A BMW Motorrad Vision AMBY

Haladj arra, amerre szeretnél!

A BMW Motorrad Vision AMBY egy elképzelés – bemutatja, milyennek képzeljük a jövő mobilitását. Mi csak „Adaptive Mobilitynek“ nevezzük. Hiszen a jövőben pontosan azokat az utakat fogod használni, amelyeket szeretnéd. Így a lehető leggyorsabban vagy legnyugodtabban juthatsz el a célig. Ráadásul egy és ugyanazon járművel. Ennek az elképzelésnek már megvalósult néhány eleme: az elektromos hajtás, a nagyfokú személyre szabhatóság és az egyedi kialakítás.

Egy nő a Vision AMBY nyergében, a háttérben hegyi tó.

Két keréken az elektromobilitás rendkívül szórakoztató és izgalmas kell, hogy legyen.

 ”

Markus Schramm

A BMW Motorrad vezetője

Határok nélkül

Törj ki: A város szabadulószobává válik. Olyan hellyé, ahol szívesen vagyunk, de ahonnan éppen annyira szívesen távozunk is. A körülbelül 110 km hatótávolságú BMW Motorrad Vision AMBY-t éppen erre fejlesztették ki. Az alkalmazott technológia és a kialakítás teljesen új távlatokat nyitnak. A mindössze 65 kg-os járművön már első pillantásra látszik a pedelec és a motorkerékpár közötti folytonos átmenet – a motorkerékpár jellemzőit egyesíti a kerékpár vonásaival. Urban Bike? Enduro? Nem kell kategóriákban gondolkodni. A lényeg, hogy a mobilitásnak egészen új, rugalmas oldalát fedezhesd fel.

+ További információk
A Vision AMBY három képből álló kollázson. Fókuszban a LED-fényszórók, az e-ink-alapú rendszám és az ülés.

Olyan érzelemgazdag járművet akartunk kifejleszteni, amellyel a tulajdonosa maximális szabadságot élvezhet, miközben a városon belül és a város körül közlekedik okos megoldások használatával.

 ”

Edgar Heinrich

A BMW Motorrad tervezésért felelős vezetője

Erdei út, kerékpárút, belvárost elkerülő út – minden lehetséges: Ebben a lehetőségekkel teli világban a HERE térképszolgáltatás és a geofencing technológia segítségével a BMW Motorrad Vision AMBY felismeri, hogy merre jársz, és automatikusan választ a három sebességfokozatból – max. 25 km/h, max. 45 km/h vagy akár max. 60 km/h választható, amelyhez igény szerint igazítható a biztosításod is. A digitális rendszám is reagál erre a váltásra. A Vision AMBY mindig tisztában van személyes információiddal, úgymint: kulcs, jogosítványkategória, járműkeresés – sőt, ide tartozhat a lopás elleni védelem és az indításgátló is. Ráadásul mindezt elérheted az okostelefonodon keresztül. Ilyen lesz a jövőben a városi mobilitás.

+ További információk

További információ a BMW Motorrad városi mobilitásáról

spinner