Elfújta a Mosoly Országa.

Kanyargós nyílt terepi szakaszok, hegyi utak és meredek hajtűkanyarok.

A 2016. évi International BMW Motorrad GS Trophy versenyzőinek próbára kellett tenniük tudásukat. Délkelet-Ázsia Arany Háromszög nevű régióját, ahol találkozik Thailföld, Burma és Laosz, számos kihívást jelentő útvonal formázza.

Chiang Dao-tól Thailföld legszebb részeiig.

Chiang Dao-tól a résztvevő csapatok Lamphun, Mae Sariang, Mae Hong Son és Pai felé vették az irányt. Ennek során a motorosok néhány hihetetlen látnivalót is érintettek – több-százéves ösvényeket, érintetlen hegyvidéki régiókat és dzsungeleket.
"Büszke vagyok rá, hogy a GS Trophy Délkelet-Ázsiában került megrendezésre és hogy megmutathattuk ezt a lélegzetelállító régiót a világ minden részéről érkezett versenyzőknak" nyilatkozta Heiner Faust, a BMW Motorrad Sales and Marketing  vezetője.
Thaiföld tökéletes helyszínevolt a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Int. GS Trophy versenynek. A résztvevőket nem csak a rendkívüli utak, hanem a rendkívüli kultúra és a rendkívüli emberek egyaránt lenyűgözték.
+ További információk
A GS Trophy hihetetlen élmény egy hihetetlen országban. ”

Stéphanie Bouisson, Nemzetközi női csapat

Sztár kétkeréken.

A GS vezetőülésében ülve.

Sztár kétkeréken.

Az 1400 kilomméter hosszú szakasz elbűvölő természeti területeken vitte át a résztvevő csapatokat és a különböző helyszínek számos kulturális látnivalóval büszkélkedhettek. Bárhová is mentek, a motorosokat és a motorbicikliket mindenütt tárt karokkal fogadták. Gyakran jöttek oda a gyerekek a motorbiciklikhez, hogy közelebbről is megnézhessék a hatalmas kalandban résztvevő motorokat.

A női csapat tagjait meglepődve nézték. "Ha a helyiek rájöttek, hogy nők vagyunk, akkor teljesen absolutely el voltak ragadtatva", meséli Amy Harburg Ausztráliából.

+ További információk

Kis lehűlésre van szükség.

A 30 fok fölötti hőmérsékleten sok motoros beugratott a vízbe egy kis hűsítésért.

Kis lehűlésre van szükség.

Az International GS Trophy indításakor az időjárás igencsak megnehezítette a csapatok életét. A heves esőzések miatt meg kellett változtatni az útvonalakat. De a következő nap a viharok elültek és a csapatok napsütésben végezhették el a speciális teszteket.

Hét közben aztén a hőmérséklet 30 fok fölé emelkedett és magas volt a páratartalom. Senki nem lepődött meg, amikor a teljes japán csapat teljes felszerelésben beleugrott egy folyóba, hogy lehűljenek.

+ További információk

Mindenki balra: közlekedés Thailföldön.

A GS motorosoknak először a thaiföldi közúti forgalmat kellett használniuk. Itt bal oldali közlekedés van. A tolongás az utakon ugyancsak újdonság volt a motorosok számára.
Motoros riksák, pickupok és robogók.
Teljes családok utaztak a kis robogókon, a motoros riksák és pickupok csordultig voltak emberekkel és csomagokkal és ezek a járművek így haladtak keresztül a szűk utcákon.
A thai utakon csak kevés autót lehetett látni. "Itt nincsenek autók, csak motorbiciklik és robogók. És ez igazán nagyszerű", mondja Dennis Godwin, az amerikai csapat tagja.
+ További információk

Mindig barátságos

Thailföldet a "Mosoly országának" is nevezik. És joggal. A helyik vendégszeretetükről ismertek. A verseny résztvevői első kézből tapasztalhatták meg ezt a barátságosságot. "A helyiek nagyszerűek. Nagyon boldogak voltak, amikor thai nyelven üdvözöltem őket," meséli Stéphanie Bouisson a francia csapatból.

Buddhista templomok, halászfaluk és dzsungel.

A napi szakaszok őserdőn, hegyeken és nagy rizsmezőkön vezették át a motorosokat. A csapatok láthattak buddhista templomokat, halászfalvakat, valamint hagyományos gólyalábas falvakat.

A hétnapos túra során rendszeresen láthattak közelről elefántokat, vizibivalyokat, kakasokat, kacsákat és malacokat. "Különleges élmény volt, hogy elefántokat figyelhettünk meg a vadonban. Az útvonalak bevittek bennünket Thaiföld vidéki területeire, távol a nagy forgalmú utaktól, sőt, még a turistautaktól is. Hihetetlen élmény volt ilyesmit látni", mondja Gaston Quiroga az argentin csapatból.

+ További információk

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

Megfelelő motorok.

spinner