M 1000 RR

A BMW M 1000 RR

Versenyezz úgy, mint senki más!

A versenyszellem hajt. A szenvedélyed áthat és ösztönöz. A „több” iránti vágyad minden ezredmásodpercet meghatároz: ilyen a tiszta motorsport. Kimagasló teljesítmény, high-tech anyagok, kiváló megmunkálás és exkluzivitás a legapróbb részletekig: az M RR a BMW Motorrad első M modellje. A génjeit közvetlenül a versenysporttól örökölte. Az M RR, illetve az M Competition csomaggal felszerelt M RR színtiszta versenytechnológiát kínál a legnagyobb teljesítményre vágyó motorosoknak és az utak adrenalin hajtotta maximalistáinak. Mert a #NeverStopChallenging több, mint egy szlogen: elköteleződés.

Ellenállás? Ellenállhatatlan

Az M RR látható forgó turbina előtt beszűrődő napsugarakkal.

A fő vonások kölcsönhatása

M mart alkatrészek és M karbon alkatrészek
Az M RR M mart alkatrészei és M Carbon alkatrészei láthatók a lábtartó körül.
M fékrendszer
Az M RR M féke látható kék féknyereggel.
M szárnyak és magas szélvédő
Az M szárnyak láthatók az M RR oldalán.
A dizájn – egyértelműen BMW M
Az M RR aszimmetrikus színkoncepciója látható a világoskék, sötétkék és piros alapszínekkel.
M karbonkerekek
Az M RR hátsó karbonkereke látható részletesen.
Indulás M logóval
A startolási animáció látható M logóval az M RR vezérlőpultjában.
Teljes egészében titánból készült kipufogórendszer
Az M RR teljes egészében titánból készült kipufogórendszere látható.
Tiszta teljesítmény: a motorblokk
Az RR motorblokkja látható.

Szinte paradoxon: Hajtunk a jobb időeredményért, ugyanakkor minden egyes ezredmásodpercét élvezzük. 

 ”

Tom Sykes

BMW Motorrad WorldSBK versenyző

Versenypályán született

306
km/h legmagasabb sebesség
156
kW (212 LE), 14.500 ford./percnél
315
km/h legmagasabb sebesség a versenypálya-áttételben
3,1
mp alatti gyorsulás 0-ról 100 km/h sebességre
Víz-/olajhűtéses, négyütemű, négyhengeres soros motor

Tiszta győzni akarás

Az M RR-t  a versenysportban fejlesztettük ki és az utakra tökéletesítettük. A középső tartományban jelentkező magasabb forgatónyomaték érdekében  növeltük az RR soros, négyhengeres motorjának teljesítményét, valamint 500 ford./perccel 15.000 ford./percre emeltük a maximális fordulatszámot. A titánból készült hajtókar könnyebb, a szelephimba 1,5 mm-rel vékonyabb, a légszűrő tölcsére pedig rövidebb lett a hatékonyabb töltéscsere érdekében. Aprólékos munka az ezredmásodpercekért. Ehhez jönnek még a kétgyűrűs kovácsolt dugattyúk keresztbordázattal és az új beömlőgeometriával és megerősített csapágybakkal rendelkező hengerfejek. Az eredmény: több dinamika és kevesebb mozgó tömeg. A rövidebb áttétel érdekében pedig a lánckereket megtoldottuk egy foggal, magát a láncot és a tengelytávot pedig meghosszabbítottuk. Az Antihopping tengelykapcsoló öngerjesztés nélkül működik – a tökéletes startoláshoz.

+ További információk

Rendkívül meggyőző

Mindenre kész – kivéve a kompromisszumokat

Az M RR belső szárnyai láthatók.

Nagyobb nyomás: az M szárnyak

A leszorítóerő is döntő tényező lehet győzelem és vereség között. A karbonból készült M szárnyak 16,3 kg-os leszorítóerőt biztosítanak. A magas szélvédővel együtt így még több teljesítményt tudsz a hajtóerő szolgálatába állítani. A kanyar előtt, a kanyarban és abból kifele menet egyaránt. Az első kerék pontosan a csúcs felé húz, míg a villa fenntartja a kontaktust a talajjal, és így a DTC-nek kevesebbet kell beavatkoznia. Az egykerekezést pedig megtartod a célbaérésre.

