Tánc a kötélen.

Bemutató a BMW Motorrad Days rendezvényen.

Ha Sarah Lezito motoros kaszkadőrként bemutatja trükkjeit, a motor szinte táncol alatta. A BMW Motorrad Days rendezvényen a francia motoros megtáncoltatja S 1000 R motorját, és a világ legjobb női kaszkadőreként továbbviszi hírnevét az akrobatikus „utcai tánc” bemutatása közben.

Kora reggeli edzés: Sarah Lezito megtáncoltatja motorját.

Amikor kihunynak a fények, a rendezvényarénában minden elcsendesül, mint egy színházban. A függöny felgördül, és Sarah Lezito a garmisch-partenkircheni BMW Motorrad Days rendezvény színpadára lép motorjával. Ahogy megjelenik, már fel is bőg S 1000 R motorja, megtörve a színházi csendet. A 24 éves motoros úgy táncoltatja a motorját, mintha egy BMX lenne, és nem egy BMW. Driftjeivel tökéletes nyolcasokat ír le az aszfalton, majd egy sor trükköt varázsol elő kaszkadőri repertoárjából.

+ További információk

Az S 1000 R mint kaszkadőrmotor

Az S 1000 R motor kaszkadőrök számára kialakított változata.

Sarah maga választotta ki ezt a kaszkadőrmotort, és teljesen meg van győződve annak alkalmasságáról.

Az S 1000 R motor kaszkadőrök számára kialakított változata.

A BMW Motorrad új kaszkadőre maga választotta ki a kaszkadőrmotort. „Az S 1000 R motort meglepőnek és eredetinek találtam. Teljesen lenyűgözött. Ez a motor teljesen az én stílusomat tükrözi, és ez mindig meg is erősödik bennem.” Sarah elég könnyűnek és könnyen kezelhetőnek tartja motorját. Még szükség van némi módosításra ahhoz, hogy az S 1000 R képessé váljon a kaszkadőrtrükkökre. Először Sarah kicserélte a lánckereket, hogy nagyon lassan tudja végrehajtani a trükköket a motorral. Teljesen eltávolította a világítást, és az elektronikát a burkolat mögé csúsztatta. Az egyedi tank segítséget nyújt Sarah-nak, és lehetővé teszi, hogy még több trükköt hajtson végre. Kicserélte a kormányt és a lábtámaszokat. Ezenkívül a motor hátsókerék-fékkel is fel lett szerelve.

+ További információk

Női kaszkadőr szerelői vénával megáldva.

„Ha valamit szétszerelek a motoron, nincs türelmem szerelőre várni. Egyáltalán nincs türelmem ehhez”– mondja Sarah Lezito.

Női kaszkadőr szerelői vénával megáldva.

Sarah nagyon sok mindent meg tud javítani a motoron. Mégis örül, ha legjobb barátja, Romain segít neki, és még alkatrészeket is biztosít motorjához. „Néha nincs más választásom, mint hogy magam vegyem kézbe a dolgokat. Ha valamit szétszerelek a motoron, nincs türelmem szerelőre várni. Egyáltalán nincs türelmem ehhez. Általában azonban nagyon örülök, ha Romain segít, és nem kell bíbelődnöm a szereléssel.” Sarah nem válik túlságosan érzékennyé, ha a motorjáról van szó. Ezzel a hölggyel csak egy robusztus motor tarthat lépést. „Már sok motorban tettem kárt” – mondja nevetve –, „de mindig sikerült megjavítanunk.”

+ További információk

Edzés Chris Pfeifferrel

Sarah Lezito példaképe: Chris Pfeiffer. Kamaszként mindig az járt az eszében, hogy egyszer felülmúlja a hős kaszkadőrmotorost. „Chris ösztönzőerő volt számomra. 14 éves koromban sikerült készíttetnem vele egy közös fotót az egyik franciaországi bemutatóján” – emlékszik vissza. „Büszke vagyok arra, hogy az ő nyomdokain haladok, és remélem, egy napon olyan magasságokba fogok emelkedni, mint ő. Nagyon sokat tett ezért a sportért. Nagyszerű ember, és a stílusa is remek.” Miután Chris Pfeiffer értesült arról, hogy Sarah Lezito részt vesz a BMW Motorrad motoros kaszkadőrbemutatóján, rögtön meghívta bajorországi otthonába. „Az ő pályáján edzettünk, és beszéltem neki az S 1000 R motorral kapcsolatos terveimről” – árulta el Sarah. „Nagyon meg volt lepődve, és át akarta nekem adni az F 800-asát. De én inkább egy erős jószágot akartam megszelídíteni ahelyett, hogy egy kevés lóerős motor tuningolásával bajlódjak. Hozzászoktam a négyhengeres motorokhoz, és emiatt nem tudnék alkalmasabb motort elképzelni magamnak, mint az S 1000 R.”

