Melyek a TFT-kijelzős Connectivity extrafelszerelés használatának követelményei?

1) Motorkerékpár 6AB Connectivity extrafelszereléssel,

2) Okostelefon és BMW Motorrad kommunikációs rendszer médialejátszásra és telefonálásra,

3) BMW Motorrad Connected alkalmazás az okostelefon-alapú navigációhoz iOs vagy Android operációs rendszert használó okostelefonokra

További megjegyzések: mobiladatátviteli díjak merülhetnek fel. Az adattarifákkal és roamingdíjakkal kapcsolatos további információk elérhetők a mobilszolgáltatótól. A modern okostelefonok többsége támogatja a telefonos szolgáltatásokat (kihangosítás), médialejátszót (A2DP és AVRCP) és navigációt (SPP/ iAP). BMW Motorrad Connected alkalmazás az Apple eszközökön iOS 10.3.1-es verziótól és az Android eszközökön 6.0.1-es OS-verziótól. A navigáció típusa és hatálya a műszaki környezet és a felhasználói végberendezés függvényében változhat. Navigáció is használható a BMW Motorrad Connected alkalmazás részeként, amennyiben a BMW Motorrad térképadatokat és navigációs szolgáltatásokat kap egy külső szolgáltatótól, de az első regisztrációt követő legalább 3 évvel.

Milyen okostelefonok kompatibilisek a Connectivity megoldással?

A modern okostelefonok többsége támogatja a telefonos szolgáltatásokat (kihangosítás), médialejátszót (A2DP és AVRCP) és navigációt (SPP/ iAP). BMW Motorrad Connected alkalmazás Apple készülékeken iOS 10.3.1-es verziótól és Android készülékeken 6.0.1-es OS-verziótól. 

Többek között az alábbi eszközök kompatibilisek:

iOS: iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7

Android: Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S7, Sony Experia Z5, Motorola Moto G, Motorola Moto X Style, LG G5, Huawei Mate 8, HTC Perfume

Melyik Bluetooth-os sisakkommunikációs rendszerrel kompatibilis a Connectivity extrafelszerelés?

A TFT-kijelző és a kommunikációs rendszer közötti Bluetooth-kapcsolat: a BMW Motorrad kommunikációs rendszerrel való kompatibilitás garantált. A más Bluetooth-os kommunikációs rendszerekkel való sikeres kapcsolat valószínűsége igen magas az alkalmazott Bluetooth-szabvány miatt, de a BMW Motorrad nem garantálja. A multi-kontrolleren keresztüli hangerőállítás csak BMW Motorrad kommunikációs rendszerekkel működik.

Mely országokban használható a navigáció?

Az aktuális navigációs lefedettség részletes térképadatokkal:

Albánia, Algéria, Andorra, Angola, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Azerbajdzsán, Azori-szigetek, Bahamák, Bahrein, Baleár-szigetek, Fehéroroszország, Benin, Bolívia, Bosznia-Hercegovina, Botswana, Brazília, Bulgária, Kanada, Kanári-szigetek, Kajmán-szigetek, Csatorna-szigetek, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Dominikai Köztársaság, Ecuador, Egyiptom, El Salvador, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Gibraltár, Görögország, Guadeloupe, Guatemala, Honduras, Magyarország, Izland, India, Indonézia, Irán, Írország, Man-sziget, Izrael, Olaszország, Jamaika, Jordánia, Kazahsztán, Kenya, Kuvait, Lettország, Libanon, Lichtenstein, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Madeira, Malajzia, Málta, Mauritius, Mexikó, Moldova, Monaco, Montenegró, Marokkó, Hollandia, Új-Kaledónia, Új-Zéland, Nicaragua, Nigéria, Norvégia, Omán, Pakisztán, Panama, Paraguay, Peru, Fülöp-szigetek, Lengyelország, Portugália, Puerto Rico, Katar, Réunion, Románia, Oroszország, Saint-Barthélemy, Szaúd-Arábia, Szerbia, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Dél-Afrika, Spanyolország, Svédország, Svájc, Tajvan, Thaiföld, Togo, Tunézia, Törökország, Ukrajna, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Uruguay, Amerikai Virgin-szigetek, Venezuela, Vietnam.

A térképadatok letölthetők okostelefon-alapú navigációhoz, vagy állandó online kapcsolat szükséges a mobiltelefonon?

Az összes érintett ország és régió térképadatai letölthetők helyileg okostelefonra a BMW Motorrad Connected alkalmazásban. Javasoljuk a térképadatok letöltését, mert így nem korlátozza a működést a hálózati lefedettség. A helyileg letöltött térképekkel az ügyfél mindig biztosra mehet, és gyorsan és könnyedén navigálhat. Az online navigáció használata roamingdíjakkal és nagy mobiladat-forgalommal járhat. A térképadatok néhány lépésben letölthetők: A BMW Motorrad Connected alkalmazásmenüben a "TÖBB", majd "Térkép letöltése" lehetőség kiválasztása után a felső jobb sarokban a nyíl szimbólumra kattintva kiválaszthatja a letöltendő régiókat.  

Az alkalmazás átad személyes adatokat a BMW Motorrad számára?

Nem kerül sor személyes adatok felhasználására és tárolására.  

Legjobb gyakorlatok és tippek

Bluetooth-kapcsolat: A Bluetooth-kapcsolat létrehozásának, tehát a TFT-kijelző mobilkészülékkel és BMW Motorrad Kommunikációs Rendszerrel való ún. párosításának részletei a vezetői kézikönyvben olvashatók. Egyes esetekben előfordulhat, hogy meg kell ismételni a készülékek párosítását. A vezetői kézikönyv emellett hasznos tippekkel és problémamegoldási lehetőségekkel is szolgál.

Hangkimenet: A zenehallgatás vagy telefonálás közbeni optimális hangkimenetért javasolt maximumra állítani a mobilkészüléken a hangkimenet szintjét. A hangerő vezetés közben tehát közvetlenül szabályozható a sisakkommunikációs rendszer belső hangerő-szabályozójával vagy a multi-kontrollerrel (a BMW Motorras kommunikációs rendszer használata esetén).

Navigáció: A térképadatok okostelefonra való letöltésével a motor vezetőjének nem kell hálózati lefedettségre és roamingra támaszkodnia. A BMW Motorrad Connected alkalmazás menüjében válassza a „TÖBB”, majd a „Térképek letöltése“ lehetőséget. A felső jobb sarokban lévő nyíl szimbólumra kattintva kiválaszthatja a letöltendő régiókat.   

A következő motorkerékpárok esetén kapható

spinner