Megjegyzés: A motorkerékpárokat a jogszabályokban szereplő kötelező felszerelésekkel szállítjuk (pl.: sárga fényvisszaverők a villaszáron – Euro 4). A honlapon található képeken és videókban nem minden esetben láthatóak ezek a kötelező felszerelések.

A BMW K 1600 GTL.

Luxusutazás. Elsőosztályú érkezés.

Motorra fel! Csak menj és meg se állj! Pattanj rá és száguldd át a világot stílusosan, elegánsan ezzel a nagy teljesítményű, luxus túramotorral. Az új BMW K 1600 GTL motor a csúcsminőség és a merő kényelem netovábbja, amely a legendás soros hathengeres motorral büszkélkedhet. Most már az alapfelszereltség részét képezi a dinamikus ESA és ABS Pro legutolsó generációja. Legyen elegáns a megjelenésed az újratervezett panelek segítségével. Legyél nyugodt és összeszedett, bármilyen legyen is az időjárás vagy bármekkora is a távolság. Egyedül vagy partnerrel: élvezd mindegyik utad során a kényelmes irányítást és az erőfeszítés nélküli kormányzást. A K 1600 GTL-lel való utazás új dimenziókat tár fel előtted - stílusos, erőteljes, luxus – egy első osztályú élmény vár rád.

A K 1600 GTL dizájnja

Válaszd ki a stílusod!

Számos színváltozatnak köszönhetően még inkább a saját igényeidhez igazíthatod a K 1600 GTL megjelenését.

*/-->

Style Elegance

A Style Elegance kivitel zöld színe kiemeli a K 1600 GTL elegáns génjeit, amelyet a krómozott részletek tovább hangsúlyoznak.

*/-->

Fekete (Black storm metallic)

Az új fekete fényezés határozott és kompromisszum nélküli elegáns megjelenést kölcsönöz, továbbá kiemeli a K 1600 GTL lenyűgöző vonalvezetését.

*/-->

Option 719 Kék (Blue planet metallic/Ivory)

Lenyűgöző és elegáns: mindig tökéletes megjelenés.

*/-->

Option 719 Barna (Stardust metallic)

A barna fényezés már messziről szemlélteti, hogy mit várhatsz egy luxus túramotorkerékpártól.

A dizájn: tökéletes.

A K 1600 GTL dizájn elsőosztályú lett. A megújult oldallapoknak, hűtőrácsoknak, benzintank-díszítésnek és csomagtartónak köszönhetően a motoros mindenhol elegánsabban jelenhet meg. A szembetűnő részletek, például a lábtartó, a választékos kinézet végső elemeit adják. Az olyan karakterisztikus elemek, mint a kétkaros esőkerék-felfüggesztés, a jól látható motor, az innovatív xenon fényszóró és az alváz a stílus úttörői. Az első oldal áttervezése, ideértve a tükröt és szélvédőt is, egy párját ritkítóan elegáns és dinamikusra formált kompozíciót eredményezett.
A luxuskivitelű, átfogó megoldás nem csupán egy első osztályú dizájn tulajdonságával büszkélkedhet, hanem valósággal csábít az úton való száguldásra.
+ További információk

6-hengeres, soros motor

1.649
cm3 hengerűrtartalom
750
mm ülésmagasság
175
Nm max. nyomaték 5 250 ford./percnél
117
liter tárhely
Olaj-/vízhűtéses, négyütemű, hathengeres, soros motor

A legkiválóbb, 6-hengeres motor.

A legkiválóbb, 6-hengeres motor.

Első osztályú motor: a legendás egysoros, hathengeres motor, egyedülállóan sima menetet tesz lehetővé, és a legkiválóbb motorozási teljesítményt biztosítja a luxus túramotorok kategóriájában. 118 kW (160 PS) kimenő teljesítménye és 5250 fordulat/percnél fellépő 175 Nm maximális nyomatéka biztosítja a tökéletes, dinamikus lökőerőt. 70%-os nyomaték pedig már 1500 fordulat/percnél is fellép.

+ További információk

Tapasztald meg a K 1600 GTL robosztusságát

K 1600 GTL fényrendszer

Egy új dimenzió.

Egy új dimenzió.

