Megjegyzés: A motorkerékpárokat a jogszabályokban szereplő kötelező felszerelésekkel szállítjuk (pl.: sárga fényvisszaverők a villaszáron – Euro 4). A honlapon található képeken és videókban nem minden esetben láthatóak ezek a kötelező felszerelések.

A BMW C evolution

A kompromisszumok nélküli jövőre.

A BMW C evolutionnel már ma kompromisszumok nélkül átélheted a jövő városi közlekedését. Éppen ellenkezőleg: ez az elektromos nagyrobogó egyetlen, mindenki pillantását magára vonó dizájnban kombinálja a fenntarthatóságot, dinamikát és sebességet. Nemcsak a kipufogógázokat és a zajt hagyja maga mögött, hanem minden más járművet is a városi forgalomban. Az erős, teljesen elektromos hajtás gyorsan elvisz a célodhoz, és emellett még a tiszta vezetési élményt is biztosítja. Ehhez tartozik még négy menetprogram A maximum 160 km-es megtehető távolságnak köszönhetően ez az érzés a teljes napodat áthatja. Ehhez tartozik még a négy menetprogram, valamint a fékezésnél és gyorsításnál alkalmazott intelligens energia-visszanyerés is. Maximalizált menetteljesítmény, környezeti kompatibilitás és innovatív technológiák – a C evolution a kompromisszummentes motorozás élvezetére készült.

A C evolution megjelenése

Egy megjelenés, amely a jövőt testesíti meg.

A C evolution stílusa futurisztikusnak mondható, mégis első látásra felfedezhetők benne a BMW Motorradra jellemző tipikus stílusjegyek. LED-es nappali menetfény, LED-világítás és hatalmas színes TFT-kijelző világít rá a technológiai innovációkra. Ugyanakkor pedig az ún. „split face”, a fejidom szembetűnően jellegzetes kettéosztása tagadhatatlanul a BMW Motorrad maxi robogók karakterére emlékeztet. Az új, vonzó ionos ezüstmetál szín és a kifejezetten hangsúlyos neonzöld ötvözete egyedi megjelenést kölcsönöz. Az oldalsó burkolat új megjelenést keltő bevonata még modernebb külsőt varázsol az elektromos meghajtású maxi robogónak. A kiváló minőségű fényezés és a részletek első osztályú kidolgozása, mint például a színes ülésvarratok és a színezett plexi szélvédő tökéletes keretet adnak a megjelenésnek.
+ További információk

Nagy teljesítményű elektromos motor

35
kW (48 PS) 4,650 rpm-nél
2,8
s gyorsulás 0-50 km/h
72
Nm max. nyomaték
160
km-en, WMTC szerint
C evolution, a folyadékhűtésű elektromos jármű

Elektromos hajtás.

Elektromos hajtás.

A hagyományos robbanómotorokkal ellentétben a C evolutionnél alkalmazott elektromos hajtás spontán és közvetlen erőátvitelt biztosít. Azonnal létrejön a nyomaték. Mire elhangzik a kvázi „rajt” vezényszó, máris teljes sebességgel vághatsz neki az útnak.

Az elméletben nem lehetetlen 35 kW (48 bhp) maximális teljesítménynek és a forgattyústengelynél esetlegesen fellépő 72 Nm nyomatéknak köszönhetően a hátsó keréknél a gyakorlatban majdhogynem 600 Nm nyomaték keletkezhet. Az elektronikus szabályozásnak köszönhető max. sebesség 120 km/h, melynek eredményeként optimalizálható az energiafogyasztás, így pedig a megtehető távolság is. A 0 km/h sebességről 50 km/h sebességre gyorsulás alig 2,8 másodperc – tehát senki sem fog nálad nagyobb előnnyel indulni, amikor a lámpák zöldre váltanak.

+ További információk

Akkumulátor és akkutöltési technológia

Technológia, amit BMW i hajt.

Technológia, amit BMW i hajt.

A BWM C evolution modell energiatárolója három modulból áll, melyek mindegyike tizenkét lítiumion-akkucellát tartalmaz. A 60 Ah akkumodulok helyett használt legújabb generációs 94 Ah akkumoduloknak köszönhetően a C evolution típussal megtehető távolság akár 160 kilométer is lehet (a WMTC szerint).

A teljes egészében vízálló akkuborítás alumíniumöntvény, amely a teljes elektromos vezérlést, és a töltőrendszert is védi. Ez az öntvény az alváz alátámasztásaként és a lítiumion-akkumodul ütközésfelfogójaként is szolgál egyben.