+ További információk
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito

Sarah stílusa

Tökélyre fejlesztett trükkök.

Sarah megtalálta a saját stílusát, és tökélyre fejlesztette a trükkjeit.

Tökélyre fejlesztett trükkök.

Tehetsége dacára nehéz elkülöníteni őt a tehetséges motoros kaszkadőrök tömegétől. Különösen, ha arra gondolunk, hogy a lányok nem mindig tudnak lépést tartani a fiúkkal a kifejezetten nehéz trükkök végrehajtásában. Ennek megfelelően Sarah kaszkadőrtrükkjeit nem a túl nehéz mutatványokra alapozza. „Nem találtam ki trükköket, de megtaláltam a stílusomat. Teszem a saját dolgomat, és ennek szellemében igyekszem tökéletesíteni minden egyes trükköt.” Sarah kedveli a tankra ugrás minden fajtáját, a drifteket és legfőképpen az első keréken való haladást (stoppies). „Addig tudtam trükközni, amíg az elsőkerék-fék el nem kopott” – mondja.

+ További információk

Rugalmasság és könnyedség.

Minden egyes mozdulat igazolja, hogy Sarah nagyon ért a motorokhoz.

Rugalmasság és könnyedség.

Sarah keményen edz, hogy fitt legyen a motoron bemutatott „tánchoz”. „Sokat kell dolgoznom, hogy még rugalmasabb legyek. Sokáig tartott, míg sikerült jól egyensúlyoznom, és ha nem edzek kitartóan, ismét elveszítem ezt a képességemet anélkül, hogy tudatosulna bennem. Ugyanakkor a rugalmasságot igénylő trükköket igazán klassznak találom. Szóval, meg kell vívnom a magam csatáit.” Sarah amellett hogy határozott, és jó a koncentrálóképessége, kivételes tehetsége van a motoros kaszkadőrködéshez. Úgy kezeli a motorját, mintha teljesen súlytalan lenne. Minden egyes mozdulat tökéletes, és azt igazolja, hogy Sarah nagyon ért a motorokhoz. És a közönség teljesen el van ragadtatva a „Sarah-stílustól”.

+ További információk

A motor hangjára táncol.

Sarah-nak nincs szüksége zenére az utcai tánchoz: „A legjobb zene füleimnek a motorzaj.”

A motor hangjára táncol.

Sarah-nak nincs szüksége zenére a tánchoz. „A legjobb zene füleimnek a motorzaj. Teljesen át akarom magamat adni az érzésnek. Minden más kifejezetten zavar edzés közben.” Az edzésre készülődvén Sarah szeret zenével kikapcsolódni, hogy jó legyen a hangulata. Ezután már csak ő és a motor létezik – és, persze, a csend. „Az S 1000 R-nek nagyon jó hangja van. Nincs szükségem külső zajra, hogy elnyomjam a motorét.” Megtartotta az eredeti kipufogót, és nagyon meg van elégedve a motor hangjával.

+ További információk
Inkább egy erős jószágot akartam megszelídíteni ahelyett, hogy egy kevés lóerős motor tuningolásával bajlódjak. Nem tudnék alkalmasabb motort elképzelni magamnak, mint az S 1000 R.” ”

Sarah Lezito

Utcai tánc Garmisch-Partenkirchenben

A BMW Motorrad Days-hez igazodva, Sarah befejezte az edzést az S 1000 R nyergében, és egy igényes bemutatóra készül a rendezvényarénában „A légkör nagyszerű, és az aszfalt is tökéletes. Alig várom, hogy kaszkadőrbemutatót tartsak itt” – lelkendezik Sarah, és megkezdi az utcai táncot S 1000 R motorján.

+ További információk

S 1000 R

S 1000 R

További történetek, amelyek érdekelhetnek.

spinner