A BMW S 1000 R.

Dinamika, kompromisszumok nélkül.

A szívverésed közvetlen kapcsolatban van a fordulatszámmérővel? Akkor az S 1000 R az a roadster, amit neked találtak ki – az alapokig le van egyszerűsítve, ugyanakkor maximálisan biztosítja a gondtalan vezetés élményét. A 121 kW-os (165 LE) agresszív motorja minden felpörgetéskor mosolyt csal az arcára. Az új standard HP titán hátsó kipufogó nem hagy maga után kétségeket: ezt nevezik mozgalmas életnek.

Az S 1000 R dizájnja

Válaszd ki a stílusod!

A kontrasztos színösszeállítás kiemeli az S 1000 R sportos és dinamikus dizájnját, és feltűnő megjelenést kölcsönöz a motorkerékpárnak. Három különböző színben kapható: kék, fehér/kék/piros és fekete.

Kék (San Marino blue metallic)

A kék szín kifinomult eleganciával egészíti ki S 1000 R motorkerékpárod kifejezetten dinamikus karakterét.

Fehér/kék/piros (Light white/Racing blue metallic/Racing red)

A BMW Motorrad Motorsport klasszikus fehér, kék és piros színei kihangsúlyozzák az S 1000 R dinamikus és sportos karakterét.

Fekete (Black storm metallic)

A fekete fényezés az S 1000 R karcsú vonalait hangsúlyozza.

Adrenalin két keréken.

Valakinek csupasz, mi inkább úgy fogalmazunk, hogy az alapokra összpontosít. Testvére, az S 1000 RR génjei egyértelműen felfedezhetők: agresszív magasabb hátsó / alacsonyabban fekvő első rész és jellegzetes osztott arc. A jelentősen lekicsinyített oldalsó díszpanel és precíz színezés egyértelművé teszi, hogy nem csupán a motor teljesítménye tiszta és kompromisszummentes.
+ További információk

Négyhengeres soros motor

121
kW (165 HP) 11000 ford./percnél
205
kg súly teljesen megtankolva/menetkészen
114
Nm max. meghúzási nyomaték 9,250 ford./percnél
814
mm ülésmagasság
Víz-/olajhűtéses soros négyhengeres négyütemű motor

Minden dinamizmus forrása: a motor.

Minden dinamizmus forrása: a motor.

A nagy teljesítményű négyhengeres soros motor a hátsó részhez hasonlóan az RR modellen alapul. A teljesítményt ismét megnöveltük 121 KW-ra (165 LE). A nagymértékben lineáris nyomatékért és állandó meghajtásért a motor teljes sebességtartományában. Az E-Gas révén még pontosabban mérheti a teljesítményt. A versenyeken tesztelt Pro sebességváltás-segéd révén a tengelykapcsoló használata nélkül válthat: nagyobb dinamizmus és rövidebb válaszidők – köszöntünk a határvidéken.

+ További információk

Tapasztalja meg az S 1000 R hangját

Az S 1000 R jellemzői

Megkülönböztető elölnézet.
S 1000 R megkülönböztető elölnézet
Prominens "R" logó.
S 1000 R "R" logó
Többfunkciós műszeregység.
S 1000 R többfunkciós műszeregység
Könnyű alumíniumtank.
S 1000 R könnyű alumíniumtank
Kisebb oldalszegély.
S 1000 R Kisebb oldalszegély
Nagy teljesítményű fékek.
S 1000 R nagy teljesítményű fékek
Opcionális Pro sebességváltás-segéd.
S 1000 R Pro sebességváltás-segéd
HP titán hátsó kipufogó alapfelszereltségként.
S 1000 R HP titán hátsó kipufogó

Módosítási lehetőségek.

Módosítási lehetőségek.

Az S 1000 R alapfelszereltségként két menetprogrammal rendelkezik: "Rain" (eső) és "Road" (út). A "Rain" program finom gázadási reakciót, és nedves útviszonyokra beállított ABS és ASC funkciót kínál. A "Road" pedig száraz aszfaltra optimalizálja a gázadási reakciót, valamint az ABS és ASC működését. Opcionálisan két további menetprogram is rendelkezésre áll: ez a Dynamic (Dinamikus) és Dynamic Pro (Dinamikus Pro) program. Az ABS Pro tökéletes késleltetésről gondoskodik még a motor bedöntése esetén is, valamint DTC, indításszabályozás és boxutca-határoló funkciókat nyújt.

Ezzel szemben a Dinamikus Pro a legélesebb menetprogram: itt sem az ABS, sem az ABS Pro nem érhető el a hátsó kerékféken. Ugyanakkor a Dinamikus Pro program konfigurálható a felhasználói programban a saját beállításaid alapján. Tehát csak egyetlen korlátba ütközhetsz: sajátjaidba.

+ További információk
Verseny ABS, ASC és két menetprogram alapfelszereltségként.

Az igények optimális kielégítésére az S 1000 R két menetprogramot tartalmaz: "Rain" (Eső) és "Road" (Út). A részlegesen integrált verseny ABS mellett az ASC automatikus kipörgésgátló is található a fedélzeten – a biztonság és a teljesítmény fokozása érdekében. Ezek a funciók az utazás során be- és kikapcsolhatók.
Promotorozás ABS Pro, DTC, indításszabályozás és boxutca-határoló funkciókkal.

A "Pro menetprogramok" speciális felszereléssel kibővítheti S 1000 R modellje műszaki repertoárját ABS Pro-val és a "Dinamikus" és "Dinamikus Pro" menetprogramokkal. Az ABS helyett az ABS Pro kap szerepet a "Rain" (Eső), "Road" (Út) és "Dynamic" (Dinamikus) menetprogramokban. A felszereltséggel járó további funkciók közé tartozik az Indításvezérlés a tökéletes versenyinduláshoz, és a konfigurálható boxutca-határolót a sebességek töléletes betartására a boxutcában. Továbbá a standard ASC helyére a dinamikus kipörgésgátló (DTC) kerül szögsebesség-érzékelővel.
Pro sebességváltás-segéd a dinamikus sebességváltásért.

Az S 1000 R opcionális Pro sebességváltás-segédje az RR és S 1000 XR modellekből ismert. Lehetővé teszi a váltást a tengelykapcsoló használata nélkül, tehát gyakorlatilag a húzóerő megzavarása nélkül: a fokozott sportosság és dinamika érdekében.

Az egyéniség magasabb fokú kifejeződése

Speciális felszerelések és tartozékok.

A speciális felszerelések és az eredeti BMW Motorrad tartozékok széles választékának köszönhetően teljesen testre szabhatod az F 1000 R motort.

További információk

Orlando Bloom és az S 1000 R

A BMW S 1000 R Custom.

A BMW Motorrad és Orlando Bloom tolmácsolásában.

München/Los Angeles: Sokan sikeres színészként ismerik Orlando Bloomot. És elvárják tőle a hollywoodi sztárokra jellemző minden csillogást. Azonban csak kevesek számára ismert Bloom másik nagy szenvedélye: a motorozás. Orlando Bloom a BMW motorok régi kedvelőjeként számos BMW modellt szerzett be és próbált ki, a jó öreg klasszikus darabokat is ideértve.

További információk

Az S 1000 R tartozékai

A te roadstered, a te ruhád

Több roadster modell

spinner