Megjegyzés: A motorkerékpárokat a jogszabályokban szereplő kötelező felszerelésekkel szállítjuk (pl.: sárga fényvisszaverők a villaszáron – Euro 4). A honlapon található képeken és videókban nem minden esetben láthatóak ezek a kötelező felszerelések.

Az R 1200 RT.

Végtelen vezetési élmény.

Nagyobb kényelem az intenzívebb élményért. A BMW R 1200 RT az a motorkerékpár, amely úgy felrázta az egész túramotor-szegmenst, ahogy korábban még egyetlen motor sem. Mivel az R 1200 RT a könnyű kezelhetőségével lehetővé tette azt, amely tényleg fontos a túramotorozás során: a táj élvezetét. Akár egyedül, akár társasággal utazol: az új R 1200 RT minden kirándulás során biztosítja a kényelmes, nyugodt motorozást.

Az R 1200 RT modell dizájnja

Válaszd ki a stílusodat.

Az R 1200 RT három színe megfelelő megjelenést kölcsönöz a motorkerékpár kialakításának. A színek hangsúlyozzák a dinamikát a jármű nyújtotta kényelem mellett, és erőteljes, megnyerő megjelenést teremtenek.

Karbonfekete metál

Kimunkált, exkluzív és teljesen dinamikus – ez az exkluzív stílus. Ez az, amelyet megtekinthetsz.

Marspiros metál/Sötétpala metálos matt

A sportos stílus a marspiros metál és sötétpala metálos matt színben testesül meg – ez a sportos megjelenés a független utazáshoz.

Alpesi fehér

Könnyed és elegáns: az alpesi fehér színnel az R 1200 RT sportos oldalához igazodhatsz.

719-es kék fényezésű opció

A 719-es kék fényezésű opcióban (719 Blue planet metallic) a legújabb festéstechnológia ötvöződik a finom kézművesipari megoldásokkal.

719-es fényes fekete opció

A 719-es fényes fekete opció (719 Sparkling storm metallic) speciális színezés az utolsó részletig kézzel kidolgozott.

Több dizájn. Lenyűgözőbb.

Az R 1200 RT-ről az első ránézésre felismerhető, hogy a BMW Motorrad család tagja: a fejidom szembetűnően jellegzetes kettéosztása („split face”) határozza meg a jármű első részét, és kölcsönöz annak dinamikus és kifejező jelleget. Két szélső köralakú reflektor és egy középen elhelyezkedő csatolt reflektor alkotja a BMW túramotor jellegzetes fejidomát, és biztosít könnyen felismerhető vizuális megjelenést – éjjel és nappal.
A szellőzőcsőnek köszönhetően olyan, mintha a motorkerékpár feje bizonyos mértékben az oldalsó díszpanel felett lebegne. A járműfej és az oldalsó díszpanel ilyen módú kombinálása kihangsúlyozza a motorkerékpár könnyű mozgékonyságát. A beépített első sárvédő a jármű első részén teljessé teszi a dinamikus járműkialakítást. A nyújtott Flyline-ba egy alacsony ülésmagasságú komfortos ülés és egy, a nagyobb kényelmet szolgáló jellegzetes térdtámasszal ellátott ergonomikus kialakítású túramotortartály került beépítésre.
Az aerodinamikusan kialakított felületek folyamatos összjátéka tükröződik a jármű dinamizmusában. Még az elegánsan kialakított csomagtartók is harmonikusan illeszkednek a felület- és vonalstílusokból felépített következetes összeállításhoz. Már az első ránézésre megállapítható, hogy az R 1200 RT nagy távolságokra való alkalmasságot és dinamizmust ígér. És ezt az ígéretet meg is tartja.
+ További információk

Kéthengeres boxermotor

92
kW (125 LE) 7750 ford./percnél
125
Nm maximális meghúzási nyomaték 6,500 percenkénti fordulatszám esetén
276
kg terheletlen súly, teljesen megtankolva/menetkész állapotban
219
kg maximális terhelhetőség
Levegő-/folyadékhűtéses négyütemű, kéthengeres boxermotor

Dinamikusabb teljesítmény. Jobb irányítás.

Dinamikusabb teljesítmény. Jobb irányítás.

Az új RT meghajtásáról a BMW lég-/vízhűtésű boxermotorja gondoskodik, amely nagy forgatónyomatékkal és 125 lóerővel rendelkezik az erőteljes vonóerő érdekében. Az ASC-nek és a rendkívül aktív, elektromosan vezérelt felfüggesztésnek köszönhetően, a motor könnyedén irányítható, ugyanakkor kimondottan stabil az országúton. Sőt, a „Rain” és „Road” üzemmód gombnyomással működtethető, tökéletesen hozzáigazítva a motorkerékpárt az időjárási és útviszonyokhoz.

A „Pro” fedélzeti számítógép és a markolatfűtés az alapfelszereltség része.

+ További információk

Tapasztalja meg az R 1200 RT hangját

Az R 1200 RT jellemzői

Fényszórók és elölnézet.
Műszerfal.
Szélvédő átlátszó szélterelőhöz.
Kényelmesebb ülés.
Jobb oldali tárolórekesz.
Csomagtartó.
Innovatív audiovezérlő rész.
LED-technológiás hátsó lámpák.

Több felszerelés. Nagyobb kényelem.

Több felszerelés. Nagyobb kényelem.

