Az ember rengeteg megtett kilométerrel.

Brian Tinkler sokat motorozik.

Pozőrök. Briannek nincs sok ideje az ilyen típusú motorosokra. „Ha engem kérdez, akkor túl sok a kényeskedés", mondja a 60 éves dél-kaliforniai nyugdíjas. Nem látszik rajta, hogy mennyire tud motorozni, és nincs szüksége arra, hogy dicsekedjen a képességeivel. Brian egyáltalán nem beszél a motorozásról. Ő csak csinálja. „A motorozás az, ami számít", mondja. Elsősorban a gyors motorozás.

Nem vagyok a szavak embere. Inkább a sok kilométeré. #MAKEITSPEZIAL ”

Egy nem alkalmazkodó ember.

Egy nem alkalmazkodó ember.

Brian a négy különböző motorkerékpárján úgy halmozza a kilométereket, mintha az semmiség lenne. Első ránézésre szerény embernek tűnik, olyan nagybácsi típus. De második pillantásra már látható, hogy Brian nem egy alkalmazkodó típus. Egy individualista. Egy különleges fickó – ugyanannyira független és szabad, mint a kalandos kaliforniai motorozásai. Soha ne kövesd a tömeget! Mindig ez volt a mottója.

+ További információk

Brian első kétkerekű motoros élményét 12 éves korában szerezte. Az unokatestvérét látogatta meg egy oregoni farmon. Attól a naptól kezdve, amikor először felült egy Vespa robogóra, már mindig csak a pazar motorokat figyelte. Évekkel később arról álmodozott, hogy lesz egy BMW R 90 S-e, egy olyan motorkerékpár, amelyet Roland Sands híres motorátépítő úgy fedezett fel újra, mint „Concept Ninety". Brian végül egy R 100 S-t vásárolt, de az álma így is teljesült. A hangulatától függően másik három motorkerékpáron is szokott motorozni. A változatosság szerelmeseként a nyugdíjas a túrasport motorkerékpárját váltogatja egy dual-sport modellel és egy klasszikus naked motorkerékpárral.  

+ További információk

A motorkerékpároknak szeretetre és odafigyelésre van szükségük. Ez már adott Tinknél, ahogy a barátai őt nevezik. Mi jelent pontosan a szeretetet és odafigyelést ebben az esetben? Néha egy régi fogkefét használ a motorkerékpár nehezen elérhető területeinek tisztítására és a poros részek fényesítésére. Tudja, hogy ez ma már nem igazán divatos, de a motorkerékpárok jelentenek mindent neki. Ugyanakkor a motorkerékpároknak nem ad beceneveket. "Az hülyeség. A lányok nem ezt csinálják?", mondja egy elutasító kézmozdulattal.

+ További információk

A bukósisak-viselés ugyanolyan fontos Tinknek, mint a motorkerékpár fogkefével való tisztítása. Első a biztonság: „Értékelem az életemet, és meg akarom védeni magam". Egy ember, aki tisztában van a fontossági sorrenddel. Brian tervei között rengeteg kirándulás szerepel, és szeretne még sokkal több kilométert megtenni. „Néha társaságban motorozom, de egyedül is szeretek utazni". Ezen a módon jobban tud lazítani, és élvezni az utazás szabadságát. Közben kemény rockzenét, Led Zeppelint vagy Jimmy Hendrixet hallgat. Motorozás közben a „lélegezz", „gondolkodj" és „éld túl" szavak villannak át az agyán. Talán kicsit egzisztencialistának tűnhet, de ez az, amit Tink az üzemanyagtartályára festene. Végül is Brian egy individualista. 

+ További információk

További történetek, amelyek érdekelhetik.

Tegye a magáévá

spinner