Megjegyzés: A motorkerékpárokat a jogszabályokban szereplő kötelező felszerelésekkel szállítjuk (pl.: sárga fényvisszaverők a villaszáron – Euro 4). A honlapon található képeken és videókban nem minden esetben láthatóak ezek a kötelező felszerelések.

A BMW K 1600 GT.

Luxus két keréken.

Utazás, új élmények, tapasztalatok gyűjtése, nyugodt és mégis dinamikus vezetés élvezete: az új BMW K 1600 GT nyergéből ilyennek látod a világot. Ez azért van, mert sokkal több fölényt és dinamikát biztosít a nagyobb túrázási kényelem mellett: 6-hengeres soros motorja a leadott teljesítménye és egyenletes működése miatt már ma is ikonikusnak tekinthető. Emellett még fontos a szél és időjárás elleni védelem miatti hosszú távú utakra való alkalmassága és a felszerelések választéka, amelyeket legszívesebben azonnal felszerelnél a motorodra. Az olyan innovatív fejlesztések, mint például az ECALL intelligens vészhívó, tökéletesen kiegészítik a csomagot. A K 1600 GT-t ilyen kiváló felszereltsége mellett, nemcsak te találod majd attraktívnak, hanem a külső szemlélők pillantását is vonzani fogod. Mély benyomást fogsz kelteni, akár egy helyben állsz, akár az úton motorozol.

A K 1600 GT dizájnja

Válaszd ki a stílusod!

Négy különböző fényezés hangsúlyozza a K 1600 GT dinamikus génjeit, valamint kényelmes oldalát. Így tökéletesen kifejezhetők az arányok és az érzelmek.

*/-->

Fekete/szürke (Black storm metallic/Glacier silver metallic)

Ez a fényezés különleges karakterrel ruházza fel a K 1600 GT-t.

*/-->

Fekete (Black storm metallic)

A fekete szín remekül kiemeli a motorkerékpár arányait, továbbá klasszikus eleganciával ruházza fel.

*/-->

Option 719 kék (Blue planet metallic/Ivory)

Szuverén, stílusos és magabiztos, a kék szín igazán különleges megjelenést kölcsönöz.

*/-->

Option 719 Barna (Stardust metallic)

A barna fényezés a motorkerékpár elegáns oldalát hangsúlyozza.

Dinamika a szemnek is.

Dinamika és kényelem: a K 1600 GT ezen jellemzői is megjelennek a dizájnban. A Duolever első felfüggesztés, xenon fényszóró adaptív fényszóróval, az erős hathengeres motor és a váz teszi a minőségi átfogó képet kiemelkedővé. A teljesen új elöl- és oldalnézet atletikus és éles vonalaival biztosítja a sportos, áramvonalas megjelenést. A 6-in-2 kipufogó vizuálisan és akusztikusan is tükrözi a hathengeres motorban rejlő lehetőségeket.
A K 1600 GT különleges megjelenését fokozza a magas minőségű festék: az exkluzívan diszkréttől a sportosan dinamikusig. Te döntöd el, mi illik hozzád.
+ További információk

6-hengeres, soros motor

118
kW (160 LE) 7750 ford./percnél
3,2
s gyorsulás 0-100 km/h
175
Nm max. nyomaték 5,250 ford./percnél
810
mm ülésmagasság
Olaj-/vízhűtéses, négyütemű, hathengeres, soros motor

Első osztályú hathengeres.

Első osztályú hathengeres.

Legendás: a hathengeres soros motor. Ezzel minden út igazi élménnyé válik. Páratlan futássimaságával és teljesítményével megbízhatóan gondoskodik a kívánt dinamikáról. 175 Nm maximális nyomatéka és 118 kW (160 LE) teljesítménye összehasonlíthatatlan és erőfeszítésektől mentes húzóerőt nyújt. Ennek során a nyomaték 70%-a már rendelkezésre áll 1500 percenkénti fordulatszám mellett. Ez azt jelenti, hogy a legkisebb kézmozdulat is jelentős szabályozhatóságot ad a K 1600 GT modellnek a túrákon: egy telivér válaszkarakterisztikája és kezelése.

+ További információk

Tapasztald meg a K 1600 GT hangját

A K 1600 GT jellemzői

Jelentős alapfelszerereltség.

Standard nagy teljesítményű fékbetétek ABS Pro-val.

Jelentős alapfelszerereltség.

