Az intelligens vészhívással kapcsolatos GYIK

1. Milyen szintű adatvédelem biztosított? Mentésre kerülnek például a sebességgel és útpontokkal kapcsolatos adatok?

Az ECALL aktiválása esetén a rendszer csak olyan, sebességfüggetlen adatokat küld a BMW Call Center számára, amelyek az azonnali segítségnyújtáshoz feltétlenül szükségesek. Ennek megfelelően a jármű pozíciója csak aktív vészhívás során követhető le. A rendszer tehát nem kínál lehetőséget a menetsebességgel kapcsolatos következtetés levonására.

2. Milyen adatok kerülnek átadásra a BMW Call Center számára aktív vészhívás során?

Vészhívás automatikus vagy manuális aktiválása esetén a rendszer egy titkosított adatrekordot küld el a BMW Call Center számára, amely többek között a jármű azonosítószámát, az előre telepített SIM-kártya mobiltelefonszámát, az aktiválás időbélyegét, a vészhívás típusát (manuális vagy automatikus), valamint az aktuális pozíciót és az utazás irányát tartalmazza.

3. Vannak további felmerült költségek az intelligens vészhívás (pl. roaming) használatára vonatkozóan?

Az intelligens vészhívás határozatlan ideig áll rendelkezésre, és további mobildíjak, pl. roamingdíjak nélkül használható az elérhető európai országokban (lásd a hálózati lefedettséget: bmw-motorrad.com/ecall or http://www.bmw-motorrad.com/com/de/technology_detail/safety/item_ecall.html).

4. Milyen helyzetekben használható az intelligens vészhívás?

Az intelligens vészhívás minden vészhelyzetben használható. Például ha balesetet lát, nem érzi jól magát, a jármű meghibásodik, vagy más szolgáltatásokra van szüksége.

5. Vannak gyakorisági korlátai az ECALL aktiválásának?

Vészhelyzetekben a vészhívás aktiválásának nincsenek gyakorisági korlátai. Például, ha az automatikus vészhívást egy kisebb baleset során megszakították a visszaszámlálás alatt, elindítható a manuális vészhívás az SOS gomb használatával (például ha egy adott idő elteltével észlelünk először egy lehetséges sérülést). 

 

6. Hogyan gondoskodik a rendszer a balesetek megfelelő észleléséről?

Az intelligens vészhívás funkció átfogó érzékelőrendszerekből és robusztus algoritmusokból áll a balesetek észlelésére, amelyet számos járműteszt során tett a BMW Motorrad a lehető legbiztonságosabbá. Ezért kizárható, hogy a vészhívás a jármű károsodásával nem járó gyakori vezetési helyzetekben, például kátyúkon vagy akadályokon történő átkelés során, vagy a jármű álló helyzetben történő eldőlése során is aktiválódjon. 

Az automatikus aktiválás előfeltételei:

·       10 km/h feletti sebességnél történő kerékdőlés

·       10 km/h feletti sebességről történő fékezést követő kerékdőlés

·       Akadállyal/járművel történő ütközés meghatározott súlyosságtól, a személyes sebességtől függetlenül (pl. ha parkolás közben a motorkerékpárnak ütközik egy másik úthasználó)

7. Hogyan különbözteti meg a rendszer a kis és súlyos baleseteket?

Az intelligens vészhívás révén a motorkerékpár olyan rendszerrel van ellátva, amely megbízhatóan tesz különbséget a kis és súlyos balesetek között. Ennek során a rendszer többek között a gyorsulással és a kerékszöggel kapcsolatos érzékelőinformációkat használja.   

 

8. Milyen körülmények között működtethető a manuális vészhívás?

A vészhívás manuális aktiválásához meg kell győződni róla, hogy a jármű stabil, és a gyújtás be van kapcsolva. Emellett javasoljuk a motor leállítását és a sisak levételét a lehető legjobb hangminőség érdekében a BMW Call Centerrel való interakció során.