A C evolution modell akkumulátorának technológiáját a BMW i inspirálta. A csúcsminőségű modulok megegyeznek a BMW i3 modellével és ugyanabban a gyárban gyártják őket Dingolfingben. Az elektromos vezérlés egyes részeit szintén átvették az i3 és i8 modellektől. A feszültség, az áramerősség és a hőmérséklet megegyező és gondoskodik arról, hogy a nagyfeszültséget biztonságosan lehessen be- és kikapcsolni.

+ További információk

Teljes töltöttség, teljes száguldás.

Teljes töltöttség, teljes száguldás.

A BMW C evolution akkumulátora beépített töltőkészülék segítségével tölthető - akár hagyományos háztartási konnektorról, vagy töltőállomáson. A jármű töltő-csatlakozóaljzat kompatibilis az autóknál használt 1. típusú (type 1) csatlakozódugóval. A szabványos töltőkábel végén az adott ország villamos hálózatának megfelelő dugó található, hogy kompatibilis legyen az elterjedt hálózati aljzatokkal. Mode 3 kábel is használható, hogy a nyilvános töltőállomásokat és a fali töltőket is igénybe lehessen venni. Így a gyorsabb töltés érdekében 16 A áramerősségről is lehet tölteni.

A rövid töltési idő különösen a mindennapokban praktikus. Éppúgy praktikus a Silent Charge üzemmód, amely bár kissé meghosszabbítja a töltési időt, annál csendesebb.

+ További információk

C evolution – a legfontosabb jellemzők

Innovációtól vezérelve.

Innovációtól vezérelve.

A C evolution a technológia úttörője és nagyfokú sokoldalúság jellemzi. A négy különböző menetprogramnak köszönhetően a C evolution nem hagy kívánnivalót maga után és tökéletesen a motoros igényeihez igazítva, számos különböző menetet kínál. A praktikus hátramenet-segédnek és a nyomatékvezérlő-segédnek (TCA) köszönhetően a kipörgésgátló azonban egy dolgot biztosan leszögez: a C evolution és Te együtt egy újfajta motorozás úttörője lehettek – a menetteljesítmény és a környezeti kompatibilitás tekintetében pedig ez a motor nem ismer kompromisszumot.

+ További információk
 • Hogy a kellő nyomatékot a motoros minden esetben biztosan uralni tudja, az elektromos vezérlés figyeli a hátsókerék-sebességet és szükség esetén csökkenti a hajtásnyomatékot. A nyomatékvezérlő-segéd (TCA) a kipörgésgátlóhoz (automata menetstabilizáció) hasonló elven működik, és megakadályozza a hátsó kerék kipörgését, különösen induláskor.

  A masszív rekuperáció és a társult vonszoló (fékezési) nyomaték segítségével, a TCA megakadályozza a hátsó kerék blokkolását, hasonlóan ahhoz az elvhez, ahogyan az ABS fékezéskor működik, amellyel a C evolution modell alapfelszereltségként szintén fel van szerelve.
 • A hátramenet-segéd a robbanómotorral működő robogóknál még bonyolult technológiai megoldásnak számított, a BMW C evolution modellnél pedig már alapfelszereltség. Ez a funkció városi használat során könnyű manőverezést tesz lehetővé, illetve segítségével szűk helyeken is ki lehet hajtani a parkolókból. A hátramenet-segédet a kormányon elhelyezett kapcsolóval lehet aktiválni és bekapcsolása megjelenik a kijelzőn.
 • A „rekuperáció” latin eredetű szó és „visszanyerést” jelent. Ami a motorok kialakítását illeti, a kifejezés az energia-visszanyerés technológiai módszerére utal.

  A BMW C evolution modellnek ez az innovatív technológiai sajátosság is része. Fékezéskor az elektromotor generátorrá alakul át és a fékezési energiát elektromos energiává alakítva visszatáplálja azt az akkumulátorba. Mindez pedig nagyobb energiahatékonyságot és nagyobb megtehető távolságokat eredményez.

  A rekuperáció mesterséges vonszoló nyomaték generálásával jár, melynek erőssége a rekuperáció mértékétől függ. A motoros számára a vonszoló nyomaték „motorfékkel” megegyező hatás érzetét kelti, amely akkor használatos, ha nincs robbanómotor és gázpedál.
 • A BMW C evolution négy menetprogrammal rendelkezik, melyek között a motoros út közben a kormányon jobb kéz felől elhelyezett fokozatkapcsoló segítségével válthat:

  ROAD:
  közepes fékezésienergia-visszanyerés, maximális gyorsulás. Alapértelmezett üzemmód.

  ECO PRO:
  maximális fékezésienergia-visszanyerés, korlátozott gyorsulás. Így nyert megtehető plusz távolság: +10 – 20%.