A K 1600 GT műszakilag legmagasabb szintű standard felszereltsége semmi kívánnivalót nem hagy maga után: ABS Pro, amely biztonságos fékezést nyújt még döntéskor is, az innovatív xenon fényszóró és a multikontroller csak egyike a számtalan extrának. Új alapfelszereltség: dinamikus ESA. A váz felismeri és irányítja a csillapítást és a szögsebesség-érzékelőt és vezérlőegységeket, ezredmásodpercek alatt. A legjobb csillapítási beállításokat biztosítja minden helyzetben. Még a motor döntése során is olyan csillapítás érhető el, amely eddig elképzelhetetlen volt, most pedig folyamatosan stabil motorozási magatartást nyújt.

+ További információk

Szeretnél még többet?

Opcionális kulcs nélküli indítás a kényelem fokozásáért.

Szeretnél még többet?

A számos opcionális kiegészítő, például az adaptív fényszóró, kulcs nélküli indítás és központi zár még nagyobb kényelemről, biztonságról és pihentető útról gondoskodik gombnyomásra. A BMW Motorrad az első motorkerékpár-gyártó, amely az opcionális "intelligens vészhívást" gyári felszereltségként biztosítja, a biztonság fokozása érdekében. A nyomatékszabályozási segédnek köszönhetően a manőverezés és parkolóhelyről való kijutás a lejtőkön is könnyedén végrehajtható. A pro sebességváltás-segéd még kényelmesebb és dinamikusabb váltást biztosít.

+ További információk
 • A kellemes közérzet állandó kísérőd a motoros út során.
  A BMW Motorrad az első gyártó, amely gyárilag biztosítja az „intelligens vészhívás” opciót: egy kormányra erősített rendszert, amely vészhelyzetben automatikusan képes aktiválni a mentési láncot, ezáltal meggyorsítva a mentőszolgálat munkáját.

  Az "intelligens vészhívás" automatikusan aktívvá válik egy kisebb-nagyobb baleset során. A vezető gombnyomással maga is kiválthatja a vészhívást, ha szemtanúja egy balesetnek. A rendszer automatikus vagy manuális aktiválása után a helyszín GPS-adatait és a motor menetirányát a rendszer mobiltelefonos kapcsolaton keresztül a BMW hívásközpontba továbbítja. Innen aktiválódik a mentési lánc. A gyors, precíz segítségnyújtásért. Nagyszerű érzés minden túrán.
 • Egyszerű hátramenet.
  A kényelmes nyomatékszabályozó asszisztenssel (TCA) nem jelentenek problémát a meredek utak és a szűk helyek a népszerű kilátópontokon vagy parkolóhelyeken. Parkolás és manőverezés mosolyogva. Tegye üresbe a motort, majd a bal oldali kezelőkaron lévő gombbal kapcsolja be a kezelő funkciót. Ezzel aktiválja a hátramenet-asszisztenst. A kijelzőn megjelenő R jelzés nyomásával a parkolóból való kigurulás egyszerűen megoldható, és a következő célállomásra nagy lendülettel lehet indulni.
 • A legjobb úttartásért.
  A standard, dinamikus elektronikus futóműállítás jelentős mértékben tovább növeli a K 1600 GTL első osztályú motorozási kényemét. Ideális húzóerőt, biztonságot és a legmagasabb komfortérzetet nyújtja: az első és hátsó rugóútérzékelők elsősorban a kerék beállításának függőleges mozgását rögzítik. Az adatok alapján a dinamikus ESA automatikusan szabályozza a csillapítást a menetkörülmények és manőverek függvényében. Így jelentősen javítja az út és a gumi közti tapadást, még a motor bedöntése közben is. Biztosítja a motorozási körülmények állandó stabilitását, valamint tovább javítja a kényelmet és a biztonságot - különösen a hosszú utakon.

  A standard "Road" beállítás – kényelmesen átvisz minden egyenetlenségen. A „dinamikus” beállítással általában erőteljesebb csillapítás választható: ez a sportos, dinamikus motorozáshoz megfelelő.
 • Több fény. A nagyobb biztonságért.
  A standard xenon fényszórók a hagyományos halogén fényszóróknál kétszer fényesebbek és 30%-kal kevesebb energiát fogyasztanak. Folyamatosan megvilágítják az út felszínét - különösen éjjel és rossz látási viszonyok között. Ugyanakkor téged is láthatóbbá tesznek. A reflektor hengeres ellenzői megakadályozzák, hogy az izzók elvakítsák a többi közlekedőt.