 

9. Milyen helyzetekben kerül sor a mentési lánc aktiválására?

Automatikus aktiválás során a mentési lánc biztonsági okokból mindig aktiválódik egy vészhívás esetén. A vészhívás csak enyhe kerékdőlés/kis baleset esetén előzhető meg az SOS gomb nyomva tartásával egy rövid visszaszámlálás során (műszerfali kijelzés akusztikus jellel kísérve). Amint létrejött a kapcsolat a BMW Call Centerrel, a munkatársnak kötelező segítséget küldenie az automatikus aktiválás miatt.

 

Manuális aktiválás során interakcióba kell lépni a Call Center munkatársával. Ha a munkatárs olyan információt kap, amely szerint orvosi segítség szükséges, aktiválja a mentési láncot. Az adott helyzettől függően a mentési lánc biztonsági okokból működtethető akkor is, ha a járművezető nem beszél, vagy nem tud beszélni a munkatárssal.

 

10. Milyen korlátozások vonatkoznak az intelligens vészhívásra?

A vészhívás előfeltétele a mobilhálózat rendelkezésre állása. Ha nincs elérhető mobilhálózat, nem hozható létre a kapcsolat a BMW Call Centerrel. A mobiltelefon-modul járműben történő felszerelési helye elsősorban a funkcionalitás jegyében lett kiválasztva, hogy a rendszer a lehető legtovább működőképes maradjon még súlyos baleset esetén is. Ha maga a rendszer megy tönkre egy súlyos balesetben, nem működtethető a vészhívás.

 

11. Hogyan akadályozhatom meg a vészhívást?

A manuálisan, valamint a kis balesetek által aktivált vészhívások is megszakíthatók az SOS gomb nyomva tartásával a visszaszámlálás során. A manuális aktiválás esetén a kapcsolat felállítása megszakad az utazás folytatásakor vagy a gyújtás lekapcsolásakor. A súlyos balesetek által aktivált hívások nem szakíthatók meg. Ebben az esetben minden másodperc számít, és a mentési lánc a lehető leggyorsabban működtethető.

 

12. Hogy ellenőrizhetem, hogy a rendszer működik-e?

Alapvetően nincs szükség a rendszer tesztelésére. Műszaki hibák esetén üzenet jelenik meg a műszerfalon. Szükség esetén az ügyfél természetesen maga is tesztelheti a rendszert. Ennek érdekében elegendő röviden megnyomni az SOS gombot a jármű álló helyzetében. Ekkor megkezdődik a visszaszámlálás (akusztikus jel és megjelenítés a műszerfalon), így az aktiválás rövid időkereten belül törölhető a BMW Call Centerrel való kapcsolat létrejötte nélkül.  Véletlen vészhívás esetén tájékoztatni kell a Call Center munkatársát arról, hogy csupán "rendszertesztelésre" került sor.

 

13. Hogy történik a rendszer karbantartása?

Nincs szükség a rendszer karbantartására. A kezdeti elindítást követően a rendszer rendszeres időközönként automatikusan frissül mobiltelefon-/GPS-vétel megléte és felkapcsolt gyújtás esetén (pl. vezetés során).

 

14. Hogyan módosíthatom a Call Center munkatársa által használt nyelvet?

Az intelligens vészhívás előnye, hogy az Ön által választott nyelven beszélhet a BMW Call Center képzett munkatársával. Vészhelyzetben különösen fontos garantálni a korlátlan információáramlást. A gyárilag beállított nyelv országfüggő. Mivel a kívánt "ECALL nyelv" a műszerfal nyelvi beállításaitól független, csak hivatalos BMW Motorrad márkakereskedő határozhatja meg a jármű esetén preferált nyelvet. A rendelkezésre álló nyelvek: német, angol, francia, olasz, holland, lengyel, portugál, orosz, svéd, spanyol, cseh és török.

 

15. Hogyan deaktiválható/újraaktiválható a SIM-kártya és a kapcsolódó intelligens vészhívás?

Ha nem szeretné használni az intelligens vészhívás funkciót (pl. használt jármű vásárlása esetén), egy hivatalos BMW Motorrad márkakereskedő deaktiválhatja az előre telepített SIM-kártyát és a kapcsolódó intelligens vészhívás funkciót. A SIM-kártya deaktiválását jelzőfény jelzi a műszerfalon. A SIM-kártya "újraaktiválását" is hivatalos BMW Motorrad márkakereskedő végezheti el.

 

Még több technológiai részlet

spinner