Egy történet, számtalan történet

A BMW motorkerékpárok történetét meghatározó emberek áttörik a normákat. Minden Max Friz vezető tervezővel kezdődött, aki az 1923. szeptember 28-án, a német autókiállításon bemutatott első BMW Motorrad példányt megalkotta. Ezután következtek olyan tervezők, versenyzők, gondolkodók, akik szintén szembeszálltak a status quo-val. Rudolf Schleicher 1924-ben csatlakozott a BMW R 37, a BMW Motorrad első sportmodelljének kifejlesztéséhez. Ernst Jakob Henne 1937-ben egy teljesen burkolt BMW 500 Kompressoron elérte a 279,503 km/h sebességrekordot. Georg „Schorsch” Meier 1939-ben nyerte meg nem britként a Senior TT Isle of Man versenyét egy BMW Kompressoron. Napjainkban is a jövőbe tekintenek, és például új meghajtásokra alapozott új járműkoncepciókat fejlesztenek ki.

+ További információk

100 év egyetlen képen

100 év egy műalkotáson: Ez a motívum játékosan illusztratív módon mutatja be a BMW Motorrad 100 éves történelmének fénypontjait. A következő mérföldköveket fedezheted fel: a boxermotort, a Párizs–Dakar győzelmet, a masnis jubileumi modellt, a BMW Csoport berlini üzemét, és sok mást.

+ További információk
„ 

Your story makes ours complete x 100 years

 ”

Max Friz -
Vezető formatervező 1917-től

Max Friz vezető formatervező 1917-ben lett a BMW tagja, és nagy szenvedéllyel adózik a motorkerékpárok fejlesztése előtt. Mindössze négy héten belül papírra viszi a teljes szerkezeti rajzot. 2023 szeptemberében a német autókiállításon bemutatjuk vízióját, a BMW R 32-t. A többi már történelem. 

 

Hans A. Muth
Vezető tervező 1971-től

Hans A. Muth 1971-ben lett a BMW Motorrad tervezője. A sebesség iránti szenvedélyét 1973-ban a BMW Motorrad első Superbike-jával vitte az utakra. Az R 90 S a stílusával lelkesít. Számos stílusikon követi a BMW Motorrad terméktörténetében.

Edgar Heinrich
2012-től tervezési alelnök

Edgar Heinrich vezetése alatt 2012 óta számos más motorkerékpár mellett létrejött a BMW R 1200 GS túraenduro ikon vagy a rendkívül sportos S 1000 RR. A mobilitás villamosítását is szem előtt tartja, például az avantgárd CE 04 elektromos robogó kifejlesztésekor vagy olyan víziókban, mint a Vision AMBY 2022.

A „100 YEARS BMW MOTORRAD” mottó jegyében a jubileumi kiállítás életre kelti a BMW Motorrad 100 éves történelmét. Indulj el egy 100 évet átfogó utazásra, amely tele van szenvedélyekkel, nagy álmokkal és lenyűgöző történetekkel. Lépj be az történelembe és egy olyan magával ragadó világba, ahol minden érzékszerveddel átélheted a motorozás szenvedélyét. A vad terepektől kezdve a városi környezetig megtapaszthatod a BMW Motorrad univerzumot a maga teljességében. És mint mindig, itt is szerepet kapsz a mi történetünkben.

+ További információk

A helyszín

A helyszín

A kiállítás a müncheni BMW Múzeum híres csésze alakú épületében található. 2023. május 12-én adják meg a rajtjelet, és a kapuk megnyílnak a nagyközönség előtt. Remek alkalom arra, hogy meglátogasd a motoroddal – vagy akár az egész családdal.

+ További információk

A „régi” új Retro Roadster

Az R 12 nineT

Az R 12 nineT

Egy legenda fejlődése. Az új R 12 nineT az ikonikus R nineT Retro Roadster logikus folytatása. Új ergonómiával, nagyobb dinamikával és retrósabb megjelenéssel. Továbbfejlődik, és mégis hű marad önmagához. Mint mindig: #SoulFuel tisztán. Továbbra is: tökéletesen alkalmas a testreszabásra. Már úton van... az izgatott várakozás pedig már elkezdődött.

 

+ További információk

100 év stílus és tartozékok

Tökéletesen illenek az évfordulóhoz: Edition 100 Years ruházat, kiegészítők és extra felszereltség. A darabokat többek között egyedi részletek, különleges stílusok vagy retro formák teszik összetéveszthetetlenné. A kiegészítők, mint például a táskák és a motoros szőnyeg, a 100 éves emblémáról ismerhetők fel, és különböző kivitelekben és méretekben kaphatók. Fedezd fel az Edition 100 Years termékek választékát.

+ További információk

„The Future Shack” 2. epizód

Ebben az epizódban felfedezőútra indulunk Szingapúr okos városába. Fedezd fel a vibráló nagyvárost főhőseink szemével, és meríts ihletet.

Fedezd fel most

History continues

spinner