  A fény követi a kereket. Adaptív fényszóró.
  Az opcionális tartozékként elérhet adaptív fényszóró optimálisan világítja meg az utat, és igazodik a kanyarokhoz is. A fő reflektor szervomotorja kanyarodáskor kiegyenlíti a motorkerékpár bedőlését, és a fényt optimális szögben az útra irányítja. Így a motoros vezetésbiztonsága lényegesen nagyobb lesz, különösen éjszaka történő kanyarodáskor.
 • Szerelkezz fel és érezd jól magad.
  Akár túrázol, akár csak a szokásos napi utadat teszed meg, a K 1600 GTL-re felszerelt ládákban és csomagtartókon elegendő hely van minden holmidnak. A mindennap szükséges tárgyaktól az eszközökön és ruhákon át a nyaralási emlékekig.

  Az opcionális felső csomagtartó kényelmes belső terével és a standard felszereltség részét képező belső világításával nyűgöz le. Utasod szeretni fogja a kis méretű kényelmes háttámlát. A motorkerékpár standard színei tökéletesen illeszkednek a K 1600 GT dinamikus megjelenéséhez. A felső csomagtartóhoz tartozó opcionális zsebekben elférnek az úti okmányok, dokumentumok és egyéb papírok.

  Az elválasztók még több helyet biztosítanak a túrázókészletnek. A kézitáskával és a – szintén levehető– vállszíjjal együtt ideális társak a városnézéshez.


 • Rendkívüli szolgáltatások a nagyobb kényelem érdekében.

  A kulcs nélküli motorozás és a központi zár megkönnyíti az életed. és olyan társakká válnak, akik nélkül már semmit sem akarsz csinálni.

  A mechanikus kulcs feleslegessé válik, és mostantól szabadon mozoghatnak a kezeid – a kulcs nélküli indításnak köszönhetően. Egyszerűen kiküszöbölheted az indulás előtti keresélést, elég a zsebedben tartani a kulcsot a nyitáshoz és a motor indításához.

  A központi zár lehetővé teszi, hogy a motorkerékpár lezárásával a tárolók és további csomagtartók tartalma biztosítva legyen a tolvajok ellen. Ehhez csak egy gombot kell megnyomni a kezelőkaron. Így csak leszállsz a motorról, és már mehetsz is kirándulni.

 • Sebességváltás, akárcsak a versenyeken.
  Szinte luxus – de különösen a K 1600 GT dinamikájának kifejeződése: a sebességváltás-segéd eredetileg versenyzéshez lett kifejlesztve. A pro sebességváltás-segéd, amely a túraszektorban való használatra lett kifejlesztve, lehetővé teszi a tengelykapcsoló nélküli sebességváltást szinte bármilyen terhelés vagy sebességtartomány mellett. Gyorsulás közben a gázkar nyitva marad, és lehetővé teszi a gyors, nyugodt sebességváltást. Zárt gázkar mellett alacsonyabb fokozatba váltáskor a rendszer automatikusan duplán szétkapcsol, így a visszaváltás tökéletes lesz.

  Így a kuplungkar kiold, és felengedve marad, még hosszú út megtétele után is. Ezen túlmenően a sebességváltás gyorsabb is, mint a kuplung használatával: így a motorozás még dinamikusabb és komfortosabb.

Opcionális felszerelések és tartozékok.

A prémium opcionális felszerelésekkel és az exkluzív, speciális BMW Motorrad Spezial és eredeti BMW Motorrad tartozékokkal saját igényeidhez igazíthatod a K 1600 GT-t.

További információk

A színfalak mögül

Érzést teremtünk

Tervezési folyamat a BMW Motorradnál.

A BMW Motorrad tervezői csapatában nem mindennapi emberek dolgoznak. Minden tervezőnek meg van a maga stílusa és otthonosan érzi magát a saját színterén. És egytől egyig mindegyikük hozzáteszi saját inspirációját és szenvedélyét. Ezeket a különböző formákat ötvözik a tervezésnél: a BMW Motorrad minden egyes új motorjában megtestesülnek. Edgar Heinrich, a BMW Motorrad vezető tervezője, bemutatja a BMW Motorrad tervezői csapatát és magát a tervezési folyamatot.

További információk

A K 1600 GT tartozékai

Túrázásra alkalmas ruházat