Megjegyzés: A motorkerékpárokat a jogszabályokban szereplő kötelező felszerelésekkel szállítjuk (pl.: sárga fényvisszaverők a villaszáron – Euro 4). A honlapon található képeken és videókban nem minden esetben láthatóak ezek a kötelező felszerelések.

A BMW R 1200 GS Adventure.

Ragadd meg a kalandot.

Szereted az extrém, hosszú túrákat vagy akár a göröngyös utakat is? Élvezed a köves ösvényeket vagy a vadregényes utakat? Aszfalt, terep, sziklás vagy homokos utak? A BMW R 1200 GS Adventure a megfelelő válasz minden kihívásra, egyszerű és gyors kezelhetőségének köszönhetően. Egy motorkerékpár mindazoknak, akik el akarják érni a korlátaikat - és meg is akarják haladni azokat. Vagy sokkal egyszerűbben: egy motorkerékpár mindenkinek, aki szereti az igazi kalandokat. Azoknak, akik tényleg mindig új módon kívánják tesztelni a fölényüket, és persze azoknak, akiket ez még szórakoztat is.

Az R 1200 GS Adventure dizájnja

Válaszd ki stílusodat.

A por és a sár számít a stílus kiválasztásánál, és itt jön képbe az R 1200 GS Adventure. Mi azonban még egyedibbé tudjuk varázsolni a GS Adventure motorodat – a dinamikus alapszínen túlmenően, két további motorstílust fejlesztettünk ki számodra.

Racing vörös

A racing vörös alapszín jelentősen kiemeli a motorodat környezetéből, ahogy rovod a kilométereket.

Rallye stílus

A Rallye stílussal felruházott világosfehér és fő vázszínként Cordoba kék színnel az ambiciózus terepmotorosok méltán érezhetik, hogy megérte megvásárolni ezt a csodálatos motort.

Exklusive stílus

A metál csokoládészínben pompázó Exclusive stílus, a matt sötét palaszürke, metálszínű tankburkolat és az achátszürke színű alvázkeret a magabiztos megjelenésre helyezi a hangsúlyt.

Dizájn: lenyűgöző megjelenés.

Az R 1200 GS Adventure minden típusú küldetést teljesít. Minden kihívásra kész. Nem lehet összetéveszteni – erőteljes, robusztus és dinamikus dizájnja miatt elég ránézni, és mindent azonnal megtudsz erről a modellről. A szél-, időjárás- és motorvédők kiemelik a motorodat a környezetéből, miközben haladsz előre a megtenni kívánt távon. Az R 1200 GS Adventure masszív freccsenésvédője vakmerő külsővel ruházza fel ezt a járművet. Egyszerűen minden nehézséget bármikor higgadtan képes legyűrni. Az összetéveszthetetlen 30 literes tank kihívó külsőt kölcsönöz.

Az R 1200 GS Adventure nyergébe bármikor felülhetsz – nem számít, milyen kihívással kell szembenézned.  

+ További információk

Kéthengeres boxermotor

92
kW (125 LE) 7750 ford./percnél
890
mm ülésmagasság
30
liter üzemanyagtartály űrtartalma
217
kg maximális terhelhetőség
Levegő-/folyadékhűtéses négyütemű, kéthengeres boxermotor

Megbízható és erős.

Megbízható és erős.

Nem számít, éppen merre tartasz: az R 1200 GS Adventure mindenkor dinamikus társ. Egy legendás vízhűtéses, négyütemű, kéthengeres boxermotor 125 Nm-es nyomatéka és 92 kW-os (125 LE) teljesítménye ihlette ezt a modellt. A hűtési koncepció lég- és folyadékhűtés kombinációján alapszik. Ennek eredményeként rendkívüli hatékonyság, magas nyomaték és mindenekelőtt megbízhatóság jellemzi.

Az anti-hopping mechanizmussal és ellátott nedves tengelykapcsoló és az elektromos gázkar révén az R 1200 GS Adventure ideális társa lesz azoknak, akiknek nem számít a távolság, vagy túl sziklás az út.

+ További információk

Tapasztald meg az R 1200 GS Adventure hangját

Az R 1200 GS Adventure legfontosabb jellemzői

Tank és motorvédő csík.
Csőrkiterjesztés.
30 literes, alumínium üzemanyagtartály.
Nagyméretű szélvédő.
Kényelmes ülés.
Praktikus tárolórekesz.
Rozsdamentes acélból készült csomagtartó.
Keresztküllős kerekek.

Számos felszerelés. Nagyobb vezetési élmény.

Az R 1200 GS legfontosabb innovatív jellemzője és a modern kalandor kötelező kelléke – a BMW Motorrad Connectivity. Ez az új opcionális felszerelés mindent intelligens módon eléd tár motorodról, egy 6,5 hüvelykes TFT-kijelzőn. Csatlakoztasd okostelefonodat Bluetooth-kapcsolaton keresztül a motorodhoz, és használd a funkciókat a kormányon lévő multi-controllerrel, például az okostelefon-alapú navigációt, fogadj vagy indíts hívásokat, használj médiafunkciókat, például válassz ki és hallgass meg zeneszámokat az okostelefon lejátszási listájából, illetve használd a járműfunkciókat ösztönösen anélkül, hogy figyelmed túlságosan elterelődne a motorodról. Bizonyos funkcióknál a BMW Motorrad Connected alkalmazására is szükség van.

Az opcionális felszerelések közül a másik újdonság az „intelligens vészhívás”: a kormányba integrált rendszer vészhelyzetben manuálisan (gombnyomásra), illetve a helyzettől függően automatikusan aktiválódik, majd mozgósítja a mentési láncot. Ily módon gyorsabbá teszi a mentőszolgálat munkáját – függetlenül attól, merre is tartózkodsz éppen.  

