Érzést teremtünk

Tervezési folyamat a BMW Motorradnál.

A BMW Motorrad tervezői csapatában nem mindennapi emberek dolgoznak. Minden tervezőnek meg van a maga stílusa és otthonosan érzi magát a saját színterén. És egytől egyig mindegyikük hozzáteszi saját inspirációját és szenvedélyét. Ezeket a különböző formákat ötvözik a tervezésnél: a BMW Motorrad minden egyes új motorjában megtestesülnek. Edgar Heinrich, a BMW Motorrad vezető tervezője, bemutatja a BMW Motorrad tervezői csapatát és magát a tervezési folyamatot.

Ha a kreativitásról van szó, nem ismerünk szabályokat. ”

Edgar Heinrich

BMW Motorrad, vezető tervező

A tervezés egyet jelent egy-egy újabb ötlettel, mellyel életünket gazdagítjuk.

A tervezés egyet jelent egy-egy újabb ötlettel, mellyel életünket gazdagítjuk.

A folyamat első lépéseként papíron felvázoljuk az ötletünket. Ezután számos lépés következik, pl. „Tape Drawing” (műszaki rajz készítése ragasztószalag segítségével, táblán) a vonalak kirajzolásához, „Clay Modelling” (agyagmodellezés), háromdimenziós modellek készítése fröccsöntéssel, ipari plasztilinből, egészen a virtuális térben végzett „3D modelling” (3D-modellezés) lépésig. A kreatív folyamat végén kész az egyéniségnek számos formában teret engedő szín- és anyagtervezés.

+ További információk
Amikor lerántjuk a leplet egy új motorról, az egy igazán különleges pillanat: ott állsz egy egész csapat több hónapnyi munkája előtt. ”

Edgar Heinrich

BMW Motorrad, vezető tervező

Élet és munka. Urald az életed.

Élet és munka. Urald az életed.

„Azok, akik maximálisan kihasználják a motorjukat, tudják, milyen követelményeknek kell egy motornak eleget tennie” − mondja Edgar Heinrich. Ezért a BMW Motorradnál minden tervező maga is szenvedélyes motoros. Az a tény, hogy a szabadidejükben is a saját kis masinájukon dolgoznak, lehetővé teszi, hogy teljes mértékben egyedi ötletekkel állhassanak elő a sorozatgyártás mellett. A moderntől a high-tech motorokig, illetve egészen a vintage motorokig, minden megtalálható ezeknek a kreatív géniuszoknak a garázsában. Kitalálják, hogy meddig mehetnek el a rendszeres utazásoknál felmerülő ötletek megvalósításában.

+ További információk
Egy motor tervezése többet jelent pusztán a méretek, felületek és a részletek meghatározásánál. ”

Edgar Heinrich

BMW Motorrad, vezető tervező

További történetek, amelyek érdekelhetik.

Megfelelő motorok.

spinner