A dinamikus, elektronikus futóműállítású standard modell a motorozás új dimenzióját nyitja meg. A rendkívül érzékeny érzékelő-doboz a másodperc milliomod része alatt felismeri a motorozási körülményeket, és szabályozza a csillapítást a felfüggesztésben. Így bármely motorozási helyzetben garantálható az ideális csillapítás. Most már még a lejtőkön is elérhető a korábban elképzelhetetlen szintű csillapítási komfort, és így a motorozás a végletekig egyenletes lehet.

+ További információk

Csak pattanj a nyeregbe és végy egy mély lélegzetet.

Csak pattanj a nyeregbe és végy egy mély lélegzetet.

A K 1600 GTL utolérhetetlen kényelmet biztosít. Ellenállhatatlan jellemzői többek között a hatalmas hely és a kitűnő hozzáférhetőség. A gondosan megtervezett és könnyen hozzáférhető csomagtér megoldások a motoros kényelmét szolgálják, ami a túramotorok világában a K 1600 GTL-t egy kompromisszumok nélküli választássá teszi. A sok apróságnak, például a központi zárnak, az ülésfűtésnek, az elektromosan állítható szélvédőnek és a többféle ülésmagasságnak köszönhetően egy hosszú utazás a partnereddel nem is lehetne nagyobb öröm.

A fokozott kényelemről a különféle menetprogramok és a dinamikus menetvezérlés gondoskodnak. Továbbá rendelkezése áll még a multicontroller is: ez egy olyan alapvető kezelési koncepció, amely lehetővé teszi, hogy a motoros kényelmesen navigálhasson a fedélzeti menüben úgy, hogy nem kell a kezét levennie a kezelőkarokról, és állandóan szemmel tarthatja az utat. Semmi sem tathat vissza attól, hogy a K 1600 GTL-lel teljes nyugalomban új horizontokat hódíts meg. A végtelen lehetőségek motorja – a luxuseszközök tárháza.

+ További információk
 • A legjobb úttartásért.
  A standard, dinamikus elektronikus futóműállítás jelentős mértékben tovább növeli a K 1600 GTL első osztályú motorozási kényemét. Biztosítja a legjobb hajtást, a biztonságot és a legmagasabb fokú kényelmet: a dinamikus elektronikus futóműállítás a motorozási körülményektől és manőverektől függően, a felismert körülményekhez automatikusan igazodva vezérli a felfüggesztést. Így jelentősen javítja az út és a gumi közti tapadást, még a motor bedöntése közben is. Biztosítja a motorozási körülmények állandó stabilitását, valamint tovább javítja a kényelmet és a biztonságot - különösen a hosszú utakon.

  A standard "Road" beállítás – kényelmesen átvisz minden egyenetlenségen. A „dinamikus” beállítással általában erőteljesebb csillapítás választható: ez a sportos, dinamikus motorozáshoz megfelelő.

 • Megfordulás egyszerűen. A kényelmes nyomatékszabályozó asszisztenssel (TCA) nem jelentenek problémát a meredek utak és a szűk helyek a népszerű kilátópontokon vagy parkolóhelyeken. Parkolás és manőverezés mosolyogva. Tegye üresbe a motort, majd a bal oldali kezelőkaron lévő gombbal kapcsolja be a kezelő funkciót. Ezzel aktiválja a hátramenet-asszisztenst. A kijelzőn megjelenő R jelzés nyomásával a parkolóból való kigurulás egyszerűen megoldható, és a következő célállomásra nagy lendülettel lehet indulni.
 • Több fény. A nagyobb biztonságért.
  A standard xenon fényszórók a hagyományos halogén fényszóróknál kétszer fényesebbek és 30%-kal kevesebb energiát fogyasztanak. Folyamatosan megvilágítják az út felszínét - különösen éjjel és rossz látási viszonyok között. Ugyanakkor téged is láthatóbbá tesznek. A reflektor hengeres ellenzői megakadályozzák, hogy az izzók elvakítsák a többi közlekedőt.

  A fény követi a kereket. Adaptív fényszóró.
  Az opcionális tartozékként elérhet adaptív fényszóró optimálisan világítja meg az utat, és igazodik a kanyarokhoz is. A fő reflektor szervomotorja kanyarodáskor kiegyenlíti a motorkerékpár bedőlését, és a fényt optimális szögben az útra irányítja. Így a motoros vezetésbiztonsága lényegesen nagyobb lesz, különösen éjszaka történő kanyarodáskor.
 • Szerelkezz fel és érezd jól magad.
  Akár túrázol, akár csak a szokásos napi utadat teszed meg, a K 1600 GTL-re felszerelt ládákban és csomagtartókon elegendő hely van minden holmidnak. A mindennap szükséges tárgyaktól az eszközökön és ruhákon át a nyaralási emlékekig.

