Egy mestermű titánból.

A Revival Cycles a „Birdcage”-dzsel nagy boxermotorokat állít a színre

Alan Stulberg a boxermotorok nagy rajongója. A kéthengeres boxer prototípusaihoz csapatával egyedi Custom Bike-ot alkot – így éli ki a kreatív szabadságát. A '30-as évek BMW motorkerékpárjai és a '60-as évek elejének versenyautói által inspirált egyedi darab az austini (Texas) Handbuilt Motorcycle Show kiállításon áll először a reflektorfénybe: ez a Revival Birdcage!

LEÍRÁS

Motorkerékpár neve

Birdcage

Műhely

Revival Cycles

Motorépítő

Alan Stulberg

Építés éve

2018/2019

Kategória

Land Speed Racer

A REVIVAL ÉS A FELIDÉZÉS KÖZÖTT

Alan Stulberg, az átépítő a „Revival Henne BMW Landspeeder” motorkerékpárral már 2016-ban meggyőzően bizonyította, hogy tudja, hogyan kell értelmezni a BMW Motorrad történelmét. Annak a korszaknak a szellemét, amikor Ernst Henne BMW motorkerékpárokkal világrekordokat ment, a Birdcage teljes felépítésével Alan másodszor is átélte. És a vázzal felidézi a '60-as évek elejének versenyautóit – ennek a konstrukciónak köszönhetően minden figyelem az erős boxermotorra irányul.

+ További információk

Egy mestermű titánból és 134 alkatrészből.

Egy mestermű titánból és 134 alkatrészből.

Az Alan által tervezett váz akadálymentes rálátást biztosít a motorra és a hajtásláncra. A rúdjai olyan vékonyak, hogy a szemlélő mindent lát a vázon keresztül. Az átépítő első alkalommal alkalmaz 9 milliméteres titánrudakat. A 134 alkatrészt lenyűgöző és filigrán konstrukcióvá hegeszti össze, amelyet egy Maserati Birdcage rácsos váza ihletett. És az egyedi műhelyben egy „Revival” születik. „Azt akartam, hogy a motorról kiderüljön az átépítés abszolút különleges jellege.” Alan emellett az aszimmetriával is játszik – ez egy olyan téma, amely vezérmotívumként húzódik végig a vázon és a motorkerékpáron: az áthelyezett henger, a hajtáslánc a motorkerékpár jobb oldalán és további aszimmetrikusan beépített alkatrészek.

+ További információk

Egészen a határokig.

Egészen a határokig.

A nyitott, világos, őrült és figyelemfelkeltő stílussal szemben Alan általában a finom, elegáns vonalakat, témákat, anyagokat és színeket részesíti előnyben. A Birdcage építésénél viszont kevésbé finom megközelítést választott: „Feltűnőbbé váltam, és szándékosan elmentem a határokig.” A Revival Cycles műhely a gumiabroncsoknál is az egyediségre épít: az átépítő a Dunloptól 23 colos tükörgumikat kap, amelyek tisztán prototípusok. „A világon mi vagyunk az egyetlenek, akik rendelkeznek ilyen gumikkal.” És időnként együttműködésre is sor kerül az átépítők között: Craig Rodsmith (Rodsmith Motorcycles) négy napig vendégeskedik a Revival Cycles-nél. A fémmegmunkálás mestere tökéletesíti a természetesen csiszolt alumíniumból készült, Alan által tervezett motorborításokat, amelyek kiemelik a motor íveit és ovális formáit.

+ További információk
Ez az új, hatalmas boxer rögtön arra késztetett engem, hogy megálmodjam azt a teljesítmény és forgató nyomatékot, amelyre képesnek kell lennie! Mindig is szerettem volna vázat építeni a „madárkalitka” (Birdcage) stílusban, amelyet a '60-as évek elejének versenyautói ihlettek. ”

Alan Stulberg

Revival Cycles

A MOTORKERÉKPÁRRÓL RÉSZLETESEN

Váz

9 mm-es titánrúdból készült, 134 alkatrész

 

Első kerék-felfüggesztés

A Revival Cycles által készített villa

 

Hátsó kerék-felfüggesztés

A Revival Cycles által készített lengőkarok

Kipufogó

A Revival Cycles által titánból, kézzel elkészítve

Bodywork (ide tartozik az üzemanyagtartály, a burkolat és az ülés)

Minden kezelőszerv, például a kormány, a lábtartók, a kapcsoló- és fékkarok, valamint az ülés a Revival Cycles által kézzel formázva és kézzel elkészítve

 

Szín

Alumínium és fekete

 

Birdcage by Revival Cycles
Front shock absorbers of Birdcage
Side view of Birdcage
Rear suspension from Birdcage
Detail view of the frame construction
View of the rear wheel with brake disc
Birdcage from behind and from above
Birdcage with engine and seat

MÁGIA A TECHNOLÓGIÁBAN

Az álmok valóra válnak.

Az álmok valóra válnak.

Alant a BMW Motorrad új motorkerékpárja már első pillantásra lenyűgözte esztétikájával és erőteljes jelenlétével. „Ennek a hatalmas boxernek az erejében és a forgató nyomatékában óriási potenciál rejtőzik” – meséli Alan. Egy ilyen motor megtervezésének a gondolatát különben már évek óta forgattam a fejemben – a BMW Motorrad motorjaival most lehetőségem nyílik erre. Ezzel egy igen időigényes folyamat kezdődik el. Egyedül a koncepció és a rajzok elkészítése eltart hat hónapig. Mielőtt elkészítené a CAD rajzokat a geometriához és a technikához, Alan meghatározza a kerekek és az abroncsok méretét. Végül megszületnek a modellek az esztétika, a fizika és a működés ellenőrzéséhez.

+ További információk

Szembemenni a rutinnal.

A Birdcage teljesen Alan ízlése szerint való. „Ez egy nagyon felszabadító és személyes értelemben örömteli projekt volt, mivel megvolt a kreatív szabadságom ahhoz, hogy a motorkerékpárt a saját elképzelésem szerint építsem fel” – foglalta össze az amerikai. Alan mindig is vonzódott a motorkerékpárokhoz, a designhoz és a mechanikához. A technika elbűvöli őt, varázserővel hat rá. Miután 2007-ben elfordult az értékesítési munkától, Alan a hobbiját egy olyan projektté alakította át, amellyel elég pénzt kereshet ahhoz, hogy ne kelljen visszatérnie a „kilenctől ötig” munkák rutinjába. „Egyszerűen nem tudtam megállni, hogy ne változtassak és módosítsak minden mechanikus dolgon, amely az enyém, vagy amellyel dolgozom.” Amit csak a kezébe vesz, abból mindig egy Revival kerekedik ki. És Alan most életre keltette a Birdcage Custom Bike-ot.

+ További információk

Departed - egy kaland kezdete.

A Custom Works ZON motorépítő műhely látványos motorkerékpár-alkotása.

További információk

Hasonló motorkerékpárok.

spinner