+ További információk

Ösztönös, tiszta, őszinte, közvetlen – ilyen a jó visszajelzés

Ösztönös, tiszta, őszinte, közvetlen – ilyen a jó visszajelzés

Csak az mozdít előre, amit érzel. Az M RR futóműve és geometriája a versenypályára lett szabva. A nagyobb teljesítményért a pályán és a boxutcában. Így a menettulajdonságok, a fék- és az elinduláskiegyenlítő segítségével jobban érezhető az első és hátsó kerék. Az országúton is. A hosszabb tengelytávnak köszönhetően az M RR sokkal kényelmesebb. A könnyen állítható lengővilla-forgáspontot újraméreteztük és megnöveltük. És az új hátsó tengely – részben a passzoló féknyeregnek köszönhetően – gyorsabb hátsókerék cserét tesz lehetővé. Itt találkozik a boxutca a te tökéletesre való törekvéseddel.

+ További információk

Kompromisszummentes gyorsulás – csak épp fordítva

A piac legjobb féknyergét továbbfejlesztettük. Az eredmény három szó: Legjobb a kategóriájában. A magasabb nyomáspont-stabilitás érdekében optimalizáltuk a folyadékháztartást. Az alapfelszereltségbe tartozó fékbetét mellett egy másikat is kínálunk neked. Ez az Endurance Világbajnokságból ered és kizárólag a versenypályára tervezték. Az egymáshoz beállított kezelőelem és féknyereg kombinációja maximális fékstabilitást és visszacsatolást, valamint a Verseny ABS optimális beállítását eredményezi. Az M fék ezzel az abszolút mérvadó.

+ További információk

3 év gond nélkül.

Motorozz tovább és tovább és tovább! Adunk neked egy évet ajándékba.

A BMW Motorrad új motorkerékpárokra már 3 év jótállást biztosít.

Részletek

Így néznek ki a győztesek

Három kivitel, egy cél: színtiszta teljesítmény

Minden egyes M RR a teljes elszántságot és teljesítménymotivációt képviseli. Az alapváltozattól az M mart és karbon alkatrészekkel ellátott M Competition csomaggal rendelkező felszereltségen át egészen az M RR 50 Years M modellig, amely csak a 2022-es jubileumi évben érhető el.

M RR fehér /M Motorsport

A versenypályán született. És pontosan ide vezet téged vissza újra és újra az M RR-ed. Az állandó törekvés a tökéletesre.

M RR M Competition csomaggal

Itt talál egymásra a versenypálya élménye, az M GPS köridőmérő és a színtiszta dizájn. Ráadásul az egész út alatt mindenre rálátsz.

M RR 50 Years M

A Sao Paulo Yellow fényezésű M RR 50 Years M és az 50 Years M embléma szembetűnő, az alapfelszereltség részét képező M Competition csomag pedig egyértelműen versenygéneket hordoz: egyértelmű M-jegyek.

A versenypályáknak sosincs vége – ahogy a tökéletességre való törekvés sem ismer határokat

A versenypályáknak sosincs vége – ahogy a tökéletességre való törekvés sem ismer határokat

Növelhető a tökéletesség? Döntsd el te magad: Az M RR két változatban érhető el: alapváltozatban és M RR Competition csomaggal. Emellett számos M Performance alkatrészt kínálunk saját M RR-ed egyéni felszereléséhez. Az alkatrészek közül sok gyorsan fel- ill. leszerelhető, így az M RR-ed utcai változatából néhány perc alatt versenymotort varázsolhatsz. De még itt is van hova tovább: az M RR M Performance Race alkatrészekkel – itt csak a versenypálya jön számításba.

+ További információk

Az M RR 50 Years M

Az M RR 50 Years M

Az M 50 éve a teljesítmény iránti vágy és a szenvedély, a versenyzési technika és a versenysikerek, valamint a tökéletesség és a csúcsteljesítmény globális szimbóluma az autóknál és a motoroknál egyaránt. Az M RR 50 Years M pontosan a motorsport történelmi génjeit hordozza: Mindenkit megszólít, aki különösen magas követelményeket támaszt a teljesítménnyel, az exkluzivitással és az egyediséggel szemben.

+ További információk

A világ legerősebb betűje

Az M világszerte a siker szinonimája a versenyportban, és modelljeit a teljesítményre, exkluzivitásra és egyéniségre különösen sokat adóknak szánják. Tudj meg többet itt az M RR-ről és az M családról.

Fedezd fel most!

Teljesítmény testközelből

spinner