  Az opcionális felső csomagtartó kényelmes belső terével és a standard felszereltség részét képező belső világításával nyűgöz le. Utasod szeretni fogja a kis méretű kényelmes háttámlát. A motorkerékpár standard színei tökéletesen illeszkednek a K 1600 GTL elegáns megjelenéséhez. A felső csomagtartóhoz tartozó opcionális zsebekben elférnek az úti okmányok, dokumentumok és egyéb papírok.

  Az elválasztók még több helyet biztosítanak a túrázókészletnek. A kézitáskával és a – szintén levehető– vállszíjjal együtt ideális társak a városnézéshez.

 • Extraordinary features for increased comfort.
  A kulcs nélküli motorozás és a központi zár megkönnyíti az életed. és olyan társakká válnak, akik nélkül már semmit sem akarsz csinálni.

  A kulcs nélküli motorozás lehetőségének köszönhetően feleslegessé válik a mechanikai kulcs, így indulás előtt nem kell a keresésével tölteni az időt. Elegendő, ha a kulcs a dzsekid zsebében van, és máris beindíthatod a motort.

  A központi zár lehetővé teszi, hogy a motorkerékpár lezárásával a tárolók és további csomagtartók tartalma biztosítva legyen a tolvajok ellen. Ehhez csak egy gombot kell megnyomni a kezelőkaron. Így csak leszállsz a motorról, és már mehetsz is kirándulni.
 • Sebességváltás, akárcsak a versenyeken.
  Ez maga a luxus – a legnagyobb plusz a könnyű kezelhetőségben: a Pro sebességváltó segéd eredetileg a motorversenysporthoz készült. A túraosztály igényeihez igazítva lehetővé teszi a sebességváltást a tengelykapcsoló használata nélkül szinte bármilyen terhelés mellett vagy fordulatszám-tartományban Gyorsulás közben a gázkar nyitva marad, és lehetővé teszi a gyors, nyugodt sebességváltást. Zárt gázkar mellett alacsonyabb fokozatba váltáskor a rendszer automatikusan duplán szétkapcsol, így a visszaváltás tökéletes lesz.

  Így a kuplungkar kiold, és felengedve marad, még hosszú út megtétele után is. Ezen túlmenően a sebességváltás gyorsabb is, mint a kuplung használatával: így a motorozás még dinamikusabb és komfortosabb.
 • A kellemes közérzet állandó kísérőd a motoros út során. A BMW Motorrad az első gyártó, amely gyárilag biztosítja az „intelligens vészhívás” opciót: egy kormányra erősített rendszert, amely vészhelyzetben automatikusan képes aktiválni a mentési láncot, ezáltal meggyorsítva a mentőszolgálat munkáját. Az „intelligens vészhívás” könnyű vagy súlyosabb baleset bekövetkezése után automatikusan aktiválódik. A vezető gombnyomással maga is kiválthatja a vészhívást, ha szemtanúja egy balesetnek. A rendszer automatikus vagy manuális aktiválása után a helyszín GPS-adatait és a motor menetirányát a rendszer mobiltelefonos kapcsolaton keresztül a BMW hívásközpontba továbbítja. Innen aktiválódik a mentési lánc. A gyors, precíz segítségnyújtásért. Nagyszerű érzés minden túrán.

Opcionális felszerelések és tartozékok.

A széles körű Spezial színválasztékkal, valamint az exkluzív, prémium minőségű, opcionális BMW Motorrad felszerelésekkel és eredeti tartozékokkal saját igényeidhez igazíthatod a K 1600 GTL-t.

További információk

A színfalak mögül

Érzést teremtünk

Tervezési folyamat a BMW Motorradnál.

A BMW Motorrad tervezői csapatában nem mindennapi emberek dolgoznak. Minden tervezőnek meg van a maga stílusa és otthonosan érzi magát a saját színterén. És egytől egyig mindegyikük hozzáteszi saját inspirációját és szenvedélyét. Ezeket a különböző formákat ötvözik a tervezésnél: a BMW Motorrad minden egyes új motorjában megtestesülnek. Edgar Heinrich, a BMW Motorrad vezető tervezője, bemutatja a BMW Motorrad tervezői csapatát és magát a tervezési folyamatot.

További információk

A K 1600 GTL tartozékai

Túrázásra alkalmas ruházat