Az R 1200 RT extrafelszerelése lehetővé teszi az egyszerűbb kezelést, ugyanakkor nagyobb kényelmet biztosít. Például a BMW Dynamic ESA elektronikus felfüggesztés a felület változásaihoz igazítja a csillapítási jellemzőket. A „Pro” sebességváltás-segéd a tengelykapcsoló működtetése nélkül teszi lehetővé a fokozatváltást. A „Pro” extrafelszerelés magában foglalja a „Dynamic” menetprogramot és maximális vezetési élményt garantál a sportos és dinamikus motorosok számára. Az ABS Pro, a dinamikus fékvilágítás és a hegymenetben való indulás vezérlése funkciót is megkapod. Ennek köszönhetően a hegymenetben való indulás gyerekjáték.

A kulcs nélküli vezetés még nagyobb kényelmet biztosít. A rendszernek köszönhetően fölöslegessé válik a mechanikus kulcs. A rendszer lehetővé teszi, hogy a motort gombnyomással indítsd, ha a kulcs a jármű közelében található, például a kabátod zsebében. Továbbá opcionálisan választhatók: központi zárrendszer, amely mindkét csomagtartót távirányítással zárolja, sebességtartó automatika és ezen kívül még más lehetőségek.

+ További információk
  • A „Pro riding more” extrafelszerelés a „Dynamic” menetprogramot és a hegymenetben való indulást vezérlő funkciót is magában foglalja. A „Dynamic” menetprogrammal felfedezheted az R 1200 RT sportos oldalát. A hegymenetben való indulást vezérlő rendszer a hegymenetben való biztos indulást segíti.

  • Az R 1200 RT-n a Pro sebességváltás-segéd kifejezetten a túrázás követelményeihez lett hangolva. A váltást segítő mechanizmusként a tengelykapcsoló működtetése nélkül teszi lehetővé a fokozatváltást. Ebből kifolyólag jelentősen nagyobb kényelmet és dinamizmust biztosít a járművezetőknek.
  • A félaktív BMW Motorrad Dynamic ESA alváz optimális vezetési dinamikát biztosít minden helyzetben: a lehető legnagyobb vezetésbiztonság, teljesítmény és kényelem érdekében. A felfüggesztés automatikusan igazodik az észlelt feltételekhez a vezetési feltételektől és a vezető vezetési manővereitől függően. A Dynamic ESA egyik további jelentős hozadéka az, hogy fékezéskor és gyorsuláskor a vezetési pozíció virtuálisan változatlan marad: ez a nagyobb iránystabilitást szolgálja.

  • A nappali menetfényt menetirányban optikai prizmák útján két száloptikai vezető biztosítja, amelyek a távolsági fényszórók körül vannak elrendezve. Nappal a főfényszóró alternatívájaként kínált nappali menetfény automatikusan fényérzékelővel vagy manuálisan, a "nappali menetfény" gomb megnyomásával is bekapcsolható. Sötétedéskor vagy például egy alagútba érkezéskor automatikusan átkapcsol a főfényszóróra. A motorkerékpár a nappali menetfénnyel más úthasználókhoz képest egyértelműbben és könnyebben észlelhető. Az alacsony összes energiafogyasztásnak köszönhetően a LED-technológia az aktivált nappali menetfénnyel együtt még inkább megnyerő.

Az egyéniség magasabb fokú kifejeződése

Tartozékok az R 1200 RT modellhez.

Az eredeti BMW Motorrad tartozékokkal és az exkluzív opcionális BMW Motorrad Spezial felszerelésekkel az igényeidhez és a túráidhoz szabhatod R 1200 RT modelledet.

További információk

BMW Motorrad Spezial

Legyen látható a személyisége az úton is.
No tinkering, no surprises, no compromises. With BMW Motorrad Spezial, you get a bike with your personal touches and the highest quality standards.

A BMW Motorrad Spezialnál különösen magas színvonalú, opcionális dizájner berendezések találhatók, mint például az exkluzív Option 719 mart alkatrészkészlet és a Spezial színek vagy a HP Parts által nyújtott teljesítménynövelő tartozékok.

A BMW Motorrad régóta meglevő fejlesztési képességei a bonyolult gyártási folyamatokhoz kapcsolódó tradicionális szakmabeli tudással együtt elősegítik a jelentőség és exkluzivitás új szintjének elérését.

További információk

Interjú Edgar Heinrich-hel

Visszatérés Indiából Bajorországba.

Interjú Edgar Heinrichhel, a BMW Motorrad vezető tervezőjével.

Rövid idejű indiai munkavállalás után Edgar Heinrich visszatért Münchenbe, hogy átvegye a BMW Motorrad tervezői csapat vezetését. Ez boldog visszatérés volt a fanatikus motoros számára, akinek 1986-ban indult a karrierje a BMW-nél. Számos BMW motor tervezését irányította, például: Párizs-Dakar-rali motor, K 1200 S és R modell, HP2 Enduro, R 1150 GS, R 1200 GS és a legújabb S 1000 RR modell.

A Bajaj indiai autógyártónál eltöltött időszak előtt a K 1600 GT és GTL túramotorok, valamint a C 600 Sport és a C 650 GT maxi robogó tervezésében is szerepet vállalt. A felsoroltak mindegyike sikeres terméknek bizonyult, amelyek kiterjesztették e kidolgozott piaci szegmens horizontját, és számos új ügyfelet csábítottak a márkához. Exkluzív interjú Edgar Heinrichhel, a BMW Motorrad vezető tervezőjével, aki a különféle motortípusok tervezésével, gyűjtésével és felújításával kapcsolatos szenvedélyéről mesél.

További információk

Tartozékok az R 1200 RT modellhez.

Ruházat az elkövetkezendő túráidhoz