Érzést teremtünk

Tervezési folyamat a BMW Motorradnál.

A BMW Motorrad tervezői csapatában nem mindennapi emberek dolgoznak. Minden tervezőnek meg van a maga stílusa és otthonosan érzi magát a saját színterén. És egytől egyig mindegyikük hozzáteszi saját inspirációját és szenvedélyét. Ezeket a különböző formákat ötvözik a tervezésnél: a BMW Motorrad minden egyes új motorjában megtestesülnek. Edgar Heinrich, a BMW Motorrad vezető tervezője, bemutatja a BMW Motorrad tervezői csapatát és magát a tervezési folyamatot.

Ha a kreativitásról van szó, nem ismerünk szabályokat.

Edgar Heinrich

BMW Motorrad, vezető tervező

A tervezés egyet jelent egy-egy újabb ötlettel, mellyel életünket gazdagítjuk.

A tervezés egyet jelent egy-egy újabb ötlettel, mellyel életünket gazdagítjuk.

A folyamat első lépéseként papíron felvázoljuk az ötletünket. Ezután számos lépés következik, pl. „Tape Drawing” (műszaki rajz készítése ragasztószalag segítségével, táblán) a vonalak kirajzolásához, „Clay Modelling” (agyagmodellezés), háromdimenziós modellek készítése fröccsöntéssel, ipari plasztilinből, egészen a virtuális térben végzett „3D modelling” (3D-modellezés) lépésig. A kreatív folyamat végén kész az egyéniségnek számos formában teret engedő szín- és anyagtervezés.

+ További információk
Amikor lerántjuk a leplet egy új motorról, az egy igazán különleges pillanat: ott állsz egy egész csapat több hónapnyi munkája előtt.

Edgar Heinrich

BMW Motorrad, vezető tervező

Élet és munka. Urald az életed.

Élet és munka. Urald az életed.

„Azok, akik maximálisan kihasználják a motorjukat, tudják, milyen követelményeknek kell egy motornak eleget tennie” − mondja Edgar Heinrich. Ezért a BMW Motorradnál minden tervező maga is szenvedélyes motoros. Az a tény, hogy a szabadidejükben is a saját kis masinájukon dolgoznak, lehetővé teszi, hogy teljes mértékben egyedi ötletekkel állhassanak elő a sorozatgyártás mellett. A moderntől a high-tech motorokig, illetve egészen a vintage motorokig, minden megtalálható ezeknek a kreatív géniuszoknak a garázsában. Kitalálják, hogy meddig mehetnek el a rendszeres utazásoknál felmerülő ötletek megvalósításában.

+ További információk
Egy motor tervezése többet jelent pusztán a méretek, felületek és a részletek meghatározásánál.

Edgar Heinrich

BMW Motorrad, vezető tervező

További történetek, amelyek érdekelhetik.
Megfelelő motorok.
spinner