  DYNAMIC:
  maximális fékezésienergia-visszanyerés, teljes gyorsulás. „Fékezés nélküli motorozást” / „egypedálos irányítás érzését” teszi lehetővé.

  SAIL:
  Nincs fékezésienergia-visszanyerés, teljes gyorsulás, nyomatékmentes menet. Száguldás hirtelen fékezés nélkül.
 • A BMW C evolution körkörös analóg műszerek helyett egyetlen digitális központi kijelzővel rendelkezik. A nagy, jól olvasható, színes TFT-kijelző minden ismert információt és a fedélzeti számítógép minden funkcióját megjeleníti; kijelzi például a sebességet, a hőmérsékletet, a megtett távolságot stb. Az akkumulátor töltöttségi szintjét is mutatja, illetve két csík jelzi az energiafogyasztást (ePOWER) és az energia-visszanyerést (CHARGE).

  A jól ismert állapotjelzők mellett a figyelmeztető lámpák között olyan új szimbólumokat is találunk, amelyek az elektromos járműveknél törvényileg kötelezők. Például lámpák jelzik az esetleges szigetelési hibát, illetve túláram esetén az áramkorlátozást.
 • A BMW C evolution futóművének kialakításakor két fontos célt tartottunk szem előtt: a lehető legjobb iránystabilitás elérése maximum sebességnél és optimális kezelhetőség a nagy városi forgalomban. Az akkumulátornak köszönhető alacsony gravitációs középpont megkönnyíti a kezelését és a robogó kiválóan viselkedik lassú haladásnál.

  Az elektromos hajtás beépítése a futómű kialakításánál teljesen új megközelítést követel meg. Az akkuburkolat az alváz helyére kerül: itt található az egyágú lengővilla csapágy.

  Az első- és hátsókerék-felfüggesztés majdhogynem teljesen hagyományos. Teleszkópvilla elől; 120 mm rugóútnak felel meg. A hátsó kereket egy erőátviteli lengővilla irányítja; a rugóút 115 mm.

  A kerekek és fékek megegyeznek a C 650 Sport, illetve C 650 GT típuséval. A standard BMW Motorrad ABS funkció 2-csatornás Bosch rendszerre épül, amely a két maxi robogónál is megtalálható. Az energia-visszanyerés érdekében azonban két további érzékelőt építettünk be és megfelelően alakítottunk az ABS szoftveren. Az energia-visszanyerés szabályozásához azonban két további érzékelőt építettünk be és megfelelően módosítottuk az ABS szoftvert.
 • A BMW C evolution modell alakját és ergonómiáját a benzinmotoros testvére, a C 650 Sport ihlette. A sportos kivitelű szélvédő városi környezetben kellő védelmet nyújt és jó (ki)látást biztosít a motorosnak is. A választható kiegészítőként elérhető magas szélvédő még nagyobb komfortot és hatékonyabb szélvédelmet nyújt.

  A jármű 275 kg; ez egy picit több, mint a robbanómotoros BMW maxi robogó súlya. Ez a meglehetősen kis többletsúly a modern kompozit anyagok miatt keletkezik.
 • A nagyméretű utasülés alatt tárolóhely lett kialakítva az integrált sisaknak és egyéb tárgyaknak. Vagy, úgy is mondhatjuk, hogy rengeteg hely van a napi bevásárlásnak, illetve a táskának. A lábtérben elhelyezett, zárható, jobb oldali tárolórekeszben elhelyezhető a töltőkábel, illetve egyéb kisebb tárgyak is, és egyben 12 V-os aljzatként is szolgál. A nagyméretű topcase, mely választható kiegészítő, még több tárolóhelyet kínál.

  Ülés, vezetőre tervezve. A 785 mm ülésmagassággal rendelkező standard ülés mellett egy 765 mm magasságú komfortülés is elérhető, kisebb ülésdőléssel – a még nagyobb kényelemért.

Az egyéniség magasabb fokú kifejeződése

Speciális felszerelések és tartozékok.

A speciális felszerelések és eredeti BMW kiegészítők széles skálája egészíti ki az elektromos maxi robogó megjelenését.

További információk

Fedezd fel az E-mobilitás világát

A társadalmi tesztmotorozás.

Éld meg a legfontosabb pillanatokat.

Kiegészítők a C evolution modellhez

Maxi robogó, öltözet, életérzés

Ruházat a BMW Motorradtól.

Ruházat és felszerelés, amely tökéletesen passzol a maxi robogóhoz – szóval nyugodt lehetsz, mert a stílus és a funkcionalitás is tökéletesen rendben van.

Kereskedők keresése

További Városi Mobilitás modellek