezekk mindegyike motoros tudást, ügyességet, fürgeséget és csapatszellemet követelt meg. De a speciális teszteknek nem csupán az volt a célja, hogy megizzasszák a versenyzőket. 30°C fölötti hőmérsékletekre a 2010 évi, Dél-Afrikában megrendezett Int. GS Trophy-ról is emlékezhetünk. Azonba a magas hőmérséklet Délkelet-Ázsiában magas páratartalommal járt együtt, ezért ez a verseny a mindenkori legforróbb eseményeink közé tartozik.

Nedves, agyagos talaj, térdig érő sár

A motorosok 1400 kilométert tettek meg, és ennek során átkeltek Chiang Dao, Laphun, Mae Sariang és Mae Hong Son tartományokon. "A technikailag igényes útvonalak azt jelentették, hogy a motorosoknak keményen kellett dolgozniuk és a sebességüket a bonyolult feltételekhez kellettl igazítaniuk", meséli Tomm Wolf, aki segítőként részt vett az International GS Trophy 2016 szervezésében. Nedves, agyagos talaj, térdig érő sár és gödrökkel, kátyúkkal teli aszfaltozott utak komoly kihívást támasztottal a motorosokkal és a BMW R 1200 GS motorkerékpárokkal szemben.
+ További információk
"A technikailag igényes útvonalak azt jelentették, hogy a motorosoknak keményen kellett dolgozniuk és a sebességüket a bonyolult feltételekhez kellett igazítaniuk" ”

Tomm Wolff

Felszerelés az enduro kalandhoz

A nemzetközi BMW Motorrad GS Trophy erőt, bátorságot és fegyelmezettséget követel meg. Ez a vakmerő kaland nem csak a csapatoktól követelt sokat, de a felszereléstől is.
A felszerelés kiválóan volt megválasztva ehhez a rendkívüli offroad kihíváshoz és ellenállt a magas hőmérsékleteknek, a folyami átkelésnek és a sziklás hegyszorosoknak.
+ További információk
Több felszerelés. external-link-arrow-slim

Első nap:

Első nap:

Senki nem mondta, hogy ez egy könnyű verseny lesz a résztvevők számára. A kaland már az első naptól megkezdődött: egy heves zivatar meghiúsította az első szakasz megtételét, így a szervezőknek alternatív útvonalat kellett keresniük. A résztvevők kb. 180 kilométert tettek meg az első szakasz során Chiang Dao és Pai között. Sok versenyző számára nem csupán az úton előforduló nehézségek és a két trükkös teszt jelentette az egyetlen akadályt: hanem az is, hogy Thaiföldön bal oldalon kellett közlekedniük. Ezt a feladatot a legjobban az argentin csapat teljesítette és így az első helyen zárta a napot.

+ További információk

Második nap:

Második nap:

Ez egy gyors, 1686 méteres mászást jelentett volna. De a kanyargó hegyi utak néhány hátborzongató pillanatot szereztek a csapatok számára. Ez és a három kemény kihívás különösen megnehezítette az életüket: a motorkerékpár know-how-ját, a motorosok motoros tudását és csapatszellemét tették próbára. Az utolsó szakasz egy dzsungelen vezette át a motorosokat Mae Hong Son tartományba. A második nap végén a motorosok kimerültek, de boldogok voltak, amikor végre megpihenhettek a felfújható matracokon a sátraikban.

+ További információk

Harmadik nap:

Harmadik nap:

Mae Hong Sonból az út különböző hegyi régiókon keresztül halad Mae Sariang felé. Az utak ideálisak voltak a gyors vezetésre. A GS motorosok 265 kilométert tettek meg R 1200 GS motorkerékpárjaikon. A harmadik napra a szervezők két trükkös tesztet készítettek elő.

+ További információk

Negyedik nap:

Negyedik nap:

A negyedik napon a GS motorosok egy 136 kilométeres kört tettek meg Mae Sariang körül, majd Thaiföld és Myanmar határán fejezték be a napot. Itt a motorosok lélegzetelállító kilátást élvezhettek a határ másik oldalára, Myanmarba. Az utazásnak ezen a szakaszán a csapatok láthattak igazi gólyalábas településeket, távoli erdőket és apró, ázsiai földműves falvakat. A napi kilométer-számláló 140 kilométert mutatott a versenynek ezen a napján – de a megtett utat a motorosok inkább 280 kilométernek érezték. Nem is csoda, hiszen ezen a napon a versenyzőknek néhány bonyolult, speciális tesztfeladatot is el kellett végezniük. Át kellett kelniük motorral a vízen és végig kellett vezetniük a motorkerékpárt egy fatörzsön.

+ További információk

Ötödik nap:

Ötödik nap:

Irány keletre, ami egy 270 kilométeres útszakaszt és kilenc órát jelentett: a dolgok valóban komollyá váltak az Int. GS Trophy félidejében A speciális teszt során a motorosoknak meg kellett tenniük néhány éles kanyart. Egy másik feladat a motorosok irányérzékét tette próbára. A hőség és a kemény tesztek során elvégzett gyakorlatok miatt, amelyeket teljes sebességgel kellett teljesíteniük, a motorosok igazán erősen izzadtak. Az ötödik nap végén a csapatoknak lehetőségük volt részt venni egy fotóversenyen, amely során pluszpontokat gyűjthettek. A nap fotóversenyét a kínai csapat nyerte több mint 7000 szavazattal.

+ További információk
Hihetetlen, hogy a GS mi mindenre képes. ”

Dr. Ralf Rodepeter, a BMW Motorrad marketingvezetője

Hatodik nap:

Hatodik nap:

A hatodik nap a 157 kilométer hosszú út a hírhedt Ho Chi Minh-ösvényen folytatódott, amely a rendkívül szűk útjairól ismert. A csapatoknak két speciális feladatot kellett teljesíteniük: egy navigációs feladatot és egy váltóversenyt. Ezen bonyolult tesztek során a motorosok fantasztikus képességekről tettek tanúbizonyságot. "Határozottan ez volt az egyik legnehezebb teszt a GS-versenyek során. Hihetetlen, hogy ez a motorkerékpár mire képes", mondja Ralf Rodepeter, a BMW Motorrad marketingvezetője. A csapatok által az eltelt néhány nap során átélt megerőltetés és a kimerültség egyértelműen látható volt az utolsó előtti napon. De a verseny feladása szóba sem került.

+ További információk

Hetedik nap

Hetedik nap

Az Int. GS Trophy 2016 a végéhez közeledett. De a néhány utolsó kilométeren a csapatoknak még sok forgott kockán. A speciális tesztek során a versenyzők dupla pontokat szerezhettek. Ezért aztán a csapatok mindent beleadtak, különösen az utolsó teszt során, amely dombos szakaszok és akadályok leküzdését kívánta meg. A napi szakasz Thaiföld erdei és hegyei között haladt keresztül. A résztvevőkhöz thaiföldi, malajziai és kínai enduro motorosok csatlakoztak, hogy támogassák őket az utolsó teszt elvégzésében. A motorkerékpár szerelmesei között nagy volt az eufória és felejthetetlen zárását jelentette az Int. GS Trophy-nak. Végül a dél-afrikai csapat került az élre és nyerte meg az Int. GS Trophy 2016 versenyt 31 pontos előnnyel, őket Németország és Nagy-Britannia követte.

+ További információk

Díjátadó ünnepség

Motorosok az utolsó napi díjátadó ünnepségen.

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner