A BMW K 1600 GT.

Luxus két keréken.

Utazás, új élmények, tapasztalatok gyűjtése, nyugodt és mégis dinamikus vezetés élvezete: az új BMW K 1600 GT nyergéből ilyennek látod a világot. Ez azért van, mert sokkal több fölényt és dinamikát biztosít a nagyobb túrázási kényelem mellett: 6-hengeres soros motorja a leadott teljesítménye és egyenletes működése miatt már ma is ikonikusnak tekinthető. Emellett még fontos a szél és időjárás elleni védelem miatti hosszú távú utakra való alkalmassága és a felszerelések választéka, amelyeket legszívesebben azonnal felszerelnél a motorodra. A kínálatot innovatív figyelemfelkeltő elemek, például az alapfelszereltséghez tartozó tolatósegéd vagy az intelligens ECALL vészhívó teszik teljessé. A K 1600 GT-t ilyen kiváló felszereltsége mellett, nemcsak te találod majd attraktívnak, hanem a külső szemlélők pillantását is vonzani fogod. Mély benyomást fogsz kelteni, akár egy helyben állsz, akár az úton motorozol.

A K 1600 GT dizájnja

Válaszd ki a stílusod!

Három különböző színvilág emeli ki a K 1600 GT dinamikus karakterét és kényelmes oldalát. A szó szoros értelmében figyelemfelkeltő az Option 719 változat.

Fekete/szürke (Black storm metallic/Glacier silver metallic)

Ez a fényezés különleges karakterrel ruházza fel a K 1600 GT-t.

Fekete (Black storm metallic)

A fekete szín remekül kiemeli a motorkerékpár arányait, továbbá klasszikus eleganciával ruházza fel.

Opt. 719 Mineral white metallic

Elegáns, stílusos, magabiztos: az Option 719 Mineral white kivitellel garantált a különleges megjelenés.

Dinamika a szemnek is.

Dinamika és kényelem: a K 1600 GT ezen jellemzői is megjelennek a dizájnban. A Duolever első felfüggesztés, xenon fényszóró adaptív fényszóróval, az erős hathengeres motor és a váz teszi a minőségi átfogó képet kiemelkedővé. A teljesen új elöl- és oldalnézet atletikus és éles vonalaival biztosítja a sportos, áramvonalas megjelenést. A 6-in-2 kipufogó vizuálisan és akusztikusan is tükrözi a hathengeres motorban rejlő lehetőségeket.
A K 1600 GT különleges megjelenését fokozza a magas minőségű festék: az exkluzívan diszkréttől a sportosan dinamikusig. Te döntöd el, mi illik hozzád.

 

+ További információk

6-hengeres, soros motor

118
kW (160 LE) 7750 ford./percnél
3,2
s gyorsulás 0-100 km/h
175
Nm max. nyomaték 5,250 ford./percnél
810
mm ülésmagasság
Olaj-/vízhűtéses, négyütemű, hathengeres, soros motor

Első osztályú hathengeres.

Első osztályú hathengeres.

Legendás hathengeres soros motor. Minden egyes kilométer élmény vele. Páratlanul egyenletes menetkultúrája és erőkifejtése megbízhatóan gondoskodik a szükséges dinamikáról. 118 kW-s (160 LE) teljesítménye és 175 Nm maximális nyomatéka kivételes és határozott tolóerőt biztosít. Már 1500 ford./percnél eléri a nyomaték 70%-át. A K 1600 GT a legkisebb csuklómozgásra is érezhetően reagál a túrákon: Tökéletes reakció és kezelhetőség.

 

+ További információk

Tapasztald meg a K 1600 GT hangját

A K 1600 GT jellemzői

Ragyogó Xenon fényszórók.
K 1600 GT Xenon fényszórók
Opcionális "Intelligens vészhívó".
K 1600 GT "Intelligens vészhívás"
Innovatív, könnyen olvasható műszerfal.
K 1600 GT műszerfal
Elektromosan állítható szélvédő.
K 1600 GT szélvédő
Számos vizuális részlet.
K 1600 GT részletek
Légcsavarszél-terelő.
K 1600 GT légterelő
6-hengeres, soros motor.
K 1600 GT többszínű, hathengeres soros motor
Vízálló tárolórekeszek.
K 1600 GT tárolórekeszek

Jelentős alapfelszerereltség.

Az Integral ABS Pro-val ellátott nagy teljesítményű fékberendezés az alapfelszereltség része.

Jelentős alapfelszerereltség.

A K 1600 GT műszakilag legmagasabb szintű standard felszereltsége semmi kívánnivalót nem hagy maga után: ABS Pro, amely biztonságos fékezést nyújt még döntéskor is, az innovatív xenon fényszórók, az adaptív kanyarvilágítás, a hátramanet-segéd és a multikontroller csak egyike a számtalan extrának. Új alapfelszereltség: dinamikus ESA. A váz felismeri és irányítja a csillapítást és a szögsebesség-érzékelőt és vezérlőegységeket, ezredmásodpercek alatt. A legjobb csillapítási beállításokat biztosítja minden helyzetben. Még a motor döntése során is olyan csillapítás érhető el, amely eddig elképzelhetetlen volt, most pedig folyamatosan stabil motorozási magatartást nyújt.

 

+ További információk
Hátramenet-segéd: Könnyű manőverezés és kiállás.

Egyszerűen csak tolass hátra.
A kényelmes hátramenet-segéddel nem jelentenek problémát a meredek utak és a szűk helyek a népszerű kilátópontokon vagy parkolóhelyeken. A manőverezést és a parkolást elismerő mosollyal nyugtázod. A hátramenet-segédet te aktiválod üresben a kormány bal oldalán található gomb megnyomásával. A kijelzőn megjelenő R megnyomásával egyszerűen és biztonságosan kigurulhatsz a parkolóhelyről, és a megfelelő lendülettel már indulhatsz is a következő cél felé.

Dynamic ESA: kisimítja az egyenletlenségeket.

A legjobb útkapcsolat érdekében.
Az alapfelszereltséghez tartozó Dynamic ESA jelentős mértékben növeli a K 1600 GT által biztosított, első osztályú kényelmet utazás közben: Biztosítja a legjobb tapadást, a megnyugtató biztonságot és a maximális kényelmet. Az első és hátsó rugóút-szenzorok érzékelik a kerekek függőleges mozgását. Ezen adatok alapján a Dynamic ESA automatikusan az adott körülményekhez igazítja a futómű lengéscsillapítását a menetállapottól és a manőverektől függően. Ezáltal lényegesen jobb kapcsolat jön létre az út és az abroncsok között, még a motor döntött helyzetében is. Az eredmény: mindig stabil menettulajdonságok, valamint fokozottabb kényelem és biztonság – a hosszú túrákon is.


A „Road” standard beállítással bármilyen egyenetlenségen kényelmesen haladsz át. A „Dynamic” beállítással a rendszer feszesebb lengéscsillapításra áll át a sportosan dinamikus vezetés érdekében.The standard setting "Road" takes you comfortably over all uneven surfaces. With the "Dynamic" setting, a generally firmer damping action is selected: for sporty dynamic riding.

Xenon fényszóró: mindent a megfelelő megvilágításba helyez.

Több fény. Nagyobb biztonság.
A széria Xenon fényszórók a hagyományos halogén fényszóróknál kétszer fényesebbek és 30%-kal kevesebb energiát fogyasztanak. Folyamatosan megvilágítják az utat – különösen éjjel és rossz látási viszonyok között. Ugyanakkor téged is láthatóbbá tesznek. A reflektor hengeres ellenzői megakadályozzák, hogy az izzók elvakítsák a közlekedés többi résztvevőjét.


A fény követi az utat. Adaptív kanyarvilágítás.

Az opcionális tartozékként elérhető adaptív fényszóró optimálisan világítja meg az utat, és igazodik a kanyarokhoz is. A fő reflektor szervomotorja kanyarodáskor kiegyenlíti a motorkerékpár bedőlését, és a fényt optimális szögben az útra irányítja. – Így a motoros vezetésbiztonsága lényegesen nagyobb lesz, különösen éjszaka történő kanyarodáskor.

Szeretnél még többet?

Keyless Ride opcionális felszereltség a még nagyobb kényelemért.

 

 

Szeretnél még többet?

Az olyan opcionális felszereltség, mint a kulcsnélküli indítás vagy a gombnyomással elérhető központi zár, még nagyobb kényelmet, biztonságot és még felszabadultabb haladást biztosítanak. A BMW Motorrad az első motorkerékpár-gyártó, amely az opcionális "intelligens vészhívást" gyári felszereltségként biztosítja, a biztonság fokozása érdekében. A nyomatékszabályozási segédnek köszönhetően a manőverezés és parkolóhelyről való kijutás a lejtőkön is könnyedén végrehajtható. A pro sebességváltás-segéd még kényelmesebb és dinamikusabb váltást biztosít.

+ További információk
"Intelligens vészhívás": baleset esetén és vészhelyzetben gyors válasz a BMW Motorrad ECALL rendszerével.

A kellemes közérzet állandó kísérőd a motoros út során.
A BMW Motorrad az első gyártó, amely gyárilag biztosítja az „intelligens vészhívás” opciót: egy kormányra erősített rendszert, amely vészhelyzetben automatikusan képes aktiválni a mentési láncot, ezáltal meggyorsítva a mentőszolgálat munkáját.