Az enduro motorok mindent igényt kielégítő praktikus felszerelése a két standard menetprogram – a „Rain” (Eső) és a „Road (Út)” – gombnyomásra aktiválódnak, és két teljesen különböző, optimálisan koordinált vezetési stílust kínálnak számodra.  

A többi menetprogram opcionális felszerelésként érhető el, ezek az ún. „Pro vezetési üzemmódok”. A megfelelő „Dynamic” és „Enduro” menetprogramok több opciót kínálnak a kalandod során. A beépített kódcsatlakozó aktiválásával a Dynamic menetprogram Dynamic Pro, az Enduro Enduro Pro menetprogramra módosul. Ily módon még inkább testre szabható.

A 30 literes üzemanyagtartály teljes függetlenséget biztosít utad során – akkor is, ha nagyon messzire mész. Egy fedélzeti számítógép is rendelkezésedre áll a tökéletes út megszervezése és a fontos adatok megjelenítése céljából, pl. dupla útszámláló, átlagos üzemanyag-fogyasztás és üzemanyag-tartomány. Ugyanilyen praktikus a tank feletti tárolórekesz. Lehetővé teszi, hogy minden fontos holmid állandóan kéznél legyen.

+ További információk
  • A BMW Motorrad Connectivity a motorosok számára egy innovatív megoldást kínál a mindennapi navigációra, multimédia- és vezetéssel kapcsolatos információk használatával, a legegyértelműbb elrendezéssel és intuitív műveletekkel: a motorkerékpárt, okostelefont és sisakot Bluetooth-kapcsolaton keresztül összekötve teljesen új lehetőségekkel kecsegtet. A multi-kontroller biztosítja, hogy a funkciók mindig könnyen használhatók legyenek. A hagyományos elektronikus műszerfal egy nagy, tiszta TFT-kijelzőnek ad teret, amely folyamatos hozzáférést nyújt a navigációhoz, telefonhívásokhoz, médiához, további jármű-információkhoz és korábban kijelzett információkhoz, például sebességhez és fordulatszámhoz. Sőt további hasznos funkciók is rendelkezésre állnak a díjmentes BMW Motorrad Connected alkalmazásban. A Connectivity révén a motorosok újra arra összpontosíthatnak, ami igazán számít: a felfedezésre váró utakra.

  • A kellemes közérzet állandó kísérőd a motoros út során. A BMW Motorrad az első gyártó, amely gyárilag biztosítja az „intelligens vészhívás” opciót: egy kormányra erősített rendszert, amely vészhelyzetben automatikusan képes aktiválni a mentési láncot, ezáltal meggyorsítva a mentőszolgálat munkáját. Az „intelligens vészhívás” könnyű vagy súlyosabb baleset bekövetkezése után automatikusan aktiválódik. A vezető gombnyomással maga is kiválthatja a vészhívást, ha szemtanúja egy balesetnek. A rendszer automatikus vagy manuális aktiválása után a helyszín GPS-adatait és a motor menetirányát a rendszer mobiltelefonos kapcsolaton keresztül a BMW hívásközpontba továbbítja. Innen aktiválódik a mentési lánc. A gyors, precíz segítségnyújtásért. Minden kalandba nyugodtan fejest ugorhatsz, mert mindenkor biztonságban vagy.

  • A megfelelő Pro menetprogram gombnyomással vagy egyéb módon a vezetőhöz igazítható – nincs szükség arra, hogy megszakíts egy kellemes kalandot! Az egyes menetprogramok közötti egyszerű átváltással, másodpercek alatt reagálhatsz a változó terepviszonyokra; fékezés, felfüggesztőelemek összehangolása, az ABS Pro és DTC elektronikus vezérlőrendszerek, valamint motorkarakterisztika a gázadási reakció által. A kódcsatlakozóval működtethető „Dynamic Pro” menetprogram általában jobban rá tudja hangolni a motort a sportos stílusra. Az „Enduro Pro” módra kapcsolva tökéletes kipörgetés valósítható meg laza felületen. A lágy gázadási reakció és az Enduro ASC korlátozott mértékű beavatkozása a laza terepen való motorozást teljesen új élményszintre helyezi. A Pro menetprogram a HSC visszagurulás-gátló funkciót is kínálja, amelynek révén a hátsókerék-fék a fékkar segítségével tartható.

  • Az R 1200 GS Adventure opcionálisan felszerelhető a Dynamic ESA legújabb generációjával. Az automatikus csillapításállító rendszer és a vezetésipozíció-kompenzálás révén a vezetési komfort és stabilitás tovább javítható. Teljesen váltásmentesen, a leghatékonyabb kerékkipörgetés érhető el bármilyen felületen az optimális vezetési stabilitás biztosítása mellett. A motort számos vezetési körülményhez hozzáigazító, bővített érzékelőrendszer végzi ezt a feladatot. Az alváz terhelés szerinti automatikus beállítása lenyűgözően könnyű kezelést biztosít, ügyelve az R 1200 GS Adventure precíz karakterére.

Az egyéniség magasabb fokú kifejeződése

Speciális felszerelések és tartozékok.

Mindig új kihívás. Sohasem ugyanaz az útvonal. Nincs ismerős útvonal. A speciális felszereléseknek és az eredeti BMW Motorrad kiegészítőknek köszönhetően pontosan úgy állíthatod össze R 1200 GS Adventure járművedet, ahogyan szeretnéd.

További információk

Fedezd fel a GS szellemiségét.

Az R 1200 GS Adventure tartozékai

Ruházat terepen szerzendő kalandokhoz

Egyéb Adventure modellek