Megjegyzés: A motorkerékpárokat a jogszabályokban szereplő kötelező felszerelésekkel szállítjuk (pl.: sárga fényvisszaverők a villaszáron – Euro 4). A honlapon található képeken és videókban nem minden esetben láthatóak ezek a kötelező felszerelések.

A BMW F 800 GS Adventure.

Kaland: határok nélkül.

Nem számít milyen messzire visz az utad - és nem számít milyen terepen utazol: a BMW F 800 GS Adventure motorkerékpárral minden kalandot túl fogsz élni. Ez az utazó enduro igazi világjáróknak készült, akiknek nincs távolság - és akik készen állnak az ismeretlen utak felfedezésére is. Az F 800 GS Adventure a határok nélküli kalandok megbízható és robusztus társa.

Az F 800 GS Adventure dizájnja

Válaszd ki stílusodat.

A Rallye stílussal kiscsit felturbózhatod az F 800 GS Adventure karakterét.

Rallye stílus

A matt racing red szín kiemeli a kalandra alkalmas karaktert és az F 800 GS Adventure terephez való kiváló alkalmazhatóságát.

Racing blue, metál

A Racing metálkék színtől az F 800 GS Adventure motorkerékpárod határtalanul sportos kinézetűvé válik.

Karakter: egyedülálló.

Az F 800 GS Adventure minden ízében világjáró karakter – a nagyméretű szélvédőtől kezdve a kombinált tank- és doboztartóig. Feltűnő oldalszegélye és a nagy üzemanyagtartály ellenére az F 800 GS Adventure karakterisztikus flyline-ja első látásra rokonságról tanúskodik. Egyes alkatrészek, például a galvanizált hűtőfedél a GS logóval az új stencilformátumban vagy a GS felirat a matt szélvédőn kihangsúlyozzák a jármű megjelenését. Legyen szó standard, nemfémes Catalano grey színű vagy Rally stílusú, racing red matt színű változatról: ez az enduro motor érezteti Veled, hogy meg akarja hódítani a világot.
+ További információk

Kéthengeres soros motor

63
kW (85 LE) 7500 ford./percnél
222
kg maximális terhelhetőség
24
litre üzemanyagtartály űrtartalma
63
mm ülésmagasság
F 800 GS Adventure vízhűtéses, négyütemű, kéthengeres motor

Teljesítmény: kompromisszumok nélkül.

Teljesítmény: kompromisszumok nélkül.

A dinamikus, párhuzamos kéthengeres motorral felszerelt, 63 kW (85 bhp) teljesítményű F 800 GS Adventure motornak nem okoz gondot, ha távol kerül a civilizációtól. 5750 ford./percnél 83 Nm nyomatékának köszönhetően ez az enduro motor elegendő tartalékkal rendelkezik ahhoz, hogy a terepen jelentkező minden kihívást legyőzzön – bármilyen távoli vidéken is kell bizonyítania. A Ride-by-Wire rendszer révén a vezető finomabban tudja kezelni a gázkart. 24 literes üzemanyagtartályának és 4,3 literes 100 kilométerenkénti átlagos üzemanyag-fogyasztás köszönhetően olyan távolságok megtételére képes, amelyeken más motor simán feladná a küzdelmet.

+ További információk

Tapasztald meg az F 800 GS Adventure hangját

Az F 800 GS Adventure  legfontosabb jellemzői

Szabályozás: feltétel nélküli.

Szabályozás: feltétel nélküli.

A homokdűnéktől hegyi átjáróktól a folyóátkelőkig, az F 800 GS Adventure minden kihívással megküzd a hosszú utakon. Az acélból készült, hajlításbiztos csöves térhálós váz áll a középpontban. 230 mm-es rugóút elöl, és 215 mm hátul. Számos rendszer szolgál elektronikus támogatási funkcióként. A fedélzeti ABS természetesen standard funkció. Vezetőként két standard menetprogram – „Road” (Út) és „Rain” (Eső) – közül választhatsz. Az opcionális „Enduro” és „Enduro Pro” menetprogramok igénybevételével további támogatás birtokába juthatsz. A megfelelő telepítési és ABS/ASC beállítások állnak rendelkezésedre miden vezetési helyzetben és felületen.

+ További információk
  • A klasszikus BMW Motorrad ABS standard funkció ennél a sorozatnál. Akár újonnan csöppent a motorok világába, akár tapasztalt motoros, ez a biztonsági funkció egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a fékezést vizes úton, vészhelyzetekben, amikor utas is kíséri, vagy épp csomagot visz magával – gyakorlatilag tehát minden körülmények között. Így a motoros számára mindig adott az optimális féktávolság a kerék blokkolása miatti esés kockázata nélkül. Terepen történő használatnál az ABS egyszerűen kikapcsolható.
  • Az opcionális ASC kipörgésgátló (automata menetstabilizáló) is növeli a biztonságot. Az útviszonyoktól függően korlátozza a motor hajtónyomatékát, ezáltal jelentősen javítja az aktív vezetési biztonságot a kétséges helyzetekben. A rendszer terepen való használatnál természetesen kikapcsolható.
  • Az elektromos gázkarrendszeren keresztül a vezető kérését egy érzékelő közvetlenül a gázkaron keresztül a motorvezérlésre továbbítja, majd vissza a fojtószelepre. Ennek következtében újra javul a jármű irányíthatósága, és a válaszadási jellemzők is ellenőrzöttebbé válnak.
  • A „Rain” (Eső) mód lágy gázadási reakciót vált ki. Az ABS az útviszonyok alapján, míg az ASC (automata menetstabilizáló) az útviszonyok alapján, kis súrlódási együtthatóra van konfigurálva. „Road” (Út) módban a gázadási reakció optimális, az ABS az útviszonyok alapján, míg az ASC nagy súrlódási együtthatóra van konfigurálva.

  • A lágy gázadási reakció az „Enduro” mód jellemzője. Továbbá az ABS kontrollkarakterisztikája és az ASC (automata menetstabilizáló) terepen való használatra van konfigurálva (a motoron utcai abroncsokkal), világos fényviszonyok mellett. Elkötelezett terepmotorosként az „Enduro Pro” menetprogramot is választhatod, amely optimális gázadási reakciót ad a terepabroncsokkal történő működtetéshez konfigurált ABS- és ASC-szabályozással. A még hatékonyabb kontrollért, ha terepen motorozol. A hátsókerék-ABS inaktív ebben a menetprogramban, ezáltal kifogástalan faroló fékezést tudsz végrehajtani.

Az egyéniség magasabb fokú kifejeződése

Speciális felszerelések és tartozékok.

A speciális felszereléseknek és az eredeti BMW Motorrad tartozékok széles választékának köszönhetően teljesen testre szabhatod az F 800 GS Adventure motort.

További információk

Törj a magasba a Squash Falconerrel

Az F 800 GS Adventure tartozékai

A megfelelő ruházat a kalandhoz

Egyéb Adventure modellek