Az "intelligens vészhívás" automatikusan aktívvá válik egy kisebb-nagyobb baleset során. A vezető gombnyomással maga is kiválthatja a vészhívást, ha szemtanúja egy balesetnek. A rendszer automatikus vagy manuális aktiválása után a helyszín GPS-adatait és a motor menetirányát a rendszer mobiltelefonos kapcsolaton keresztül a BMW hívásközpontba továbbítja. Innen aktiválódik a mentési lánc. A gyors, precíz segítségnyújtásért. Nagyszerű érzés minden túrán.

Oldaldobozok, csomagtartók: több hely a csomagoknak.

Szerelkezz fel és érezd jól magad.
Akár túrázol, akár csak a szokásos napi utadat teszed meg, a K 1600 GTL-re felszerelt ládákban és csomagtartókon elegendő hely van minden holmidnak. A mindennap szükséges tárgyaktól az eszközökön és ruhákon át a nyaralási emlékekig.

Az opcionális felső csomagtartó kényelmes belső terével és a standard felszereltség részét képező belső világításával nyűgöz le. Utasod szeretni fogja a kis méretű kényelmes háttámlát. A motorkerékpár standard színei tökéletesen illeszkednek a K 1600 GT dinamikus megjelenéséhez. A felső csomagtartóhoz tartozó opcionális zsebekben elférnek az úti okmányok, dokumentumok és egyéb papírok.

Az elválasztók még több helyet biztosítanak a túrázókészletnek. A kézitáskával és a – szintén levehető– vállszíjjal együtt ideális társak a városnézéshez.

Motorozás kulcs nélkül és központi zár.

Rendkívüli szolgáltatások a nagyobb kényelem érdekében.

A kulcs nélküli motorozás és a központi zár megkönnyíti az életed. és olyan társakká válnak, akik nélkül már semmit sem akarsz csinálni.

A mechanikus kulcs feleslegessé válik, és mostantól szabadon mozoghatnak a kezeid – a kulcs nélküli indításnak köszönhetően. Egyszerűen kiküszöbölheted az indulás előtti keresélést, elég a zsebedben tartani a kulcsot a nyitáshoz és a motor indításához.

A központi zár lehetővé teszi, hogy a motorkerékpár lezárásával a tárolók és további csomagtartók tartalma biztosítva legyen a tolvajok ellen. Ehhez csak egy gombot kell megnyomni a kezelőkaron. Így csak leszállsz a motorról, és már mehetsz is kirándulni.

Sebességváltás kuplung nélkül a pro shift segédnek köszönhetően.

Sebességváltás, akárcsak a versenyeken.
Szinte luxus – de különösen a K 1600 GT dinamikájának kifejeződése: a sebességváltás-segéd eredetileg versenyzéshez lett kifejlesztve. A pro sebességváltás-segéd, amely a túraszektorban való használatra lett kifejlesztve, lehetővé teszi a tengelykapcsoló nélküli sebességváltást szinte bármilyen terhelés vagy sebességtartomány mellett. Gyorsulás közben a gázkar nyitva marad, és lehetővé teszi a gyors, nyugodt sebességváltást. Zárt gázkar mellett alacsonyabb fokozatba váltáskor a rendszer automatikusan duplán szétkapcsol, így a visszaváltás tökéletes lesz.

Így a kuplungkar kiold, és felengedve marad, még hosszú út megtétele után is. Ezen túlmenően a sebességváltás gyorsabb is, mint a kuplung használatával: így a motorozás még dinamikusabb és komfortosabb.

Az egyéniség magasabb fokú kifejeződése

Opcionális felszerelések és tartozékok.

A prémium opcionális felszerelésekkel és az exkluzív, speciális BMW Motorrad Spezial és eredeti BMW Motorrad tartozékokkal saját igényeidhez igazíthatod a K 1600 GT-t.

További információk

A színfalak mögül

Érzést teremtünk

Tervezési folyamat a BMW Motorradnál.

A BMW Motorrad tervezői csapatában nem mindennapi emberek dolgoznak. Minden tervezőnek meg van a maga stílusa és otthonosan érzi magát a saját színterén. És egytől egyig mindegyikük hozzáteszi saját inspirációját és szenvedélyét. Ezeket a különböző formákat ötvözik a tervezésnél: a BMW Motorrad minden egyes új motorjában megtestesülnek. Edgar Heinrich, a BMW Motorrad vezető tervezője, bemutatja a BMW Motorrad tervezői csapatát és magát a tervezési folyamatot.

További információk

A K 1600 GT tartozékai

Túrázásra alkalmas ruházat

spinner